Nakit je ključan ukrasni detalj koji ističe mladinu lepotu, podiže raspoloženje i utiče na njeno samopouzdanje. Važno je da nakit za venčanje odgovara obliku lica i celokupnoj figuri mlade. U ovom tekstu predstavićemo vam nekoliko saveta za odabir nakita za ovaj najvažniji dan u životu svake devojke.

27.05.2022.

Nakit za mlade 

Mlade, ovo je samo vaš dan – zato pažljivo planirajte i birajte sve detalje – od venčanice, cipela, frizure – sve do nakita. Odaberite aksesoar za svoje venčanje koji će vas očarati i ostati vam kao romantična uspomena na početak vaše bajke. Minđuše, ogrlice ili narukvice – izbora je mnogo –  ali pravilo je da nikako ne kombinujete sve, već da akcenat stavite na jedan, važan komad nakita za venčanje.

Minđuše za svadbu treba izabrati tako da budu u skladu sa frizurom za venčanje. Možete se odlučiti za male ili veoma upečatljive minđuše za venčanje u zavisnosti od toga za kakvu se frizuru opredelite. Predstavljamo vam jedan od primera decentnog modela minđuša za venčanje koji se savšreno uklapa uz punđe ili visoko podignuti rep. Ukoliko ste više za ,,dramatičniju’’ varijantu – u zlatari Spenderella u Beogradu pronaći ćete i to. Viseće minđuše u belom zlatu savršeno se uklapaju u vaš najvažniji dan u životu. Na vama je da samo  kažete samo - ,,da’’.

Ogrlice su možda najvažniji modni detalj mlade. Za razliku od minđuša koje se mogu nositi uz svaku venčanicu, sa ogrlicama je nešto drugačije. Oblik i dužina ogrlice biraju se u skladu sa tipom venčanice. Treba paziti i da se boja nakita slaže sa samim modelom, stilom i nijansom venčanice. Ogrlice za mlade su idealne ako je venčanica sa korsetom ili ukoliko je jednostavna bez mnogo detalja. Naš predlog je ova upečatljiva mircle ogrlica u roze zlatu koja je apsolutni hit među budućim mladama. Ako se, pak, odlučite za moderniju venčanicu, pokušajte sa većim komadom nakita, poput ove masivne zlatne ogrlice ili raskošnih visećih minđuša.

Narukvica je onaj detalj koji pravi razliku. Najčešće se bira u paru sa minđušama - kako bi se stilski i kolorno nadopunile. Savetujemo vam da isprobate više različitih narukvica i odaberete onu koja vam najbolje pristaje. Najčešće se mlade opredeljuju za nežne biserne narukvice koje uparuju sa bisernim minđušama, a u poslednje vreme su popularne dijamantske narukvice poput ove koje će, sigurni smo,  zasijati na vašim fotografijama sa venčanja.

Drage mlade ne zaboravite nakit za deveruše 

Deveruše - mladina podrška i desna ruka - na  ,,slatkim’’ su mukama kada je izbor njihovog nakita u pitanju. Preporučuje se da nakit za deveruše bude nežan, decentan i neupadljiv – jer je mlada ipak glavna zvezda svadbe.

Drage devojke, izaberite nakit koje će se uklopiti uz boje i krojeve haljina, ali se nemojte opterećivati modnim pravilima i ,,zakonima’’.  Ukoliko se venčanje dešava na proleće ili na leto – predlažemo vam komade nakita od roze ili žutog zlata ukrašene nežnim kamenjem u boji poput ametista, turmalina ili akvamarina koje možete pronaći u Spenderella zlatari u Beogradu. 


Ovaj par minđuša sa tanzanitom i brilijantima upotpuniće izgled svake deveruše, a mogu se nositi i drugim svečanim prilikama, u kompletu sa narukvicom ili priveskom. Primetili smo da se naše drage deveruše često opredeljuju i za suptilne narukvice koje naglašavaju elegantnost njihovih ruku. Jedan od najprodavanijih modela koji prati poslednje modne trendove je ova narukvica od roze zlata ukrašena cirkonima. I to nije sve! Ako deveruše favorizuju prstenje – akvamarin prsten u obliku srca od belog zlata je pun pogodak. 


Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a) i izaberite idealni komad nakita za početak nove bajke! Želimo vam puno sreće u zajedničkom životu!