Svi želimo onu pravu ljubav koja će trajati celog života. Osobu uz koju se glasno smejemo i uživamo u malim životnim trenucima. Kada je pronađemo – nema veće sreće. Trenutak u kojem se odlučimo da vezu ozvaničimo brakom obeležiće izbor vereničkog prstena. Pored dijamanata, vereničko prstenje može ukrasiti neobično drago kamenje. Upoznajte njihovu simboliku i pronađite onaj komad koji se najbolje slaže sa vašom ljubavnom melodijom.

14.08.2020.
Dijamanti su verenička klasika, univerzalni simbol ljubavi, ali zašto se ograničavati? Upoznajte svet predivnih dragulja koji su podjednako lepi, blistavi i izdržljivi poput dijamanata. Topaz, ametist, smaragd ... kamenje prelepog imena, i još lepšeg izgleda savršeno se kombinuje sa belim i žutim zlatom. Ukoliko ipak ne možete da odolite dijamantima, ovo kamenje možete upariti sa njima i ukrasiti ruku vaše drage jednim moćnim prstenom. Stari narodi verovali su da izbor dragog kamenja govori o karakteru i duhu osobe. Koji vas dragi kamen najviše privlači? Razmislite. Pravo iz dubina Zemlje, stiže nam drago kamenje – otkrijte njihovu simboliku i jedinstvenu energiju.

1. Ametist

Nepravedno zanemaren, ametist je pravi mali moćnik iz senke. Zbog svoje jarke ljubičaste nijanse, ametist je namenjen samo najhrabrijima. U pitanju je prilično izdržljiv kamen (sedmo mesto na Mosovoj skali) što ga čini savršenim znakom ljubavi. Sirovi, neobrađeni komadi ametista vezuju se za homeopatsko isceljenje, dok obrađen ametist predstavlja pravo malo remek delo. Kad se upare sa dijamantima ili smaragdima – njihova lepota dolazi do punog izražaja.

2. Akvamarin

Lep, upečatljiv, elegantan – akvamarin je kamen za kojim ste tragali (iako to možda niste znali). Ledeno plave nijnse, za ovaj dragulj veruje se da donosi mir i stabilnost. Jedan je od pristupačnijih komada prirode, što znači da se možete ,,otvoriti’’ i za jednog većeg lepotana koji će na domalom prstu vaše izabranice pronaći sigurno utočište.

3. Smaragd

Sa njime nema greške! Duboko zelena boja smaragda doneće vam puno sreće u ljubavi. Oblik su kamena berila, a na Mosovoj skali tvrdoće dostižu visoko osmo mesto. Bravo za ove zelene darove prirode! Kada se okruži dobrim društvom - dijamantima – smaragd poručuje - ,, ti si kraljica mog srca’’. Za ovaj dragi kamen veruje se da proriče sudbinu - sigurni smo da će ona biti blistava za vas i vašu izabranicu.

4. Moragnit

Dijamanti, pazite se! Morganit preti da preuzme vaš tron. Već nekoliko godina za redom, ovaj dragulj je izrazito popularan među budućim mladama. Posebno su lepi kada se kombinuju sa crvenim nijansama rubina ili penušavim dijamantskim oreolom. Ovo elegantni ružičasti dragulji idealan su izbor za nežne i prefinjene dame. Poput smaragda, moragnit predstavlja jedan oblik berila i dostiže osmu poziciju na Mosovoj skali tvrdoće.

5. Biseri

Iako tehnički nisu dragulji, biseri su cenjeni u istoriji ljudske civilizacije kao simboli čistoće, mira i mudrosti. Jedan komad bisera u sebi krije bogatstvo priča. Zrno peska, uz malo snage prirode i protok vremena, pretvara se u prelepu sjajnu lopticu – biser. Verenički prsten ukrašen biserima siguran je put do jednog nežnog - DA!

6. Topaz

Ako ste od onih osoba koji vole da prkose trendovima, i budu drugačiji – topaz je savršen izbor za vaš verenički prsten. Blag, saosećajan, smirujući – kamen topaz zauzima visoko osmo mesto na Mosovoj skali tvrdoće. Najčešće se pojavljuje u nebesko plavim nijansama, ali nisu retki ni narandžasti, bledo zeleni, vinsko crveni i beli topazi. Kao kamen prijateljstva, topaz je promišljen i dobar izbor za verenički prsten, sugerišući da je osnova svake prave ljubavi prijateljski odnos. Živela ljubav!