Jedan od najvažnijih životnih događaja – venčanje je prilika da zablistate i pokažete svoj puni modni potencijal. Kao glavna zvezda svakog venčanja – mlada se sa razlogom najviše posvećuje pripremi - a u tome će joj pomoći pažljivo odabrana venčanica čiju lepotu dodatno akcentuje nakit. Zato je ključno pronaći one komade čiji dizajn odgovara stilu, karakteru i estetici mlade. Priprema mlade za venčanje uključuje niz koraka i aspekata koje treba uzeti u obzir kako bi se ona osećala dobro na dan venčanja. Najpre - obratiti pažnju na slaganje nakita sa šminkom, haljinom i frizurom. Modna stilistkinja – Karla Velč – preporučuje da se kod bogatog ukrašenog gornjeg dela – kombinuje diskretnija ogrlica, ili diskretne minđuše na kopču. Kod izbora snežno belo venčanice – birajte nakit u hladnijim tonovima – najbolje belo zlato ukrašeno dijamantima. U poslednje vreme su haljine u boji šampanjca ili cappucino bele - vrlo popularne.  Uz njih se najlepše kombinuje nakit u boji žutog ili roze zlata koji saavršeno dopunjuje blistav ten mlade. 


Ako je venčanje zakazano za leto, devojke se često opredeljuju za venčnicu bez bretela – pa se u tom slučaju najčešće biraju krupne i efektne ogrlicom poput modela sa cirkonima iz Spenderelline zimske kolekcije. Ovakve ogrlice idu i uz popularan srcoliki izrez haljine, a preporučujemo vam i ogrlicu od belog zlata koji dame često biraju kao svoj svadbeni ukras. Neka ova ogrlica ukrašena safirom bude ,,nešto plavo’’ i simbol vernosti u vašim bračnim vodama.


 
Ako je vaš izbor – venčanica sa kragnom ili čipkom uz vrat po uzoru na srednjovekovne princeze – preporučujemo vam da preskočite ogrlicu i odaberete efektne minđuše ili ukras za kosu. Kako vam se čini ovaj model od žutog zlata sa dijamantima? Ili biste pre probudili lepršav duh ovim minđušama u formi leptira? Šta god da izaberete – nećete pogrešiti. Ovde se priča o kombinovanju nakita i modela venčanice ne završava. Naime, druga važna stvar na koju treba da obratite pažnju je dužina rukava – uz haljinu bez rukava možete da kombinujte uzbudljivu narukvicu, dok ih dok ih uz duge rukave treba izbegavati, jer neće doći do izražaja. Čest izbor mladih dama su i elegantne rukavice – njih možete da upotpunite efektnim prstenom sa biserima ili narukvicom sa dijamantima i simbolom ljubavi. Većina devojaka se odlučuje za punđu ili neku drugu varijantu podignute kose, tako da je jasno da će ovde minđuše biti u fokusu. U ovom slučaju izaberite dramatičan viseći par kao što su ove biserne minđuše u 18k zlatu ili minđuše od topaza sa brlijantima – nežne, elegantne i svedene – baš kao i vi. Kojim god putem krenule – zlatnim, srebrnim ili pink – nakit birajte srcem – jer venčanje je poseban trenutak koji će zauvek ostati urezan u knjigu vašeg života. Zato posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) i izaberite modni dodatak uz vašu venčanicu. Dobro nam doši!
 


Pogledajte sledeći članak

Podeli sa prijateljima