Igranje nakitom nikada ne prestaje da zabavlja! Istražite najnovije modne trendove inspirisane stilovima naših omiljenih svetskih zvezda i pronađite inspiraciju za nove modne eksperimente.

08.08.2020.
Poznate ličnosti začetnice su mnogih svetskih trendova i večita su modna inspiracija. Između ostalog, to je njihov posao. Koliko puta ste poželeli da pronađete baš taj komad odeće ili nakita koji nosi Rihanna u svom poslednjem spotu ili Lady Gaga na dodeli Oskara? Ako nameravate da ovog leta zablistate i postanete lokalna modna ikona – ovo su trendovi koje nikako ne smete propustiti.

Trend no. 1: Samo nek' je veliko, samo nek' je odvažno

Hrabre dame uvek su spremne da privuku pažnju nekim upečatljivim komadima nakita od kojih zastaje dah. Jedna od najprovokativnijih pop zvezda, Lady Gaga, na prošlogodišnoj dodeli Oskara, zadala je domaći zadatak i zasenila sve. Po uzoru na najveće holivudske lepotice, Lady Gaga iznela je malu crnu Alexandar MqQueen haljinu i neverovatan komad Tiffany ogrlice. U pitanju je jedan od najčuvenijih i najskupljih komada nakita u novijoj džet-set istoriji.

Lady Gaga ,,prošetala’’ je čuveni žuti dijamant koji je poslednji put u javnosti pokazala Odri Hepbern, promovišući film ,,Doručak kod Tifanija’’. Sjajno, drugačije, luksuzno – Lady Gaga je tu da nas podseti da statement nakit nikada ne izlazi iz mode. Čuveni žuti dijamant od 128 karata posebno je naglašavao njenu lepotu i eleganciju. Sam dijamant otkriven je 1877. godine u Južnoj Africi, a danas se može videti u izlogu brenda na čuvenoj Petoj Aveniji. Sigurni smo da ćete u svetu Spenderella nakita pronaći onaj komad koji bi zasenio i čuvenu Lady Gagu.

Trend no. 2: Glamurozno i drugačije

Direktno sa modnih pista, muzičkih spotova i naslovnih strana magazina stižu nam – narukvice. Našoj sreći nema kraja! Usudite se da iznesete nekoliko komada narukvica na jednoj ruci i pokažete svima kakva ste modna zvezda. Glamurozne, masivne, ukrašene dijamantima i drugim dragim kamenjem – ovog leta narukvice dolaze u različitim oblicima i veličinama. Ukoliko vam ponestane inspiracije kako da nosite ovaj modni detalj – istražite stil r’n’b boginje Rihanne – poznate po odvažnim modnim kombinacijama i neobičnim narukvicama. Njena energija, stav i izgled glasno nam poručuju - ,,ja sam samouverena i više nego zadovoljna svojim izgledom’’. Be like Rihanna! 

Trend no. 3: Više je (uvek) bolje

Obožavate prstenje? Sigurno ste primetili trenutak kada su na velika vrata ,,ušli’’ komadi prstenja poznati kao - ,,stacking’’. Parola ,,manje je više’’ ovog puta ne važi. Svaki prst ruke zaslužio je da bude ukrašen jednim prstenom. Kada želite da nosite više prstenja zajedno – fokusirajte se na one oblike koji se nadopunju, različite širine, debljine i materijala.

Poznate zvezde opsednute su ovim trendom – Meghan Markle, Jennifer Lopez, Jennifer Garner – među prvima su ukrasile ruke ovim komadima. ,,Stacking’’ prstenje podrazumeva slojevito slaganje prstenja – najčešće tankog i nežnog oblika. Pitate se da li će vam prstenje smetati dok obavljate svakodnevne poslove? Bez brige – imali smo to u vidu prilikom kreiranja nove linije Spenderella nakita. Zavirite na sajt ili svratite u Nušićevu 7a i upotpunite svoju riznicu aksesoara elegantnim ,,stacking''prstenjem.