Pored glumica, pevačica i umetnica, političarke dobijaju sve više pažnje javnosti. Svojim izgledom i pojavom, žene-političarke oličenje su snažnih, samopouzdanih heroina modernog doba. One nas motivišu, pokreću, inspirišu – žene u politici pišu svoja pravila i predstavljaju istinske uzore – životne i modne!

20.04.2021.
Predsednice, premijerke, ministarke - žene u politici - menjaju shvatanje i ulogu ,,nežnijeg pola’’ u društvu. Njihovo glavno oružije, pored čvrstog stava i jasnog govora, predstavlja i nezaibilazni nakit. Kao i drugi modni elementi, nakit poznatih političarki prenosi poruke moći, snage i uticaja. Danas se uloge polova brzo menjaju, a istovremeno se transformiše i tradicionalno shvatanje kako bi to trebalo da bude obučena jedna ambiciozna dama na svom putu ka uspehu.

Novo doba donelo nam je sve više žena u političkoj borbi koje nam, iz dana u dan, pokazuju da žena može biti snažna i nežna u isto vreme. Možda će zvučati kao kliše ali, u politici, kao i u svakodnevnom životu, izgled predstavlja veoma bitnu stavku. Izbor adekvatnog nakita, iako na prvi pogled deluje trivijalno i manje značajno, može uticati na percepciju i imidž kod glasača. Odelo na pruge, sivi flanel i neutralne nijanse deo su političke modne prošlosti. Mišel Obama, Kamala Haris, Hilari Klinton su samo neke od dama koje svojim izgledom i stavom kreiraju novi imidž poslovnog oblačenja žena u XX1 veku. U tom svetlu – nakit zauzima posebno mesto, otvarajući vrata kreativnosti i inovativnosti u sivom svetu politike.

Nakit je način da jasno i glasno kažemo šta mislimo o svetu, o sebi, o drugima, o politici, ljubavi i tabuima. Naši delovi tela postaju mesto za otvorene poruke skrojene od zlata, srebra i dijamanata. I to nije sve! Kao i odeća, nakit javno govori sve ono što njegov vlasnik potajno misli. Vreme je da upoznajte najlepše komade nakita svetskih političarki i saznajte kakva se simbolika krije iza njih.

Mišel Obama i ogrlica ,,Vote''

Kao prva afroamerička prva dama, Mišel Obama, predstavlja pravu modnu ikonu i životnu inspiraciju. Svojim radom doprinela je da Bela kuća postane otvorenija i gostoljubivija, a istovremeno se istakla kao velika zagovorenica prava žena i devojčica u Americi i širom sveta. Sa druge strane, Mišel privlači pažnju i svojim probranim modnim detaljima, kao što je zlatna ogrlica ,,Vote'' koju je nosila na nedavnoj Demokratskoj konferenciji. Ogrlica „Vote" jedna je od glavnih pretraga Google-a u SAD-u tokom 2020. godine. Ovaj komad nakita sa jakom političkom porukom potpisuje kompanija By Chari, sa sedištem u Los Anđelesu, a kreirala ga je dizajnerka i kreativni direktor Chari Cuthbert. Da zlatni nakit može preneti glasnije i jasnije poruke, nego mi sami, svedoči upravo ogrlica koju je Mišel Obama ponosno iznela. Zlatni nakit je atraktivan detalj za razne zvanične sastanke i komunikaciju, a savršen je i kao dodatak nekim smelijim i avangardnijim stajlinzima. U ponudi zlatare Spenderella u Beogradu pronaći ćete ogrlice, minđuše i prstenje koje će, u stilu velikih političarki, pokazati koliko ste snažni i verujete u sebe.

Kamala Haris – dama sa bisernom ogrlicom

Od dana inauguracije, potpresednica SAD, Kamala Haris, pokazala je kako žena na visokoj poziciji može da diktira modne trendove bolje i snažnije od svih modnih influenserki. Njen zaštitni znak su biseri – na ogrlici, minđušama, prstenju – decentni i vanvremenski u isto vreme. Biseri su uvek u modi, ali sada postaju još moderniji. Kamala je zahvaljujući svom besprekornom stilu i ultimativnim šik dodacima pokazala da je biserni nakit detalj za sve generacije. Ovim se upisala na podužu listu ikona stila među kojima se nalaze još i Odri Hepbern, Lejdi Dijana, kao i Koko Šanel. Ukoliko ste u potrazi za elegantnim komadom nakita, obožavaće zlatne ogrlice zlatare Spenderella sa nežnim detaljima. Utisak nenametljivog glamura je zagarantovan.

Opra Vinfri – žena koja sve pretvara u zlato

Iako smo ovaj tekst posvetili istaknutim političarkama, Opra Vinfri svojim dugogodišnjim radom i iskustvom, zaslužuje da se nađe na ovoj listi. Iako je, formalno, voditeljka jedne od najgledanijih talk-show emisija u istoriji američke televizije, Opra odavno prevazilazi svoje profesionalne granice. Na kauču pored nje u studiju sedeli su najmoćniji i najuspešniji ljudi iz politike i show biznisa koji su upravo u njenim emisijama otvarali svoju dušu i u formi ispovesti otkrivali Opri ekskluzivne vesti koje su njoj i njenoj emisiji doneli ogromnu popularnost i uspeh. Oprin uticaj na javnost je, tokom godina, postao izrazito politički i kulturološki. Kao i druge dame na odgovornim društvenim pozicijama, Opra vodi računa o svom izgledu, a njen stil bi se mogao opisati kao klasičan, sveden i elegantan. Nakit zauzima posebno mesto u njenom životu, a Opra najviše voli dijamantske minđuše i ogrlice prema kojima razvija emotivnu vrednost. Za nju, dijamanti predstavljaju darove prirode koji nam nesebično poklanjaju svoj sjaj i lepotu. U ponudi zlatare Spenderella nalaze se neki od najlepših dijamantskih komada u kojima ćete iskazati svoju unutrašnju snagu, baš kao i najmoćnije političarke sveta.

Melanija Trump - prva dama svetskog stila

Žena bišeg američkog predsednika, Melanija Tramp, odiše elegancijom i prefinjenošću. U njenom garderoberu mogu se naći komadi najpoznatijih svetskih kreatora širom sveta. Ipak postoji jedan komad nakita koji najviše voli da nosi - izuzetan verenički prsten koji je dobila od svog budućeg supruga Donalda Trampa 2004. godine, nakon šest godina zabavljanja. Američki predsednik zaprosio je tada svoju dragu dijamantskim prstenom od 15 karata čija se vrednost tada procenjivala na oko tri miliona dolara. Deset godine kasnije, Melanija je od Trampa dobila isti poklon ― njen suprug je, naime, „nadogradio“ prsten tako da je on danas dvadesetčetvorokaratni! Možda niste Prva Dama Amerike, ali i vi zaslužujete sjaj dijamanata vrhunskog kvaliteta i izuzetnog dizajna koji možete pronaći u zlatari Spenderella u Beogradu.

Amal Kluni - žena koja nikada ne greši

Uspešna pravnica, borac za ljudska prava, Amal Kluni je žena koja ima sve: uspešnu političku karijeru, besprekoran stil i ljubav najvećeg holivudskog zavodnika - Džordža Klunija. Poznata je po visokostilizovanim kombinacijama o kojima su pisali mnogi modni magazini, a u našem fokusu je njena ljubav prema nakitu. Amal se tu vodi parolom - manje je više - i nikada ne voli da preteruje. Veruje da je jedan komad nakita sasvim dovoljan da upotpuni svaki autfit - par zlatnih minđuša, dijamantska ogrlica ili broš dovoljni su da zablistate u svakoj prilici. Posetite nas u zlatari Spenderella u Beogradu i uverite se u najlepši i najveći izbor nakita u srebru, zlatu, ali i sa dragim kamenjem i dijamantima. Očekujemo Vas u Nušićevoj 7a.