Praznici su polako za nama, a mi se vraćamo u svoje poslovne svakodnevice, sa novim poletom, energijom i snagom. I starom željom da izgledamo dobro, lepo i uredno 365 dana u godini. Bez obzira da li radite u formalnom okruženju koje podrazumeva dress code, ili se nalazite u kreativnoj sredini koja dozvoljava slobodu u modnom izažavanju, nakit je vaš verni pratilac. U nastavku vam otkrivamo par saveta kako da kombinujete nakit u raznim poslovnim prilikama i sredinama.

14.01.2022.

Bez obzira da li nosite suknju i štikle ili je poslovni kodeks nešto ležerniji, važno je ne samo da vaša odeća bude moderna i klasična, već i da aksesoari izgledaju tako. Ukoliko se nalazite u konzervativnijem poslovnom okruženju, poput banke ili neke javne institucije, preporučujemo vam da birate minimalističke komade nakita od belog ili žutog zlata koji će uneti nenametljiv šarm u vašu poslovnu svakodnevicu. Najčešći izbor dama na takvim pozicijama su tanke ogrlice sa diskretnim privescima ili minđuše na kopču koje se savršeno kombinuju sa nežnim punđama. Sa druge strane,  za one dame u ležernijem okruženje, možete otići korak dalje i kombinovati više komada. Jedno nepisano pravilo u vezi nakita za poslovne prilike je ,,manje je više’’ mantra koja podrazumeva da se opredelite za komad nakita koji vam dobro stoji, ali ne privlači previše pažnje. Naime, smatra se da je do tri komada nakita idealna mera ,,ukrasa’’, a sve preko toga je preterivanje. Ukoliko birate narukvice za posao, uzmite u obzir svoje svakodnevne aktivnosti, poput upotrebe tastature ili rada sa medicinskim instrumentima i birajte stilove koji vam neće smetati. Poslovni ručkovi, večere i drugi važni sastanci su dobra prilika da pokažete svoj stil i karakter odgovarajućim komadom nakita. Sve što želite jeste da delujete odmereno, samopouzdano i profesionalno, a nakit je tu da vam pomogne da se dobro osećate u svojim poslovnim ulogama. Ukoliko nosite odeću zagasitijih tonova i jednostavnih formi, dozvoljeno je da sebe ukrasite jednom ,,masivnijom’’ ogrlicom ili interesantnim parom minđuša. Naša preporuka je da birate ogrlice i minđuše koje se slažu sa tonom vaše kose, kože i, naravno, odeće – jer nakit predstavlja ličnu kartu vašeg karaktera i svojevrsni zaštitni znak. Na poslu se sve primećuje – zato je svaki detalj važan i mora biti na svom mestu. Za sve ljubiteljke prstenja kao nakita, imamo dobru vest. I oni su dobrodošli u poslovnom okruženju, ali budite pažljive u odabiru oblika, boja i dragog kamenja. Sve što vam je potrebno je jedan tanki prsten sa ukrasnim detaljem koji će reći da ste jaka žena spremna da svojim iskustvom i ambicijom osvoji svet. U nastavku teksta predstavljamo vam komade koji se savršeno uklapaju u vašu poslovnu svakodnevicu, i, naravno, ciljeve


  1. Jedan od njenih omiljenih komada

Minđuše su uvek ona efektna stvar, višnjica na šlagu vaše poslovne kombinacije.  Ove lepotice su izrađene u posebnoj miracle tehnologiji brušenja 14k belog zlata oko brilijanta G-VS u ukupnoj karataži 0.05ct što daje efekat kamena značajno veće karataže. Idealne su za sve poslovne prilike – od onih formalnih do nešto opuštenijih.
        2.  Klasično je fantastično! 

Klasika je uvek u modi! Ovaj komad to i dokazuje - ogrlica u belom zlatu je tu da upotpuni svaki vaš poslovan dan, bez obzira da li radite u korporciji, državnoj firmi ili u kreativnoj agenciji. Svaka dama koja je ponesi zasijaće punim sjajem! 

        3. Belo kao belo zlato!

U prethodnim redovima objasnili smo prednosti prstena kao aksesoara u radnom okruženju. Ovaj unukatni, svedeni komad modernog dizajna uneće dozu glamura i elegancije u vaš poslovni izgled. Birajte belo zlato - jer ono deluje elegantno i nenametljivo! Puno uspeha u novoj poslovnoj godini, želi vam vaša Spenderella zlatara. Posetite nas u Nušićevoj 7a u Beogradu i odaberite svoj novi omiljeni komad nakita koji će obeležiti 2022. godinu.