Prošle nedelje, posle dugog odlaganja, organizovana je prestižna filmska manifestacija – dodela Oskara. Svedočili smo blistavosti, eleganciji i ekploziji boja brojnih filmskih zvezda koje su se utrkivale u tome ko će izneti lepši komad odeće i nakita. U nastavku vam predstavljamo najbolja modna izdanja sa crvnog tepiha sa posebnim osvrtom na blistave komade nakita koji vam mogu poslužiti kao shopping inspiracija.

05.05.2021.
Dodela Oskara 2021. godine vratila je u fokus lepotu, glamur i eleganciju, čime nam je pokazala da se svet polako vraća u normalu. Ova najznačajnija kulturna manifestacija predstavlja presek najvećih filmskih dometa, ali i onih stilskih i modnih. Pored zlatnih statua i titula najboljih, pažnju nam redovno ukradu toalete i nakit filmskih diva. Pored divnih haljina i frizura, zvezde su pokazale da je nakit i dalje ključni ,,začin’’ i detalj koji pravi razliku. Iako je ove godine nakita bilo manje nego što smo očekivali - o pojedninim komadima će se pisati romani, a možda čak i snimati filmovi.

Zendaya i žuti dijamanti

Oskara za glavnu ulogu na crvenom tepihu sigurno bi uzeo Zendayin spektakularni nakit koji potpisuje modna kuća Bvlgari. Zendaja je jedna od najbolje obučenih mladih glumica u Holivudu, a tu laskavu titulu opravdala je i na dodeli Oskara. Drugu godinu za redom, Zendaya nas oduševljava svojim izgledom – ovog puta opredelila se za žutu Valentino haljinu i odgovarajuće Jimmy Choo potpetice. Zendaya je inspiraciju pronašla u malim sirenama – kroj i boja njene haljine bili su usklađeni sa lepršavom kosom i blistavom, prirodnom šminkom. Njena dijamantska ogrlica, uparena sa minđušama u obliku suza i dva zadivljujuća dijamantska prstena – jedan u žutoj boji, drugi u smaragdnoj – pokazali su da su dijamanti neprikosnoveni pobednici svake svečanosti. Ovaj nakit pripada kolekciji Magnifica koja će tek biti predstavljena široj javnosti. Ako na Google-u ukucate Zenday Oskar 2021 – prvo što ćete zapaziti jeste njena impozantni komad sa brošem i žutim šestokaratnim dijamantom. Stil je sve i sve je u stilu!

Andra Dej i zlatni sjaj 

Provokativna glumica Andra Dej privukla je pažnju svojom ,,najkraćom’’ zlatnom haljinom inspirisanom statuom Oskara. Njen modni izbor su mnogi okarakterisali kao ,,upitan’’ i ,,problematičan’’, ali svi se možemo složiti da ga je glumica hrabro iznela. Ni nakit nije izostajao u tome. Kao jedna od nominovanih za najbolju glumicu u filmu ,,SAD protiv Bili Holidej’’, Andra se ukrasila selekcijom Tifani detalja uključujući minđuše sa žutim dijamantima, Šlumberger narukvicom i mnoštvom malih zlatnih prstena. Na sebi je nosila nakit u vrednosti od 2 miliona dolara. Svojom smelom kombinacijom haljine u svetlucavim nijansama i zlatnim nakitom, Andra je pokazala da sa nakitom od zlata nema greške.


Maria Bakalova i dijamantska lepota

Zvezda filma ,,Borat 2’’ pokazala je svoj puni modni potencijal na crvenom tepihu. Njena uloga u filmu je suprotna glamuroznom izdanju po kojem ćemo je pamtiti. Njena haljina je kreacija Luj Vutona – a napravljena je od 100 metara tila – laganog mrežastog materijala na koji je pridodat korset optočen dijamantima. Kao najnežnija vila, Marija je svoj sjaj upotpunila i klasičnom dijamantskom ogrlicom, dijamantskim minđušama u beloj i pink boji, i neverovatnim 8-karatnim dijamantskim prstenom koji potpisuje juvelirnica Bond Strit. Još jedan poen na račun dijamanata!

Angela Baset i rubin crvene minđuše

Holivudske zvezde poznate su po svojoj velikoj ljubavi prema minđušama. Iz godine u godinu, glumice se utrkuju u tome koja će poneti najlepši komad unaušnica. Ove godine tu titulu sa ponosom osvaja Angela Baset i njene rubin crvene dijamantske minđuše. Obučena u dugačku crvenu Alberta Feretti haljinu dokazala je da crvena boja uvek ,,radi’’. U pitanju je jedna haljina neobično čvrste gornje forme koja akcentuje krv – crvenu nijansu haljine. Tome je dodala 28-karatne rubin minđuše dodatno ukrašene dijamantima i belim zlatom. San svake istinske zaljubljenice u nakti! 

Nadamo se da vas je ova prča inspirisala da posetite zlatarau Spenderella u Nušićevoj 7a, u Brogradu i pronađete onaj komad nakita koji će kompletirati vaš izgled i duh. Dobro nam došle!