Burme su simbol vezivanja, večne ljubavi, snažne koliko i izgovaranje „da“. Ovim činom, razmenom burmi, mladenci se zavetuju da će prihvatiti jedno drugo, sa svim vrlinama i manama da ćete se voleti, poštovati, deliti, pomagati i u dobru i u zlu. U nastavku teksta istražite svet Spenderella burmi i pronađite onu koja će savršeno nadopuniti vašu ljubav.

21.01.2022.

Burme – nekad i sad

Burma predstavlja najstarije obeležje braka i tragove vuče iz starog Egipta. Ona označava ljubav muškarca i žene i simbol njihovog spajanja u instituciju braka. Venčani prsten je detalj koji ima i svoje značenje. Za burme se vezuju mnoge legendarne priče, a istorija je ispričala svoju. Za stare Egipćane i Grke, krug je bio simbol večnosti. Prsten se nosio na domalom prstu leve ruke. Razlog za to je bilo verovanje da vena sa tog mesta vodi pravo do srca. Rimljani su ga nosili na istom mestu, koje je označavalo da žena pripada mužu. Pravoslavci burme nose na domalom prstu desne ruke jer se veruje da desna strana simboliše svetlo, čiste emocije, sve dobro i pozitivno.Burme danas širom sveta predstavljaju simbol ljubavi i vernosti, jer šta je ljubav bez vernosti i poštovanja? 

Ko kupuje burme?

U mnogim krajevima u Srbiji još uvek je vrlo prisutan običaj da burme kupuje venčani kum. Međutim, moderno vreme modifikovalo je i običaje. Kako bi se tradicija ipak ispoštovala, a mladenci bili zadovoljni venčanim prstenjem, nije retkost da oni izaberu burme koje će kum kasnije kupiti. Pri odluci o kupovini prstenja, imajte na umu budžet kojim raspolažete, navike, nakit koji inače nosite i na kraju, vaš ukus. U ponudi zlatare Spenderella u Beogradu, pronaći ćete izbor od preko 1300 modela modernih burmi, napravljene od belog, žutog ili roze zlata, ukrašene dijamantima i drugim dragim kamenjem. Birajte srcem!

Oblik burmi

Burme se najčešće izrađuju u tri oblika: u ravnom, konkavnom i oblom. Svako vreme nosi i određene trendove, pa su pojedini oblici u datom trenutku popularniji od drugih. Međutim, najbolje je da probate različite modele i vidite koji vam najbolje stoji prema obliku šake, kao i u odnosu na širinu i debljinu prsta. U našoj ponudi nalaze se i anatomske burme koje se izrađuju prema veličini i obliku vaše ruke. Ovaj model ima jednu specijalnost - naime - sa svoje unutrašnje strane imaju blagu oblinu koja izuzetno doprinosi udobnosti tokom svakodnevnog nošenja. Ova oblina delimično odvaja burmu od prsta što omogućava da koža diše, a prsten se može nositi u svakodnevnim prilikama. I to nije sve! Pri kupovini, uzmite u obzir i veličinu venčanog prstena – a naši juveliri su vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i savete. 

Dijamantske burme

Dijamanti prevazilaze sve trendove. Neverovatni, luksuzni, jedinstveni – dijamantske burme su siguran način da izmamite jedno glasno ,,DA’’. Ukoliko je vaša novogodišnja odluka da ove godine konačno zaplovite bračnim vodama – burme sa dijamantima su vaš sigurni saveznik na toj misiji. Zašto, pitate se? Retki, vanvremenski dragulji dijamanti odlično ,,sarađuju’’ sa drugim plemenitim materijalima stvarajući neopisive umetničke komade. Vrhunskog sjaja i izrade, Spenderella burme sa dijamantima  dizajnirane su pažljivo, sa velikom ljubavlju, kako bi ovaj izuzetan simbol ljubavi zauvek nosili na vašim rukama. Na ovom linku pronaći ćete širok izbor dijamantskih burmi napravljenih od belog, roze ili žutog zlata.  Svakom modelu možemo dodati dijamant ili drugo drago kamenje po izboru, u svim veličinima, kako bi imali unikatan i poseban komad burmi.

Burme sa dragim kamenjem 

Mnoge žene opčinjene su poznatim parovima- njihovim izgledom, životnim dešavanjima, stilom i nakitom. Među slavnim parovima sve ćešće se biraju burme sa dragim kamenjem – smaragdom, safirom, akvamarinom i rubinom, te se naše drage dame, sve češće opredeljuju za ovaj tip burmi. Primetili smo da su u poslednje vreme posebno tražne burme ukrašene dijamantima koje moderne princeze sa ponosom nose. Dozvolite da izbor vaše burme bude veličanstven kao i lepota vašeg porodičnog života. Posetite zlataru Spenderella u Beogradu, Nušićeva 7a (pored Muzeja Iluzija) i pronađite onaj par burmi kao iz snova. Dobro nam došli!