Stara izreka kaže da su pokloni simbolični, a darivanjem nakita prenosimo poruku ljubavi, nežnosti i najintimnijih osećaja. Pogled na ogrlicu, minđuše ili prsten podseća dragu osobu na nas, približava duše i postaje deo naše zajedničke priče. Večnost i lepota nakita čine ga savršenim poklonom za sve generacije.

25.09.2020.
Ne treba čekati Novu godinu, rođendane ili druge važne datume da bi se odlučili da nekog uveselimo poklonom i ulepšamo dan. Kupovina poklona ne treba da predstavlja obavezu, pritisak, još jednu stavku na to do listi, već sasvim suprotno – uživanje u odabiru savršenog predmeta koji govori o našoj pažnji, ljubavi, kao i o tome koliko znamo i cenimo osobu kojoj je poklon namenjen. Ne postoji lepši osećaj kada u očima drage osobe vidite ushićenje i radost, ono slatko uzbuđenje oko toga šta se krije iza lepo umotanog papira. Mali ili veliki, očekivan ili ne, poklon nas približava drugoj osobi, i, bar na trenutak, čini da se svi osećaju srećno. Ne morate da kupujete najskuplje poklone da bi nekog obradovali. Ono što ljude toliko uzbuđuje je misterija – šta je sakriveno iza lepe kutije i ukrasnog papira. Ideja da neko misli na vas, da želi da vas učini srećnim i nasmejanim – predstavlja poklon za sebe. To su trenuci koji se zauvek pamte.

Kupovina savršenog poklona predstavlja pravu umetnost. Neke osobe imaju to šesto čulo, talent da odaberu baš onaj poklon o kojem je druga osoba maštala i sanjarila. Sigurni smo da u svom okruženju imate upravo tu jednu osobu koja ima prirodni talent za darivanje – njeni pokloni su uvek maštoviti, drugačiji i pre svega – duboko lični. To su osobe koje uvek idu korak dalje, pažljivo osmišljavaju svaki detalj – od kupovine poklona, ukrašavanja i posvete. Uvek su pune ideja i spremne da se upuste u avanturu potrage za idealnim poklonom. Tuđe želje su njihova zapovest – trude se da pažljivo slušaju druge i odaberu onaj poklon koji će  izmamiti najširi osmeh na licu.

Nakit je jedan od najčešćih poklona – žene i muškarci širom sveta uživaju u ukrašavanju i prelepom nakitu. Kako je reč o ovim dragocenim predmetima – nakit je simbol izražavajući važnost druge osobe u našem životu. Šta čini nakit tako savršenim poklonom? Jednostavno – u pitanju je sentimentalan poklon koji traje večno. Nakit je naš životni saputnik u najvažnijim životnim trenucima – bilo da je reč o veridbama, rođendanima, venčanjima, maturma ili krštenju. Jedinstven komad nakita predstavlja našu amajliju koja, pored velike lepote i funkcionalnosti, ima i sentimentalnu vrednost – kako za osobu koja daruje, tako i za onu koja prima.

Nakit se uvek povezuje sa nežnošću – kupovinom minđuša, prstena ili narukvice šaljete jaku poruku. Kakvu? Poznajem te, osluškujem tvoje želje i verujem tvom dobrom ukusu. Ukoliko se odlučite za kupovinu nakita koji je u skladu sa onim što draga osoba nosi ili voli – ne možete omašiti. Pored same lepote poklona, osoba će biti oduševljena time što je dobro poznajte i cenite. Komad nakita je vredna uspomena do kraja života. Možete otići i korak dalje i ukrasiti nakit personalizovanom porukom. Od graviranja inicijala, imena, značajnih datuma sve do specijalnih crteža i stihova omiljenih pesama – personalizovanu nakit je uvek dobar izbor. Mi, u zlatari Spenderella, pružamo usluge uslužnog graviranja kako biste bili sigurni da vaš poklon prenosi poruku koju želite.

I, nemojte misliti - ,,on/ona ima već dovoljno nakita'' – jer nakita nikada dosta! Ako vam je zlato dosadilo, na raspolaganju su dijamanti, safiri, rubini, smaragdi, biseri – nebo je vaša granica. Budite kreativni i smelo kombinujte materijale i oblike – to siguran put do srca drage osobe. Neka vaš izbor nakita govori o ljubavi prema vama dragoj osobi – jer je to najlepši poklon koji možete darivati.