Šta povezuje dame poput Grejs Keli, Odri Hepbern, Merlin Monro, Elizabet Tejlor? Pogodili ste - elegancija, sofisticiranost i izuzetna ljubav prema skupocenom nakitu. Pored velikog glumačkog umeća, ove dame prepoznatljive su po savršenom stilu i impozantnom nakitu. Ovo su komadi koji predstavljaju deo njihove lične karte.

09.10.2020.
1. Grejs Keli

Princeza Holivuda, Grejs Keli, fatalna je plavuša blistavog osmeha i besprekornog tena. Za samo godinu i po dana sniila je devet filmova i osvojila Oskara za ulogu u ostvarenju ,,Provincijalka'', kao i brojne druge nagrade uključujući ,,Zlatnog globusa'' i ,,Nagradu nacionalnog filnskog saveza SAD-a''. Hičkokova muza, Grejs Keli, kao što i njeno ime sugeriše, bila je prava graciozna dama, neponovljiva i drugačija. Ostvarila je san mnogih devojaka širom sveta – udajom za Princa od Monaka postaje deo kraljevske porodice. Njen zaštini znak bio je skupoceni Cartier prsten – jedan od najluksuznijih vereničkih prstena svih vremena. Princ je decembra 1955. godine zaprosio Grejs uz poklon prsten prijateljstva sa dijamantima i rubinima. Ubrzo je usledilo pravo iznenađenje – spektakularni Cartier verenički prsten sa smaragdom od 10, 5 karata koji je nosila i u svom poslednjem filmu ,,Ljudi iz visokog društva''. Prsten je postao njen zaštitni znak, sinonim za njihovu veliku ljubav. Glumica nikada nije skidala prsten sa svoje ruke, sve do tragične smrti u saobraćajnoj nesreći 1982. godine.

2. Odri Hepbern

Mala crna haljina, ajlajner i biseri – sveto su trojstvo čuvene američke glumice Odri Hepbern. Njen stil se može opisati kao jednostavan, otmen, a opet sasvim drugačiji i poseban. Ono po čemu gledaoci širom sveta pamte Odri je elegantna biserna ogrlica iz filma ,,Doručak kod Tifanija'' koju je dizajnirao čuveni francuski juvelir Rodžer Skekame. Odri je na velika vrata uvela bisere kao neizostavni modni detalj koji upotpunjuje stil i karakter osobe koje ih nose. U mnogim intervjuima, Odri je isticala svoju strast prema biserima i smatrala je da svaka žena koja drži do sebe treba da poseduje bisernu ogrlicu, minđuše ili prsten. Suptilni, a opet izuzetno ženstveni, ovi bezvremenski dragulji savršeno se kombinuju uz elegantne večernje haljine, ali i sa pantalonama i košuljama. Uspešne poslovne žene svih generacija ih naprosto obožavaju, pa zašto ne bi i vi? Ako vašoj kolekciji nakita nedostaje par filmskih klasika – bisernih naušnica, jesen je pravo vreme za njih. Neka zlatara Spenderella bude vaša sledeća shopping destinacija. Radujemo vam se. I ovde dodati još malo teksta o biserima i nekom drugom nakitu

3. Merlin Monro

Ova lista ne bi mogla da se zamisli bez glamurozne Merlin Monro. Za razliku od svojih koleginica, Merlin Monro nije uživala u skupocenom nakitu i blještavim draguljima. Njen crveni karmin, platinasto plava kosa i zanosni uvojci i danas predstavljaju veliku inspiraciju i modni uzor. Iako nije bila veliki fan ukrašavanja– njena čuvena rečenica – ,,dijamanti su ženiji najbolji prijatelji'' doprinela je kultnom statusu dijamanata. U čuvenom komičnom ostvarenju ,,Muškarci više vole plavuše'' – holivudska ikona Merlin Monro nosila je Harry Winston dijamantsku ogrlicu čija je vrednost procenjena na nekoliko miliona dolara. Popularnost dijamanata nakon filma porasla je toliko da je postalo nezamislivo imati verenički prsten bez dijamanata. Mi, u zlatari Spenderella ne odustajemo od tog trenda – i ovogodišnja kolekcija vereničkog prstenja upotpunjena je providinim dijamantskim kamenjem –modnim klasikom koji nikad ne zastareva. Takođe, izrađujemo vereničko prstenje prema vašoj ideji i želji, kako bi početak vaše bajke bio jedinstven i neponovljiv. Sa ponosom ističemo da bajke ne moraju samo da se čitaju, već i dožive.

4. Elizabet Tejlor

Još jedna diva zlatnog doba Holivuda, Elizabet Tejlor proslavila se ulogama u filmovima ,,Mačka na usijanom limenom krovu'', ,,Ko se boji Virdžinije Vulf?'' , ,,Kleopatra'' i drugi. Njena zanosna crna kosa, duboke plave oči i aristokratski ten zavodili su gledaoce širom sveta. Pored velikog glumačkog talenta, Elizaber je bila poznata po glamuroznom stilu i bogatoj kolekciji nakita. Elizabeta nije mogla da odoli dijamantima – njena privatna kolekcija brojala je 1778 komada i nedavno je prodata za 150 miliona dolara na aukciji. Jedan od najpoznatijih dijamanata je kamen težine 69, 42 karata koji je poklonio njen drugi muž Ričard Barton i po njima je nazvan Tejlor-Barton dijamant. Majk Tod, Elizabetin treći suprug, poklonio je dijamantsku tijaru koju je nosila na dodeli akademskih nagrada 1957. godine. Pored ovih komada, u vlasništvu Elizabete bio je jedan od najskupljih 50-to karatni La Peregrina bisera, kao i 33,19-to karatni Krupp dijamant. Ako želite da probudite unutrašnju Elizabet Tejlor, posetite nas u Nušićevoj 7a gde vas čeka bogata kolekcija dijamanata - samo za prave dive. Tu smo da vam pomognemo u odabiru baš onog komada kome će svi da se dive. Zašto to ne bi bio kralj dragulja, dijamant, koji vekovima, uspešno prenosi svoju lepotu i snagu na osobu koja ga nosi. Dobro nam došli!