U kompaniji Spenderella, brinemo o Vašoj privatnosti i ulažemo maksimalan napor kako bi garantovali sigurnost Vaših ličnih podataka i bezbedan boravak na našem sajtu (https://spenderella.rs).

U tom cilju razvili smo detaljnu uzjavu o privatnosti kako bi Vas informisali o podacima koje sakupljamo, načinu kako se podaci koriste i opšte informacije o korišcenju ovog sajta. Ukoliko se ne slažete sa nekim od pravila privatnosti, preporučujemo Vam da ne koristite naše softverske proizvode, usluge i informacije na ovom sajtu.

Informacije koje sakupljamo

Prilikom slanja zahteva za procenu i informisanje o našim proizvodima putem kontakt forme, možete doci u situaciju da nam dostavite Vaše lične podatke kao što su ime, adresa elektronske pošte ili naziv Vaše kompanije. Mi ne sakupljamo nikakve dodatne lične podatke osim ako ih dobrovoljno ne dostavite koristeci sekciju za komentare u okviru kontakt forme.

Vaše licne podatke možemo prikupiti prilikom Vašeg ucešca u anketama, takmičenju ili registraciji za ucešće u promotivnim ponudama.

Prilikom korišcenja našeg sajta možemo prikupljati anonimne podatke kao što su: trajanje Vaše posete, stranice koje posecujete na našem sajtu, tip pretraživaca koji koristite, tip uredaja koji koristite, zemlju i grad iz kojih dolazite, referetnu stranicu sa koje dolazite (ako postoji) itd... Ovo nije potpuna i sveobuhvatna lista anonimnih podataka koje sakupljamo, lista se bazira na karakteristikama i mogućnostima analitičkih softvera od strane trećih lica koje koristimo (detaljnije o ovome možete pogledati u sledećem poglavlju). Ove vrste infomacija koriste se isključivo za vođenje statistike. Što bolje razumemo Vaše potrebe, brže će te pronaći željene informacije na našem sajtu.

Softver za analizu od strane trećeg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics i usluge Yandex Metrica, koji predstavljaju servise za analizu podataka na web-u koje obezbeđuju kompanije Google, Inc. ("Google") i Yandex, Ltd. ("Yandex"). Ove usluge nam pomažu da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisu uključuju korišcenje kolačića koji se čuvaju na Vašem računaru/uređaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posećene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživaca koje koristite, uređaj koji koristite itd... Ukoliko želite da se informišete Više o uslugama Google Analytics, uključujući i način kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Servis Yandex Metrica nam pomaže u prikupljanju statistickih podataka o ponašanju posetilaca na našem sajtu. Servis Yandex Metrica može snimati klikove mišem, kretanje kursora miša, aktivnost skrolovanja itd. Analizom primljenih statistickih podataka u mogucnosti smo da poboljšamo navigaciju i dizajn sajta kako bi našim posetiocima pružili kvalitetnije iskustvo i mogucnost bržeg i efikasnijeg pronalaska i korišcenja informacija o našem sajtu.

Facebook i Google Adwords

Koristimo reklamni potencijal Facebook-a (Piksela) koji se dodaje na stranice našeg sajta što nam omogucava slanje podataka o aktivnostima posetilaca na sajtu. Pomocu piksela, Facebook kreira posebnu publiku koja posecuje odredene stranice ili skup stranica na kojima vrše konverzaciju. Ne prenosimo i ne objavljujemo licne podatke Facebook-u.

Pomocu Google Analitike možemo kreirati prilagodenu publiku koja posećuje određenu stranicu ili skup stranica i/ili vrši konverzaciju na sajtu. Servis Google Aswords koristimo za prikazivanje reklamnih kampanja kroz specificne i relevantne oglase kreiranoj publici. Ne prenosimo i ne objavljujemo nikakve licne podatke naših posetilaca Google-u. Na stranici https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated možete izvršiti podešanja reklamnih oglasa koje želite ili ne želite da vidite.

Porudžbine i informacije vezane za porudžbine

Koristimo uslugu treceg lica za porudžbine i placanje putem elektronske trgovine. Sva dokumenta o placanju kao što su primalac, racuni, potvrda o placanju bice Vam dostavljeni od strane našeg provajdera. Prilikom porudžbine, možete nam dostavite odredene licne podatke kao što su: ime, adresa, adresa elektronske pošte, broj telefona, naziv Vaše kompanije. Prilikom placanja porudžbine kreditnom karticom dostavice te nam akreditaciju Vaše platne kartice.

Nakod izvršene porudžbine i placanja, naš provajder dostavlja nam Vaše licne podatke kao što su: ime i prezime, adresu elektronske pošte, ime kompanije, broj telefona i ID broj naloga dodeljen Vašoj kupovini (dodeljen ID broj predtavlja i Vaš licni broj za identifikaciju). Na osnovu dobijenih informacija šaljemo Vam relevantne podatke o lincenci, linku za pruzimanje softverskog proizvoda i Vašu akreditaciju za prijavu u korisnickom centru i centru za podršku. Ne prikupljamo podatke o placanju kao što su akreditacija Vaše kreditne kartice ili druge informacije za placanje.

Prema informacijama dobijenih od našeg provajdera, nakon sveobuhvatnog procesa revizije od strane GRSee Consulting (nezavisni procenitelj sigurnosti kvaliteta (QSA)), provajder je potvrdio svoj status akreditovanog pružaoca usluge prvog nivoa. PCI-DSS predstavlja svetski standard bezbednosti informacija koji je postavio Savet bezbednosnih standarda industrije platnih kartica u cilju obezbedenja potpune sigurnosti poverljivih podataka i zaštita od rizika i prevare.

Kolačići

Naš sajt koristi kolacice (cookies) u cilju pracenje želja naših posetilaca i unapredenja optimizacije njegovog dizajna. Kolacici predstavljaju male tekstualne fajlove koji su cuvaju na racunaru/uredaju posetioca. Oni olakšavaju navigaciju i poboljšavaju celokupno iskustvo boravka na sajtu. Kolacici se takode mogu koristi da bi se utvrdilo da li je Vaš računar/uredaj ranije posetio ovaj sajt. Kolacici mogu sadržati Vaše licne podatke samo u slucaju kada ste dali odgovarajuci dozvolu (na primer, akreditaciju za prijavljivanje na Vaš nalog). Takode možete posetiti našu stranicu i sa onemogucenim kolacicima. Vecina internet pretraživaca podešena je na podrazumevano korišcenje kolacica, ukoliko ne želite da ih koristite u podešavanjima ih možete onemoguciti sami. U svakom trenutku možete izbrisati sve kolacice koji se cuvaju na Vam računaru/uredaju. Ovim putem obaveštavamo Vas da onemogucavanje korišcenja kolacica može dovesti do nemogucnosti korišcenja neke od usluga našeg sajta.

Kako koristimo informacije

Prikupljene podatke od Vas i od proizvoda koje koristite možemo koristiti u sledece svrhe:

Kako bi Vam obezbedili odgovarajuce verzije proizvoda i detalje za prijavljivanje u Korisnicku centar i centar za podršku
Kako bi smo Vam poslali literaturu za podršku i ucenje o proizvodima koji koristite ili procenjujete
Kako bi smo Vam slali podatke o karakteristikama proizvoda, uzorcima, servisima podrške, licencama i drugim odgovarajucim informacijama tokom perioda procene proizvoda
Kako bi Vas informisali o novim izdanjima proizvoda i usluga
Kao bi Vas informisali o bilo kakvim promenama uslova korišcenja proizvoda i usluga
Kako bi Vas informisali o novim proizvodima
Kako bi Vam pružili tehnicku i druge vidove podrške
Kako bi dobili povratne inforacije o proizvodima i uslugama koje koristite ili procenjujete sa ciljem poboljšanja kvaliteta
Kako bi dobili povratne informacije o kvalitetu rada tehnicke službe
Kako bi Vas informisali o specijalnim ponudama koje su relevantne za proizvode koje koristite ili procenjujete
Kako bi Vas dostavili izjavu ili studiju slucaja koja ce biti objavljena na našoj web stranici i društvenim mrežama. Sadržaj materija za objavu bice razmatran sa Vama pre objavljivanja.
Kako bi Vam odgovorili na Vaše povratne informacije tokom korišcenja ili procene proizvoda
Kako bi Vas obavestili o uslovima pretplate na podrušku i ažuriranja (kontakt se obavlja putem elektronske pošte i telefonskim pozivom)
Vaše licne podatke cuvamo samo u vremenskom periodu koji je potreban da Vam pružimo relevantne informacije i tokom perioda provere da li imate pravo na placenu tehnicku podršku. To znaci da, pošto nam dajete saglasnost za obradu Vaših licnih podataka, mi ce mo iste skladištiti prema Vašoj saglasnosti ili do trenutka povlacenja iste.

Marketing

Prilikom korišcenja proizvoda zbog procene ili porudžine licence za korišcenje proizvoda, povremeno možete dobiti promotivne poruke na adresu Vaše elektronske pošte. Bitno nam je Vaše mišnjenje o našim proizvodima i u vecini slucajeva ove poruke sadrže informacije o specijalnim ponudama, novim proizvodima i uslugama, ažuriranju proizvoda i usluga za koje ste zainteresovani. Poruke se šalju direktno od nas putem elektronske pošte, ili putem servisa za slanje elektronske pošte od strane trecih lica.

U svakom trenutku, ukoliko ne želite da primate promotivne poruke to možete uciniti klikom na opciju "Unsubscribe" koja se nalazi na dnu svake poruku ili slanjem e-maila sa zahtevom za odjavu sa servisa za slanje promotivnih poruka.

Želeli bi smo da Vas obavestima da ukoliko se odjaviti sa servisa za primanje promotivnih poruka možete biti u situaciji da propustite informacije vezane za ažiriranje proizvoda. U svakom trenutku možete posetit naš blog ili se prijaviti na korisnicki servis gde možete dobiti sve željene informacije. Ukoliko kupite licencu za naše proizvode i odjavite se sa servisa za slanje promotivnih poruka i dalje ce Vam stizati obaveštenja o podršci, ažuriranju i isteku licence jer poruke ove vrste posmatramo kao informativne a ne kao promotivne.

Forum

Možete se registrovati besplatno na naš forum gde možete dobiti tehnicku podršku i dugu vrstu pomoci od clanova foruma ili naših moderatora. Kada kreirate novu temu na forumu ili pošaljete poruku na vec postojece teme. odgovorni ste za sve licne informacije koji se nalaze u Vašim objavama. Svaki posetilac ili clan foruma može imati pristum Vašim javnim objavama i može Vam poslati privatnu poruku.

Zadržavanje i brisanje Vaših podataka

Mi cuvamo podatke o našim korisnicima sa ciljem mogucnosti slanja novih ažuriranja i vesti o proizvodima koje koriste. Pored toga licni podaci se koriste za pružanje placene tehnicke podrške samo u slucajevima kada korisnik ima aktivnu pretplatu za ovu vrstu usluge. U svakom trenutku imate mogucnost za slanje zahteva za brisanje Vaših licnih podataka, pri cemu dobijate potvrdu da ce Vaši podaci biti izbrisani u roku od 30 dana. Ukoliko želite da izvršite ovaj zahtev pišite nam na info@spenderella.rs

Linkovi ka drugim Web sajtovima

Naš sajt može sadržati linkove koji vode na druge web sajtove. Molimo Vas imajte na umu da nismo odgovorni za Vašu bezbednost na drugim web sajtovima pa Vam preporucujemo da proučite njihovu polisu o privatnosti i uslove korišcenja.

Izjava o odgovornosti

Kompanija Spenderella sadržava pravo otkrivanja Vaših licnih podataka u sledecim uslovima:

U skladu sa zakonskim regulativama, na primer u vezi za zahtevima nadležnih državnih i pravosudnih organa
U situacijama kada verujemo da je otkrivanje licnih podataka neophodno radi zaštite naših prava i sigurnosti. Primera radi ovo se može desiti kada primetimo kršenje pravila korišcenja, kod identifikacije, sprecavanja i otkrivanja prevare ili kod drugih problema vezanih za narušavanje sigurnosti.

Pravo na odustajanje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014,6/2016 i 44/2018) - dalje: Zakon, kupovina preko naše prodajne internet stranice smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Obrazac Izjave o odustanku od ugovora se dostavlja na e-mail adresu: info@spenderella.rs ili na adresu firme:

Nevena Ljubic Lojovic PR, radnja za proizvodnju i prodaju nakita i srodnih metala SPENDERELLA Beograd (Stari grad)
Nusiceva 7a, 11000 Beograd

Ukoliko odustane od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca. Trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju kupac vraća.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Pre slanja robe kontaktirajte naš Call centar na brojeve telefona 011/334-04-53 ili 065/334-04-53 radi instrukcija na koju adresu da pošaljete robu od čije kupovine odustajete. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun zajedno sa popunjenim obrascem za odustanak, koji možete preuzeti ovde.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Spenderella prihvata vraćanje samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i ambalaži, uz prateće fakture. Pod takvim uslovima, Spenderella će nadoknaditi iznos plaćen za vraćene proizvode u roku od 14 dana od dana prijema takvih proizvoda.

Obrazac o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.

Ugovor na daljinu možete preuzeti ovde.

Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju na osnovu članova 52., 54., i 81. Zakona o zaštiti potrošača, radi ostvarivanja prava po osnovu saobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka.

Preuzmite formular za reklamacije

Ukoliko želite da proverite status Vaše reklamacije to možete učiniti putem e-mail adrese info@spenderella.rs

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 2 godine od momenta prijema pošiljke.

Reklamaciju možete prijaviti preko kontakt strane ovog sajta.

Osetljiva roba - Uz nakit se ne izdaje garancija na kakvu su se kupci navikli prilikom kupovine tehničke robe. Za razliku od tehničke robe, nakit ne vrši tehničku funkciju. Uz nakit se izdaje sertifikat (deklaraciju o sastavu ,leguri,finoći i težini), čiju tačnost garantuje Prodavac, kao i Direkcija za mere i dragocene metale Ministarstva Privrede Republike Srbije

Cene

Cene na sajtu Spenderella.rs, iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

Izjava o odricanju odgovornosti

Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućom specifikacijom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.

Sigurnost

Podaci koji se unose na sajt se automacki šifruju pomocu protokola SSL (Sockets Layer Protocol). SSL protokol predstavlja industrijski standard za prenos osetljivih podataka putem interneta.

Kako bi zaštitili svoje podatke od prevara i curenja informacija, kompanija Spenderella preduzima niz tehnickih i organizacionih mera sigurnosti. Kako se tehnološki napredak razvija, ove mere se poboljšavaju.

Promene u uslovima korišćenja i polisi privatnosti

Zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku izvršimo izmene u polisi privatnosti. Datum najnovijih promena naveden je na vrhu polise privatnosti. U slučaju bitnih izmena možemo Vas obavestiti o istim putem elektronske pošte. Ukoliko niste posetili naš sajt duže vreme preporučujemo Vam da posetite stranicu sa polisom privatnosti.

Kako nas kontaktirati

Ukoliko imate bila kakvih pitanja vezanih za polisu privatnosti ili sigurnost ovog sajta molimo Vas da nam pišete na info@spenderella.rsInformacije o plaćanju i isporuci

Politika reklamacija

Politika privatnosti i zastita podataka