Za tren, eto nas u mirnoj i usporenoj jeseni. Iz kupaćih kostima, sandala, omiljenih haljina, uskačemo u džempere i čizme. Žal za letom je ono što nam dugo odzvanja u glavi i u srcu. Ali, ne zaboravite da i jesen nosi nešto svoje. Naš omiljen džemper, haljina ili kaput izgleda mnogo bolje uz malo modnog začina – zlatnih i srebrnih detalja. Dakle, vreme je da počnete da razmišljate o trendovima nakita za sezonu koja je pred nama. Da li ste spremni?

02.10.2020.
Modne piste Nju Jorka, Milana, Londona, Pariza mesta su na kojima tražimo inspiraciju za nove modne eksperimente, bilo da je reč o odeći ili nakitu. Naravno, ne treba po svaku cenu pratiti sve što modne glavešine katapultiraju u orbitu. U moru novo-starih modnih stilova i preporuka, treba pronaći one elemente koji se najviše slažu uz naš karakter i životni stil. Ni nakit u tome nije izuzetak. Ukoliko ste osoba koja ne voli minđuše, zašto biste pošto-poto kitile sebe velikim zlatnim alkama – hitovima ove sezone? Naravno, nekad možemo istupiti iz svoje ,,zone sigurnosti'' i probati nove aksesoare koje do tada nismo mogli ni da zamislimo na sebi. Sve dok se osećamo sigurno u eksperimentisanju – sve dolazi u obzir. U suprotnom, nemojte se opterećivati i držite se svojih omiljenih komada – bilo da je reč o narukvicama, prstenju ili broševima.

Neko trendove prati, a neko ih postavlja. Zašto ne biste bili zapamćeni kao ovi drugi? Hrabri, drugačiji i samo svoji. U nastavku je nekoliko predloga modnih trendova u svetu nakita koji će osvežiti vaš izgled i uneti neophodnu dozu seksipila u narednim hladnim mesecima.


1. Biseri, biseri i samo biseri

Biseri imaju kultno mesto u svetu nakita. Nežni, prefinjeni, nenametljivi, a upečatljivi – biseri dolaze u raznim oblicima. Minđuše, ogrlica ili prsten? Mi navijamo za sve! U kombinaciji sa belim ili roze zlatom, lepota bisera posebno dolazi do izražaja. Omiljeni parfem, komad bisernog nakita, poslovni komplet – voila! To je sve što vam je potrebno da biste se osećali dobro ove jeseni.

2. Crni dijamanti

Na nedavnom sajmu nakita Vicenzaoro 2020 – crno drago kamenje je potpuno izdominiralo. Ovaj trend implementirali smo u našoj novoj kolekciji, imajući na umu sigurne, jake i samopouzdane dame. Ukoliko ste u potrazi za ,,drskijim'' komadima nakita, misterioznim i pomalo mračnim, predlažemo vam da istražite komade sa crnim dijamantima. Odlično se slažu uz minimalističke odevne kombinacije, dodajući dašak glamura koji nam je svima potreban. Usudite se da budete drugačije.

3. Okrugle minđuše 

Ovog leta ovaj model minđuša ušao je na velika vrata i izgleda da tu namerava i da ostane i u nastavku sezone. Zlatne, srebrne, debele, tanke, sa ukrasima ili bez – popularne hoop minđuše upotpuniće i zaokružiće svaku modnu kombinaciju. Bilo da ste više sportski tip ili preferirate eleganciju, okrugle minđuše se dobro slažu uz sve. Vole ih i mnoge poznate dame – od J. Lo, Anđeline Džoli do famozne Riri.

4. Ultra dugi lančići

Moda je ciklična, nikako linerana. U to se možemo uveriti gledajući modne piste i ulice velikih svetskih prestonica iz sezone u sezonu. Na damama širom sveta, ove jeseni, zasijaće ultra duge ogrlice. Trend koji je vladao 2010. godinom – opet je tu. Prebacite dugu zlatnu, ili srebrnu ogrlicu preko džempera, haljine ili košulje i izgledajte elegantno i efektno u isto vreme. U svečanim i posebnim prilikama - ovaj komad sa izuzetno dobro slaže sa haljinama sa dubokim dekolteom. Spenderella ogrlice su glamurozne, raskošne, ali i elegantne i nežne, dizajnirane tako da ih nosite dugo, uživate u njima i zračite ženstvenošću i samopouzdanjem.

5. Dve različite minđuše ili samo jedna

Nošenje jedne minđuše ili dve različite u modnom je fokusu ove sezone. Opredelite se za upečatljiv model i zaboravite na ostale komade nakita. Fokus je na vašem vratu i stilizovanoj kosi. Rep, punđica ili zalizana kosa su pravi način da u prvi plan istaknete ovaj jedinstveni modni detalj – efektnu minđušu geometrijskog oblika, ukrašenu biserom, dijamantom ili nekim drugim dragim kamenjem. Ako ste dovoljno smeli, možete otići i korak dalje i nositi dve različite minđuše što će vašem stilu dati posebnu dozu kuloće. U našoj novoj kolekciji pronaćićete upadljive komade za ,,wow'' efekat.

6. Broševi

Nekad je ovaj detalj bio rezervisan za naše bake i tetke. Vremena se menjaju, i ove jeseni/zime – broševi suvereno vladaju i vraćaju se u sam modni vrh. Ukrasite kapute, džempere, rolke i šavove nekim atraktivnim broševima geometrijskog ili cvetnog oblika. Veliki, mali, upadljivi ili diskretni – broševi su ponovo u modi. Radujemo im se!