Imate zlatni nakit koji već duže vreme ne nosite ili Vam "stvara" prašinu u kutijici za nakit? Zeleli biste da ga zamenite za novi i moderniji komad nakita? Ili ste dobili na poklon nakit koji Vam se ne dopada? Ponekad, dođe vreme da staro zlato zamenimo novim, ili ga jednostavno prodamo. U narednom tekstu predstavićemo vam sve što treba da znate pre nego što odlučite da prodate svoje dragoceno zlato.

Ukoliko je odgovor na uvodna pitanja – potvrdan – posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a) gde vršimo brzu uslugu zamene starog zlata za novo, ali i otkupa zlata po povoljnim uslovima. Vršimo otkup 14k, 18k i 24k zlata, kao i dukata, zlatnika i zlatnih satova, kao i otkup dijamanata - brzo, lako i pouzdano. U zlatari Spenderella u Beogradu vodimo se pravilima o otkupu starog zlata u skladu sa aktuelnom situacijom na svetskoj berzi zlata. Drugim rečima, cena pri otkupu zlatnog nakita formira se u skladu sa trenutnom potražnjom zlata na svetskom tržištu.

Trend rasta cene zlata se nastavlja, te kupovina zlata i prodaja starog nakita predstavlja siguran i jednostavan način da sačuvate vrednost vašeg novca, ali i da vrednost nakita unovčite brzo i efikasno onda kada vam je to potrebno. Ukoliko želite da prodate ili zamenite zlato u Spenderella zlatari morate biti punoletni i posedovati ličnu kartu pri transakciji. Imajte u vidu da Vam zlatari neće uraditi otkup zlata ukoliko shvate da ste maloletni ili ukoliko ste punoletni, ali kod sebe nemate ličnu kartu. Tom prilikom potpisujete saglasnost za korišćenje podataka o ličnosti u svrsi prodaje ili zamene zlatnog nakita, a zlatara Spenderella se obavezuje da će Vaše podatke koristiti isključivo u vezi sa tom transakcijom, a sve u skladu sa pravilnikom i zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako juveliri vrše proveru kvaliteta zlatnog nakita?

Zlatari imaju nekoliko načina na koji proveravaju da li je komad nakita koji ste doneli zlatan.  Pre svega, čistoca zlata se moze ustanoviti uz pomoć broja, odnosno oznake na nakitu. 14k zlato nosi oznaku 585, za 18k zlato zvanična internacionalna oznaka je 750, dok se za 24k zlato koristi oznaka 986. Ukoliko Vaš nakit nije označen jednom od ovih oznaka, to još uvek ne znači da nije zlato. I obrnuto, čak i ako postoji oznaka može se desiti da Vaš nakit nije zlato. Ponekad, izuzetno kvalitetna bižuterija može biti pozlacena 18k zlatom i tada može imati oznaku 750 place, iako je sam komad nakita vrhunskog kvaliteta, nažalost nije zlato. 

Iz tog razloga, sledeći korak u ispitivanju zlatnog nakita uključuje kiselinu za ispitivanje cistoće zlata. U tom procesu, zlatar će tražiti dozvolu da zagrebe ili čak iseče Vaš komad nakita, kako bi kiselinom testirao materijal i utvrdio da li je u pitanju zlato i stepen njegove čistoće. Za svaku čistoću zlata postoji određena kiselina. Ukoliko se dokaže da je testirano zlato manje cistoće, rekcija na kiselinu će biti tamno crvenkasta boja. U tom slučaju zlatar će testirati nakit kiselinom slabije vrednosti npr. 8k ili 9k, ali i tada ce otkupiti Vaš nakit. Reakcija na kiselinu koja pokazuje zelenu boju u vidu blagog ključanja, označava da komad nakita koji je testiran nije zlato.

Na kraju, kada se ispostavi da je zlato u pitanju, zlatari će pre otkupa zlata, proveriti gramažu i reći vam cenu. Ceo proces prilikom otkupa zlata, traje veoma kratko i ukoliko ste sigurni da želite da prodate Vaše brume, minđuše, ogrlicu ili neki drugi komad zlatnog nakita naši juveliri će izvršiti transakciju u kratkom vremenskom roku. 

Zlatara Spenderella u Beogradu je renomirana beogradska zlatara sa više od 65 godina tradicije u porodici nakita i iskustva u otkupu zlatnog i srebrnog nakita različite karatraže (14k, 18k i 24k). Na ovaj način bićete sigurni da ćete svoje vredne komade prodati po najboljim cenama. Naše ljubazno i stručno osoblje je u svakom trenutku spremno da odgovori na sva Vaša pitanja. Pri kupovini dobijate i pismenu potvrdu koja je predviđena zakonom. Naravno, ukoliko se opredelite za opciju zamene starog nakita za novi – vršimo i tu uslugu! To je ujedno i najisplativiji način da svoj stari nakit pretvorite u novi. U slučaju zamene zlata “staro za novo” zlatara Spenderella računa berzansku vrednost zlata na dan zamene koja dostiže čak i do 20% veću vrednost, nego kada biste nakit prodali za novac. Zar nije to fantastična prilika da Vaš stari nakit zasija novim sjajem? Najpre određujemo vrednost vašeg starog nakita, a zatim, u skladu sa Vašim idejama i raspoloživim novcem, birate komad nakita iz naše bogate ponude. Na raspolaganju Vam je preko 2000 modela zlatnog i srebrnog nakita, ukrašenog dijamantima, safirima, rubinima i drugim dragim kamenjem, kao i 1300 modela burmi!

Otkup zlatnih dukata

Ukoliko ste ponosni vlasnik ili vlasnica dukata, a ne znate šta ćete sa njim – mi imamo rešenje. Savetujemo vas da posetite našu zlataru u Nušićevoj 7a u Beogradu gde vršimo otkup dukata i drugih zlatnih predmeta. Na vrednost dukata utiče količina, finoća i kvalitet zlata. Zlatara Spenderella će vam ponuditi najbolju cenu - jer nam je važno da sa našim kupcima ostvarimo fer i dugotrajan odnos. 

Otkup dijamanata

I za kraj - pripremili smo Vam nekoliko važnih informacija ukoliko se odlučite na prodaju dijamantskog nakita. Ukoliko želite da Vaši dijamanti završe u sigurnim rukama, i da pri tome, ostvarite zavidan profit, posetite zlataru Spenderella u Beogradu - pravu adresu za otkup dijamanata. Pri otkupu dijamanata važno je da unapred najavite svoj termin kako bi juvelir bio prisutan tokom otkupa dijamanata. 

Procenjivanje vrednosti za otkup dijamanata 

Najpre, juvelir će odrediti da li je kamen koji se procenjuje zaista dijamant, i ako jeste - da li je u pitanju sintetički ili prirodan kamen. Dijamanti koji su “laboratorijski uzgajani” nisu prirodni i zlatara Spenderella takvu vrstu dijamanata ne otkupljuje. Vrednost dijamanata se određuje u zavisnosti od toga koliko su zadovoljeni faktori reza dijamanta, boje, prozirnosti i težine dijamanta. (4C) Čistim dijamantima se smatraju bezbojni i prozirni. Nečistoće unutar strukture dijamanta daju dijamantu određenu boju koja mu smanjuje blistavost. Težina dijamanata znatno utiče na vrednost dijamanta - ne postoji jedinstvena cena po karatu, već ona raste što je teži i čistiji dijamant. Otkupna cena brilijanata je relativno stabilna, ali bez obzira na to pratimo nekoliko svetskih berzi dijamanata da bi Vaše brilijante i dijamante otkupili po najvišoj mogućoj ceni. Neka Vaši dijamanti dobiju novi život u zlatari Spenderella, Nušićeva 7a u Beogradu (pored Muzeja Iluzija) gde ćemo provereno, sigurno i brzo izvršiti zamenu ili otkup Vašeg zlatnog nakita ukrašenog dijamantima i drugim dragim kamenjem.