Koliko puta ste pomislili da počastite sebe nekim lepim poklonom, ali nikako niste nalazili vremena? Ili je uvek bio neko preči – mama, baka, sestra, drugarica, dečko ? Singles day (11.11.) je pravi trenutak da ugodite sebi – možda baš jednim unikatnim komadom nakita iz Spenderella jesenje kolekcije.

23.10.2020.
Svi znamo za Black Friday, Dan zaljubljenih i Novu godinu – ali da li ste čuli za Singles' Day? Novembar, ovog puta, dobija još jedno crveno slovo, i 11.11. slavimo ljude koji nisu u vezi i njihovu slobodu! A, kako je sve počelo? Dan samaca, ili Guanggun Jie, nastao je kao šala kineskih studenata na Nanđing univerzitetu. Iza datuma (11.11.) krije se simbolika – svaka jedinica predstavlja četiri nezavisne individue. Da li je u pitanju šala ili bunt prema dominaciji praznika za parove? Verovatno oba. Kako je u Kini veliki procent populacije u single statusu – šala se neobično lako primila i ubrzo je Dan samaca uspostavljen kao nacionalni praznik. Sveti Trifun (ili Dan zaljubljenih) dobija svog novembarskog suparnika – zašto da ne?

O značaju i veličini ovog kulturnog fenomena govore brojne proslave, žurke i neobične akcije širom Kine. Barovi organizuju karaoke žurke, restorani nude posebne menije kreirane za jednu osobu, sprovode se nagradne igre i još mnogo toga. Ovaj praznik prenosi snažnu poruku: biti singl nije tabu, već suprotno – to je odluka da se ne prave kompromisi po svaku cenu. To je poziv da prihvatimo sebe, uživamo u slobodi i ne sputavamo se društvenim konvencijama. I možda baš tada, kada smo otkrili i zavirili u razne delove sebe, pronađemo onog ko će taj deo prihvatiti i zavoleti.

Singles' Day se još i naziva Bare Sticks Holiday ili ,,Dan neženja'' u slavu svih samaca koji se ponose time. Ovaj praznik je u međuvremenu postao jedan od najvećih događaja gde, u toku samo jednog dana, Kinezi potroše na desetine milijardi dolara na lični ugođaj i užitak. Svetsku popularnost Singles' day dobija 2009. godine kada Alibaba (najveći kineski online retailer) pokreće najveći online praznik kupovine – nudeći brojne popuste i neverovatne akcije.

Singles' Day je poziv da se posvetite sebi i nađete vremena da uživate u kupovini poklona za vas. Naučite da udovoljite sebi – jer samo onda kada se vi osećate dobro to će osetiti i drugi. Nije u pitanju još jedna new age mantra, sebični čin ili odustvo empatije. Vaša sreća zavisi najpre od vas samih – pa zašto se ne bi potrudili oko nje? Tek onda tu sreću možete deliti sa najbližima i tako je uvećavati. Jedan od najlepših načina da se obradujete jeste kupovina nakita – jer šta bolje govori koliko vrednujete sebe nego par zlatnih naušnica, minđuše ili prsten?

Na ovaj dan probudite unutrašnju divu originalnim i upečatljivim nakitom Spenderella zlatare. Ukoliko ste ljubitelj jednostavnog izgleda koji suptilno odiše luksuzom – onda je naša kolekcija tankih zlatnih lančića – idealan izbor za vas. Kreirani su tako da se uklapaju u razne stilove – od sportskog do glamuroznog. Možda ste pre za upečatljive minđuše koji će akcentovati vašu lepotu? Sjajno, imamo i to. Nikada nije kasno da investirate u jedan dobar komad nakita koji će postati deo vaše porodične istorije. Za one koje preferiraju prstenje – pripremili smo brojna iznenađenja. Istražite našu jesenju kolekciju i priuštite sebi vanvremenski detalj. Bilo da ste singl ili u paru – iskoristite Singles' Day kao dan kada slavite sebe i svoju individualnost! Tim povodom pripremili smo 11% popusta za sve one koji kupuju dijamantsko prstenje za sebe tog dana. Happy Singles' Day!