Zaljubljeni ste do ušiju? Odlučili ste se da vašu dugogodišnju ljubav krunišete brakom? Divne vesti. Sledeći korak je pronalazak adekvatnog vereničkog prstena. Izbora je mnogo, a vremena često malo. Uz ove savete, na korak ste do vašeg ,,skrivenog blaga''.

13.07.2020.
Došao je trenutak za odabir vereničkog prstena? Čestitamo! Kupovina vereničkog prstena je velika životna avantura koja zahteva ulaganje određenog vremena i novca. Da li planirate da zajedno ,,vrebate'' savršeni komad nakita, ili će to ipak učiniti izabranik vašeg srca? Kako god da odlučite, uz malo znanja i informacija – savršen prsten je tu, na dohvat ruke.

1. Oblik dijamanta


Kao i sa drugim stvarima u životu, oblik dijamanta je jako važan element. Okrugli oblici su lideri na tržištu. Jastuk rezovi (zaobljeni uglovi sa većim aspektima) i princeza rezovi (kvadratni ili pravougaoni) su takođe jako traženi i popularni među mladencima. Naravno, trendovi ne treba da diktiraju vaš izbor prilikom kupovine. Oblik dijamanta treba da bude odraz karaktera devojke koja ga nosi. Ukoliko je vaša izabranica više tradicionalna – obratite pažnju na okrugle dijamanate. Princeza rezovi su veoma sofisticirani i ženstveni - za nežne ženske duše, dok se jastuk rezovi slažu uz dinamične i devojke avanturističkog duha. Na raspolaganju su vam i ovalni, kao i smaragd rezovi (kvadratni komad sa 72 aspekta).

2. Boja zlata

Prvo i poslednje pravilo je – budite kreativni! Osluškujte vašu izabranicu, osobu čiji ste stil i karakter do sada dobro upoznali. Za većinu žena, vereničko prestenje predstavlja važan detalj u celokupnom izgledu, pa je zato bitno da se dobro potrudite prilikom kupovine. Da li vaša dama preferira nakit boje žutog, belog ili roze zlata? Zavirite u njenu kolekciju nakita i odeće, i saznajte više o njenom ukusu.

Danas su posebno popularne kombinacije pink-roze i belog zlata koje odišu modernošču i sofisticiranošću. Međutim, ne dozvolite da budete rob trendova, već pratite svoj unutrašnji glas. Naš savet je da, ukoliko je u pitanju dama svetlijeg tena i kose, izaberete verenički prsten od žutog ili roze zlata koji će dodatno naglasiti njenu ljupkost i nežnost. Ukoliko je, pak, izabranica vašeg srca tamnije puti i kose, onda je verenički prsten od belog zlata pravi izbor za nju. 

3. Budžet

Ne dozvolite da vas novac ograničava, ali budite realni u onome što možete priuštiti. Jasan budžet će vam olakšati kupovinu i uštedeti vreme. Najskuplji prsten nije garancija vaše ljubavi, zato vam preporučujemo da ne preterujete. Kod nas vas očekuje bogat asortiman jedinstveno dizajniranog prstenja koji će vas oduševiti svojim izgledom i cenom. Njeno je samo da kaže – DA!

4. Veličina

Poslednja stavka na ovoj listi je zapravo najvažnija. Kako odabrati pravi prsten? Uzmite u obzir oblik i veličinu njenih prstiju. Ne želite prsten koji će joj spadati sa prstiju ili nedajbože zaustaviti cirkulaciju. Neretko se dešava da mladići pronađu savršen prsten, ali pogreše njegovu veličinu. Da biste izbegli takve situacije, i nepotreban stres, važno je da odredite, barem približno, veličinu vereničkog prstena uz pomoć nekog od merača koji možete naći na Internetu.

Srećno!