Postoji mnogo razloga zašto volimo prstenje. Za neke su oni simbol elegancije, drugima akcentuju lepotu ruke, a većina veruje da  je prsten svojevrsni vesnik sreće i znak prepoznavanja. Prsten je onaj komad nakita uz koji vezujemo lične, emotivne trenutke koje postaju deo jedinstvenih životnih zapleta. Upoznajte kralja naše juvelirnice: prsten ukrašen Tahiti biserom i dijamantima.

12.11.2021.
Prsten je onaj komad nakita kome se uvek daje prednost, zato što je efektan, moderan i predstavlja priču za sebe. Na modnoj sceni, prstenje je vrlo prisutan i upadljiv komad nakita. Posebno je atraktivno masivno prstenje sa velikim kamenom koje dame širom sveta biraju u skladu sa stilom odevanja i karakterom. Naša verzija ovog svetskog trenda je prsten u 14k roze zlatu ukrašen dijamantima i predivnim biserima sa Tahitija. Autentičan, neponovljiv i veličanstven, ovaj prsten zaslužuje svu vašu pažnju onako kakvu poklanjamo samo dragim osobama.

Tahićanski biseri potiču iz toplih voda Južnih mora i uzgajaju se u velikim crnim kamenicama. Tahiti biseri se smatraju drugim najvrednijim, komercijalno uzgajanim biserima na svetu. Za razliku od ostalih bisera, njihov sedef je prilično debeo. Crni tahićanski biseri su tamni i veliki, veličine između  9-16 mm. Vrlo su jedinstveni i skupi zbog komplikovanog uzgoja. Prirodna crna boja dolazi iz crnih sorti pinktada maksima kamenica, koje mogu narasti do 20 cm i više, te proizvode vrlo velike bisere. Vulkanski atoli Tahitija sa svojom mešavinom mora i toplim lagunama, stvaraju idealno mesto za biserne kamenice. Samo u ovakvom predivnom okruženju može se naći čuveni tahićanski biser. Iako se tradicionalno nazivaju crnim, mogu biti raznih boja, od metalno sive do boje grafita sa sivim, srebrnim, zelenim, plavim ili ljubičastim tonovima. Tahićanski biseri su u proseku nešto manji od Južnomorskih, ali veći od Akoja bisera. Sa druge strane, Akoja biseri su najčešće sedefasto bele boje, izrazitog sjaja, glatki, okrugli, veličine između 5-11mm. Ako volite egzotiku i želite da budete drugačiji – predlažemo vam da izaberete tahićanske bisere. Ovaj prsten sa tahićanskim biserom dodatno krase dijamanti
težine 8x0.01ct GH-VS koji akcentuju svu lepotu, eleganciju i unikatnost ovog modela. Dijamanti i biseri se odlično nadopunjuju, bogatstvo su prirode i dokaz da magija postoji. Za razliku od dijamanta, čije se savršenstvo postiže dodatnim radom, biseri se na nakitu nalaze u svom prirodnom obliku. Oni su dugo bili privilegija samo kraljevskih porodica i vlastele, a sada su dostupni i nama. Prema legendama, biseri nastaju kada bljesne munja ili kada kapi rose prodru u školjke bisernice. U Kini se biser smatra simbolom besmrtnosti, a prema staroindijskim Vedama, nošenje bisera može produžiti život. 

Da li ste znali?

Tehnika gajenja bisera kakvu danas poznajemo stara je 100 godina. Dugo je Japan bio jedini svetski proizvođač gde su se uzgajali biserni klasici – Akvoja biseri. Poslednjih 30. godina se sa povećanjem potražnje pojavljuju i drugi važni centri za gajenje bisera: Tahiti, Australija, Indonezija, Filipini, Tajland, Kina. Postoje odgajališta i u drugim delovima sveta, ali ne u značajnim količinama.

 
* * *


Koliko naroda, toliko priča o biseru, a mi smo sigurni da će ovaj divan komad prstena pronaći svoj put do vas. Savršen izbor za buduće verenike, ali i kao poklon za važne trenutke poput rođendana, godišnjica i matura, prsten sa tahićanskim biserom je onaj komad koji se prenosi iz generacije u generaciju. I, čuvena rečenica Koko Šanel - ,,moda je prolazna, stil je večan’’  savršeno se ogleda u ovom prstenu. Posetite zlataru Spenderella u Nušićevoj 7a (pored Muzeja Iluzija) u Beogradu i uverite se u lepotu ovog prstena koja se ne može u potpunosti izraziti rečima. Dobro nam došli!