Neki datumi deo su ličnih istorija. Važniji od svih Novih godina, slava i rođendana, neke dane pamtimo tokom celog života, proslavljamo ih i obeležavamo poklonima. Godišnjice prijateljstava, veza i brakova odličan su povod da iznenadite dragu osobu vrednim poklonom koji simboliše vašu ljubav i odanost.

30.10.2020.
Minuti, meseci, dani, godine … nižu se i umnožavaju. Nekad brzinom svetlosti, nekad mravljim hodom. Vrlo često je ,,vreme'' naš najveći neprijatelj, podsetnik prolaznosti i užurbanosti. Ali, ako, na trenutak zastanemo i promislimo – vreme može biti naš saveznik. Ono nam služi kao merilo postojanosti, produbljivanja i jačanja emocija. Uz prave ljude, partnere, prijatelje i rođake, naš život dobija novi smisao, boju i melodiju. Kada takve osobe pronađemo, trudimo se da te odnose negujemo i održavamo - jer znamo koliko su retki i dragoceni.

Godišnjice su posebni dani koje obeležavamo uz prigodne poklone. Njime želimo da iskažemo zahvalnost, ljubav i odanost osobi koja nam, iz godine u godinu, ulepšava i olakšava svakodnevicu. Bilo da je reč o proslavama godišnjica veza, prijateljstava ili braka –uvek se postavlja slično pitanje – Kako pronaći originalni poklon koji će iznenaditi dragu osobu i preneti svu dubinu osećanja? Nije u pitanju lak zadatak, jer izbora je uvek puno.

Personalizovani nakit je jedan od najčešćih poklona, a jasno je i zašto – ove dragocene detalje osoba nosi kao podsetnik na najlepše uspomene i zajednički život. Bilo da je u pitanju prsten, narukvica ili ogrlica – nakit je sjajan način da podsetite vašeg partnera koliko je vaše zajedničko vreme zlata vredno. Neuništivi, jedinstveni i vredni – komadi nakita na pravi način oslikavaju snagu i dubinu vaše ljubavi.

Pokloni za godišnjicu veze

Bilo da proslavljate vašu prvu zajedničku godinu ili ste u dužoj vezi – nakit je uvek dobar izbor. Sva lepota, snaga i radost vašeg zajedničkog života staje u jedan komad nakita. To je vanvremenski poklon koji simboliše neraskidive veze i zajedničku budućnost. Prilikom kupovine, imajte na umu ukus i stil života osobe kojoj je poklon namenjen. Nakit se ne poklanja baš svakog dana – zbog svoje visoke materijalne i emotivne vrednosti. U tome i leži snaga i veličina ovog poklona. Budite kreativni i usudite se da odete korak dalje. Vaš mali jubilej obeležite romantičnom proslavom i komadom nakita – znakom prave bliskosti. Ogrlica, minđuše ili privesci su intimni pokloni – u kontaktu su sa našom kožom, gotovo svakodnevno. Ako želite da poručite da je vaša ljubav bezvremena i jaka – nakit od belog, roze ili žutog zlata je siguran način da prenesete tu poruku. Ovog puta, preskočite prsten – sigurni smo da će se uskoro pojaviti prilika kada će i on zablistati u punom sjaju. Do tada, uživajte u svojoj ljubavi i vremenu koje je pred vama!

Pokloni za godišnjicu braka

O važnosti i simbolici nakita svedoči i činjinica da svaka godišnjica braka nosi svoje ime – srebrna, biserna, rubin, zlatna i dijamantska svadba. Srebrna svadba je proslava 25 godina zajedničkog života kada supružnici razmenjuju srebrno prstenje, a gosti poklanjanju srebrni nakit. Biserna svadba predstavlja 30-godišnji jubilej, kada muž ženi poklanja bisernu ogrlicu, dok se po rubinu, simbolu ljubavi i posvećenosti, imenuje 40 godina bračnog odnosa. Pogađajte, tada se na meniju nalaze komadi sa rubinom! Ukoliko ste jedni od srećnika koji proslavljaju 50 godina provedenih u braku – tada slavite ,,zlatnu'' svadbu. Za ovu priliku ,,mladenci'' razmenjuju nakit od zlata!

Naravno, ne morate se voditi ovim ,,pravilima'' već kreirajte svoja. Kombinujte zlato sa draguljima, srebro i bisere, smaragde i dijamante … Mogućnosti su neograničene. Sa nakitom – nema greške. To je dodir luksuza u kojem se dugo uživa. Naravno, kao i prilikom kupovine drugih poklona – važno je izabrati onaj komad koji će iznenaditi i oduševiti vašu dragu. Sve te godine zajedničkog života naučile su vas mnogo … da li ona voli minimalističke komade ili preferira kombinaciju različitog nakita? Da li ga nosi svakodnevno ili samo u posebnim prilikama? Zavirite u njenu riznicu nakita i potrudite se da pronađete baš onaj komad o kojem je dugo maštala.

Ako ste u potrazi za poklonom za godišnjicu braka vaših roditelja ili poklonom za prijatelja – imamo nešto i za vas. U našoj maloj radionici u Nušićevoj ulici pružamo usluge graviranja kako bi svaki poklon bio originalan i neponovljiv. Ukrasite zlatne poklone specijalnim datumima, omiljenim stihovima ili početnim inicijalima osoba kojima darivate – i budite sigurni da će se o tom poklonu još dugo pričati. Zlatara Spenderella s velikim zadovoljstvom učestvuje u kreiranju vaših privatnih istorija. Želimo vam još mnogo zajedničkih godina ispunjenih ljubavlju, pažnjom i radošću! Hvala vam što smo deo vaših nezaboravnih trenutaka.