Bliži se period matura! San većine devojaka je da budu zvezde maturske večeri. Ako čitate ove redove – onda ste jedna od njih! Ono što svakoj odevnoj kombinaciji daje akcenat je nakit koji svaki stajling dovodi do savršenstva i čini da izgleda kao pravi autfit za malu maturu iz modnog časopisa. Istražite svet nakita Spenderella zlatare i pronađite komad za sebe.

13.05.2022.

Matura je važan trenutak u životu svake mlade devojke – događaj koji označava inicijaciju u svet odraslih. Prelazak iz bezbrižnog školskog doba u svet odraslih gde sve čekaju nove obaveze, prilike i iskustva. Zato se maturskoj haljini i nakitu posvećuje velika pažnja – i ništa se ne prepušta slučaju – jer nakit za maturu je čista emocija!To su komadi koji se pažljivo i dugo biraju, a često ostavljaju u nasledstvo. Nezamislivo je pojaviti se na maturskoj večeri u večernjoj haljini bez nekog svetlucavog komada nakita oko ruke, vrata ili na ušima. Ako je odevna kombinacija jednostavna, nakit će učiniti da izgleda posebno i elegantnije. Mnoge devojke dolaze u zlataru Spenderella u potrazi za odgovorom – koji nakit je najbolji za maturu? Mi im često kažemo da se vode svojim unutrašnjim glasom – tj. da budu svoje. Naravno, važno je ispratiti trendove, ali sam izbor nakita zavisi od ličnog stila, karaktera i, naravno, tipa haljine koju ste izabrali. Isti komad nakita dobija potpuno novi sjaj u zavisnosti od osobe koja ga nosi. U nastavku teksta predstavljamo vam najčešće komade nakita koje naše drage devojke mogu izneti na svojim maturskim večerima.

 
1. Ogrlice, ogrlice, najbolje su drugarice!

Kada birate nakit za maturu, važno je voditi se jednim pravilom - ,,manje je više’’. Ukoliko birate masivnu ogrlicu, izbegavajte minđuše i obrnuto. Sama ogrlica ne treba da umanji glamurozni efekat haljine. 

Maturske haljine koje imaju manji dekolte idealno je kombinovati sa kraćim i efektnim ogrlicama, a ukoliko ste se odlučili za duboki dekolte, duža i masivnija ogrlica kao ova je dobar izbor za vas. 

Za sve one devojke koje žele da u potpunosti zablistaju – dijamantska ogrlica će vam pomoći u tome. Ukoliko ste više za cirkone, imamo i to. Ova luksuzna ogrlica sa cirkonima je pravi saveznik u borbi za titulu ,,kraljica maturske večeri.’’


2. Minđuše - detalj koji pravi razliku!

Minđuše su obavezan komad nakita koji se uklapa u sve kombinacije: od dugih ili mini haljina sve do elegantnih odela koje devojke sve više biraju za maturske večeri. Izbor minđuša zavisi od frizure, oblika lica i, naravno, tena. 

Ako je haljina zatvorena i prekriva ramena i dekolte, onda su pravi izbor jednostavne minđuše. Međutim, ukoliko je haljina otvorena – sa golim ramenima, možete se opredeliti za XXL minđuše sa raznobojnim kamenjem koje su apsolutni modni hit ovog proleća. 

Sitne minđuše su odličan izbor za puštenu ili ukovrdžanu kosu. Glamurozna frizura zahteva minimalistički nakit zamaturu, dok jednostavna frizura kao što je konjski rep daje prostora za upečatljive komade koje će ukrasti ,,šou’’

Sa druge strane, ako se opredelite za odela u jarkim bojama, poput omiljene nam Zendaye, biraj suptilne i nežne minđuše na kopču od srebra ili zlata koje možeš pronaći u našoj juvelirnici. 3.  Narukvice i prstenje!

Narukvice su izuzetno ženstven komad nakita koji krasi jedan od najnežnijih delova tela svake devojke - ruke. Najpogodniji su modeli narukvica od belog zlata ili nenametljive narukvice od žutog zlata koje se uklapaju u različite maturske modne izbore. Naravno, prilikom nošenja ovog aksesoara, drage devojke, vodite računa da vam ruke budu negovane, a posebnu ulogu igraju nokti koje zaslužuju posebnu pažnju i zanimljiv manikir.

Ako ste ljubiteljka prstenja – birajte masivne komade prstenja koji ostavljaju utisak i predstavljaju apsolutni trend ove sezone. Možete ih kombinovati sa torbicom i drugim dodacima, ili učiniti prstenje glavnim akcentom vašeg izgleda. Boja nakita treba da bude usaglašena, tako da vam preporučujemo da vodite računa i o tome. Želimo vam provod za pamćenje i puno sreće u novoj životnoj fazi!

Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) gde ćete pronaći veliki izbor nakita za maturu i druge svećane prilike. I to nije sve! Pripremili smo 50% popusta na kupovinu preko hiljadu modela srebrnog nakita za sve vas. Dobro nam došli!