Stiže nam najradosniji praznik – Uskrs. Ovo je vreme za vas i porodicu, slatke trenutke uživanja u malim porodičnim ritualima i poklonima. Ove godine možete otići korak dalje i pokloniti vašim najbližima unikatne komade Spenderella zlatare koji simbolizuju nove početke, radosti i nade.

26.04.2021.
Uskrs nam nudi priliku da razmišljamo i pokažemo zahvalnost za život, porodicu i veru, pre svega veru u ljubav, mir i dobrotu. Za mnoge, ovaj praznik je povod da se na kratko zaustavimo, napravimo pauzu od svakodnevnih obaveza i uloga, i okružimo onima koje volimo. To su dani kada biramo svoju najlepšu uskršnju odeću koju upotpunjujemo inspirativnim nakitom. Usrks je često povezan i sa religioznim, duhovnim mislima, pa se iz tog razloga biraju zlatni i srebrni komadi koji imaju hrišćansku estetiku poput malih zlatnih krstića i medaljona. Kako je ovo period lepog vremena, buđenja prirode, ukrašavamo se i komadima sa prirodnim motivima – cveća, ptica i leptira.

Uskrs je važan hrišćanski praznik, jer se proslavlja u znak sećanja na Isusovo rođenje. Međutim, ovaj praznik ima i svoje drugo značenje. U mnogim kulturama sveta Uskrs je i proslava preporoda prirode, ponovnog uživanja u lepotama sveta i buđenje naših čula. To potvrđuje i jedna legenda, prema kojoj reč Uskrs potiče od anglosaksonske boginje Ester. Ona je bila boginju plodnosti i simbol ponovnog rađanja života u zoru proleća.

Ovo je i vreme vedrih, živih i svetlih boja – kako u prirodi, tako i na nama. Zato biramo odeću laganih materijala, svetlih nijansi, koje prati živopisan nakit u sličnim nijansama. Obeležite ovaj radosni praznik jedinstvenim uskršnjim poklonima koji prikazuju duh i osećaj ovog praznika u najboljem smislu. U nastavku vam predstavljamo nekoliko inspirativnih komada nakita zlatare Spenderella koji predstavljaju idealan poklon za sebe i druge. I

Invisible setting ogrlica sa krstom

Pored čokoladnih delikatesa, uskršnjeg zeke i jaja, na uskršnjoj listi poklona, mora se naći i jedna izuzetna rukotvorina poput ove. Krst je univerzalni simbol sa višestrukim značenjem i može biti divan poklon. Rađena u 14k belom zlatu sa brilijantima ukupne težine 0.12ct G-VS2 kvaliteta, ova simbolična ogrlica doprinosi unutrašnjoj snazi i vedrinu duha. Rađena je jedinstvenom invisible setting tehnologijom ugradnje brilijanata čime se postigao visok domet prelamanja svetlosti i efekat kamena značajno veće karatraže. Idealna je u kompletu sa prstenom i minđušama – jer Uskrs je praznik darivanja.

Zlatni privezak sa leptirićima

Kako je Uskrs i praznik prirode, lepote i buđenja vere, snage i radosti – leptiri su pravi simbol koji oslikava lepotu i duh prazničnih dana. U mnogim kulturama sveta, duhovnim tradicijama i civilizacijama - leptir predstavlja simbol duše, besmrtnosti, promena i nade. Označavao je inspiraciju, kreativnost, milost i radost – emocije koje, vezujemo i za najradosniji hrišćanski praznik. Ima li lepšeg načina da obradujete svoje najmilije nego nakitom sa ovom divnom simbolikom? Ne morate odmah da nam odgovorite 

Verenički prsten sa rubinom i dijamantima

Crveno jaje, crvena trpeza i crveni dragulj. Crvena boja je simbol Uskrsa – praznika intenzivnih boja. Posle duge i hladne zime, odsustva svetlosti i života, vreme je da se vrati radost u naše živote. Mi vam predlažemo da unesete ljubav i otimizam u vaš život kupovinom vereničkog prstena ukrašenog rubinima i dijamantima. Ukoliko već duže vreme planirate da zaprosite devojku svog života, Uskrs je prava prilika za to. Praznik nade i novih početaka, Uskrs je dobar povod da je iznenadite prosidbom i prstenom u njegovoj boji. Posetite nas na adresi Nušićeva 7a i pronađite onaj komad nakita koji će upotpuniti uskršnje čarolije koje ne možemo da dočekamo.