U svetu mode, ove godine, velika pažnja posvećuje se ušima. Dizajneri nakita osvežili su svoje planove i raširenih ruku dočekali veliki povratak trenda minimalizma, jednostavnih, geometrijskih linija, savršeno usklađenih sa oblikom i čvrstinom materijala od kojih su napravljeni. U nastavku vam predstavljamo top 5 minđuša zlatare Spenderella zbog kojih ćete ove jeseni zavoleti minimalizam.

15.10.2021.

Ono što je mala crna haljina u svetu odeće, to je dobar par minimalističkih minđuša u svetu nakita. Jednostavne linije, pravi uglovi i suptilne kombinacije materijala doprineće  da osoba koja ih nosi bude u prvom planu, a nikako obrnuto. Ako ste mislili da je dizajn minimalističkog nakita – lak i jednostavan - prevarili ste se. Potrebno je mnogo iskustva, truda, strpljenja i znanja da bi se nakit oslobodio suvišnih detalja i postao vrhunski komad umetnosti. 

Minimalizam nikada ne izlazi iz mode. Nenametljiv, nežan i diskretan, minimalistički nakit se savršeno uklapa u svaki stil i godišnja doba. Da je ,,manje – više’’ dobro znamo svi, a ovogodišnji trendovi nakita i odeće potrudili su se da nas podsete na staru mantru! Minđuše dizajnirane u duhu minimalizma istuču prirodnu lepotu ženskog lica, nenametljivo i stidljivo, ali u isto vreme zavodljivo. Upoznajte minimalizam!

Kada je minimalizam nastao?

Minimalizam - od engleskog izraza ,,minimalism’’, u značenju - "najmanji" je pravac u umetnosti i dizajnu koji se javlja kao posledica tendencije pojednostavljivanja i zagovaranja elementarnih stvari. Prva minimalistička dela pojavila su se 1962-1963. u SAD-u na platnima američkih umetnika Carla Andrea, Dana Flavina, Saula LeWitta, Donalda Judda, Roberta Morrisa i Franka Stelle. Minimalisti su se trudili da kroz svoja dela prenesu suštinu  predmeta, eliminišućii sve što odvlači pažnju iz središta kompozicije, što je glavno značenje dela.

Minimalizam u svetu nakita

Minimalizam savršenu lepotu vidi u elementarnim geometrijskim oblicima, paralelnim linijama, savršenoj čistoći pravih uglova. Dizajneri nakita ovog stilova uklanjaju nepotrebne elemente s nakita, fokusirajući se na geometrijsku igru ​​u jednobojnoj paleti, ostavljajući samo ono što je zaista važno i smisleno. S jedne strane, minimalistički nakit ne privlači pažnju, jer je izgrađen na ideji „ničega suvišnog“, s druge strane jasno pokazuju prisutnost prvoklasnog ukusa među svojim vlasnicima. Minimalistički nakit govori o tome da ste u harmoniji sa sobom, sigurni, samopouzdani i neopterećeni izgledom. To je nakit koji šapuće, ne vrišti i ne viče. Upoznajte najbolje minimalističke komade minđuša zlatare Spenderella u Beogradu i pronađite one koje ćete sa zadovoljstvom nositi u bilo kojoj prilici i na bilo kom mestu.

1. Daj ženi pravi nakit i osvojiće svet

Ovaj diskretni model sa ruskom kopčom je model izuzetnog dizajna napravljen u kombinaciji belog, žutog i pink 14k zlata. Savršeno se uklapa u sve stilove, a možete ih upariti sa prstenom i priveskom za potpuni ugođaj. Spremne da osvojite ceo svet?2.  
Klasične minđuše sa dijamantima kao idealan poklon

Kada ste u potrazi za poklonom za rođendan, Novu Godinu ili godišnjice, klasične minđuše su uvek pravi izbor. Ovaj model je pravi primer dometa nekonvencionalnog minimalizma, uz dodatak dijamanta kao glavnog začina. Izrađene od pink 14k zlata, postaće najbolji saveznik dame koja ih nosi.3.  Cvet za cvet! 

Iako cveće nije čest motiv u minimalizmu, izabrali smo ovaj komad minđuša koji svojim oblikom i veličinom sigurno spada u kategoriju ,,minimal’’.  Belo zlato savršeno se slaže sa dijamantima  što čini ovaj spoj neodoljivim.


4. Pink je hit! 

Alke su minđuše koje nikad ne izlaze iz mode. Ovaj elegantan, a moćan model napravljen od roze zlata, ukrašen dijamantima, savršeno se uklapa u glamurozne večernje kombinacije, ali i one svedenije, za posao ili fakultet. Elegantne, diskretne, ukrašene, tanke ili debele … alke dominiraju svetom nakita već dug niz godina. Probajte da im kažete – ne!5. Sijaj kao zvezda!

Ne moraš se zvati Danica, da bi sijala kao zvezda. Uz naš model minđuša od 14k zlata sa brilijantima, nebo je granica. Posetite zlataru Spenderella u Beogradu i pronađite model koji Vam odgovara. Od klasičnih vanvremensih komada do kreativnih preokreta – naša besprekorno izrađena kolekcija minđuša poziva vas da kreirate svoja pravila. Za sve što vam je vredno – Vasa zlatara Spenderella.