Kada su nastali dijamanti?

Dijamanti su nastali u utrobi Zemlje gde su se formirali tokom kompleksnog geološkog procesa koji je trajao više milijardi godina. Stari Grci su verovali da su dijamanti suze bogova, kamen koji karakterišu magijska svojstva. Nastali su u ekstermnim uslovima: sinergijom visokih temperatura i velikim pritiskom koji utiče na stvaranje kristalne strukture dijamanata. Do površine zemlje dijamanti stižu putem erupcija koje podižu dijamante na površinu zemlje. Istorija dijamanta svedoči o snazi prirode i ljudskoj težnji ka lepoti i savršenosti.

 
Karakteristike dijamanata 

Raznolikost i prilagodljivost: Dijamanti dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama. Ne postoje dva identična dijamanta što ih čini posebnim i nestvarnim. Dijamanti su izuzetno tvrdi i otporni na ogrebotine i oštećenja, što znači da će venčani nakit s dijamantima zadržati svoj izgled i sjaj tokom vremena. Na Mohsovoj skali tvrdoće, dijamant ima ocenu 10, što znači da je znatno tvrđi od drugih minerala. Zato, ima li boljeg načina da se obavežete na večnu ljubav nego uz prsten ukrašen dijamantima?


 
 
Dijamanti kao investicija 

Pored izuzetne lepote, dijamanti se privlačni i kao sigurna investicija. Iako to nije uvek ključni motiv za odabir dijamanata, mnogi ljudi smatraju da je verenički nakit s dijamantima vredna dugoročna investicija koja nikada ne gubi na vrednosti. Ono što utiče na njihovu vrednost i ekkluzivnost je retkost dijamanata u prirodi. Većina dijamanata dolazi iz rudnika, a proces njihove ekstrakcije i obrade zahteva posebnu stručnost i veštinu. Zato samo mali procenat izvađenih dijamanta pronađe svoj put do nakita koji, zatim, ukrašava lepotu dama širom sveta. 

 
Dijamantsko prstenje

Besprekorni sjaj dijamanta, venčanica i pravi partner sastojci su za sreću! Zašto dame širom sveta ne mogu da odole dijamantima? Nestvarno lepi, doživotno trajni i besprekorno svetlucavi – dijamanti su glavne zvezde svakog venčanja. Na simboličkom planu predstavljaju ljubav i neprolaznost, stoga se nejčešće biraju kada se obeležavaju najvažniji životni trenuci. Da li ste videli ovaj fantastični safirni prsten u belom 14k zlatu obogaćen brilijantima? Safir i belo zlato su spoj koji ostavlja bez daha. Ili ste pre za klasiku – žuto zlato sa suptilnim dijamantima? Šta god da izaberete – sigurni smo da nećete pogrešiti. Na raspolaganju vam je više od 1000 modela vereničkog prstenja koji će svojim unikatnim dizajnom i savršenom finalnom obradom predstavljati savršeni podsetnik na vaš poseban dan. 

 
Sertifikat i personalizacija 

Kod kupovine dijamantskog prstenja, zlatara Spenderella u Beogradu obezbeđuje vam sertifikat GIA instituta koji garantuje kvalitet, pouzdanost izrade. Uz pomoć GIA sertifikata saznaćete detaljne informacije o karakteristikama dijamanta kao što su karatna težina, boja, čistoća, rez, simetrija i poliranje. Ovi podaci pomoći će vam da bolje razumete i procenite kvalitet dijamanta pre same kupovine. Ukoliko želite da svoj nakit učinite dodatno posebnim, zlatara Spenderella pruža vam uslugu personalizacije prstena ili drugog dijamantskog nakita dodavanjem gravure, inicijala, stihova ili drugih poruka koji imaju poseban značaj za vas i vašeg partnera. Posetite nas u Nušićevoj 7a i odaberite svoj dijamantski nakit koji će vas zauvek podsećati na lepotu večne ljubavi. Dobro nam došli!


Pogledajte sledeći članak

Podeli sa prijateljima