Slave, svadbe, mature, rođendani … kada su svečane prilike u pitanju morate da obratite pažnju na razne detalje. Odeća, frizura, šminka i nakit - toliko je ,,zadataka’’. Pravilno odabran nakit je ono što zaokružuje vašu priču. Svako od nas treba da razvije svoj autentičan stil i modni ukus, i u skladu sa njim – izbor nakita. Međutim, određene smernice i saveti koje vam predstavljamo u ovom tekstu pomoći će vam da ne pravite početničke greške i uvek izgledate savršeno i u skladu sa prilikom.

21.05.2021.
Nakit za svečane prilike

Formalne prilike su poziv da iskažemo svoju modnu kreativnost i stav. To su događaji kada možemo da se modno zaigramo, eksperimentišemo i prikažemo sebe u glamuroznom izdanju. Kada je nakit u pitanju, savetujemo se da se fokusirate na elemente od plemenitog metala: srebro, belo, žuto ili roze zlato sa dodatkom dragog kamenja ili dijamanata. Ukoliko se odlučite da kupite komad svečanog nakita – ne zaborvite da ulažete u svoju lepotu i autentičnost. A one nemaju cenu! U zlatari Spenderella u Beogradu pronaći ćete veliki izbor minđuša, ogrlica, narukvica i prstenja u skladu sa različitim budžetima i prilikama. Svedeni, a efektni komadi su oni koje ćete nositi i dugo posle svečanog događaja. Ukoliko ste se opredelili za jednostavnu haljinu u neutralnim nijansama, možete birati upadljive komade ukrašene dijamantima, rubinima, safirima ili nekim drugim dragim kamenjem. Kod kombinacija koje se sastoje iz više boja i dezena – predlažemo da budete obazriviji u izboru nakita i opredelite se za minimalističke i decentnije komade.

Nakit za svadbe

Dolazi nam sezona svadbi – svečanosti koje svi volimo! To je prilika kada se pozvani utrkuju u tome ko će poneti titulu ,,najlepšeg gosta'' – pa ni vi u tome nećete biti izuzetak. Naravno, ne želite da zasenite mladu – to je nepisano pravilo kojeg se drže svi. Haljina ili odelo je uvek dobar izbor. Kada je nakit u pitanju birajte komade u neutralnim bojama poput nebesko plavog akvamarina ili pink ogrlice koje su trendi i aktuelne (link ka tome na sajtu). Pri odabiru nakita za venčanje, važno je da stilski nadopunite vašu venačanicu. Ono što se neretko dešava je da se pretera sa nakitom za venčanje, što vam svakako ne savetujemo. U svemu je važan balans, pa je tako i sa nakitom koji mlada nosi. Ukoliko izaberete venčanicu na kojoj dominira čipka, izaberite klasičan srebrni nakit ili nakit u boji belog zlata, a ako se odlučite za duboki dekolte, obavezno ga upotpunite ogrlicom. Ako više volite žuto zlatno, ne ustručavajte se da izaberete i jednu upečatljivu ogrlicu jer je najvažnije da nosite ono što volite.

Nakit za maturu

Matura je jako bitan događaj u životu svake devojke! Trenutak kad iz tinejdžerskog doba, devojka polako ulazi u svet odraslih. Jedan događaj koji postaje deo ličnih istorija i kome se o dugo pričaju najlepše priče. To je povod da se probudi princeza u vama i da zablista. Nakit je onaj predmet koji sažima sve emocije ovog važnog događaja. Pravilno odabran detalj od zlata, srebra, bisera ili dijamanata je ,,sitnica'' koja je veća od nas samih. Detalji kao što je nakit za malu maturu ponekad ,,nose'' celu kombinaciju, pa je izgled bez njih nepotpun i nedovršen. Kao torta bez šlaga, nebo bez sunca, tako je i devojka bez pravog komada nakita potpuno neupečatljiva.

Minđuše i/ili ogrlica?

Odgovor je samo vaš. Glavni izazov svake mature je odabrati kombinaciju nakita gde je jedan element – vodeći, a drugi samo naglašavaju njegov sjaj i značaj. Minđuše su tu da akcentuju vašu frizuru i gornji deo tela. Sitne minđuše na kopču su odličan izbor za puštenu ili ukovrdžanu kosu. Ukoliko ste se opredelile za glamuroznu frizuru, punđu ili konjski rep – onda birajte komade ukrašene dragim kamenjem ili dijamantima. Dijamanti se odlično slažu uz sve generacije i nikad nije previše rano da ih iznesete. Kada je reč o haljini - ona je ta koja diktira izbor nakita. Glamurozne haljine sa dosta detalja i cirkona zahtevaju nešto decentniji nakit, najbolje minđuše. Sa druge strane, kada je haljina svedenija - možete eksperimentisati i izabrati upečatljive minđuše uz neku tanku ogrlicu, narukvicu i neupadljiv prsten.

Prema pravilima modnog bontona – ne koristi se više od tri ukrasa, tj. aksesoara. To može biti prekrasna ogrlica, minđuše i tanka narukvica. U zlatari Spenderella pronaći ćete divne setove nakita koji se savršeno dopunjuju. I za kraj – njegovo veličanstvo prsten! Ovaj komad je jako zahvalan jer se lako kombinuje i ne odvlači pažnju sa celokupnog izgleda. Birajte prstenje koje se po obliku i boji slaže sa ostatkom nakita i nećete pogrešiti. Ove godine su posebno popularni ,,stacking’’ prstenovi: slaganje prstenja u slojevima koji se razlikuju po debljini i širini. Možete izabrati jedan veliki ili više tankih - kombinacija je mnogo.

Za proslavu male mature najvažnije je da se lepo osećate u onome što ste obukle – a nakit je tu da upotpuni taj osećaj. Juveliri zlatare Spenderella trude se da idu u korak sa poslednjim modnim trendovima kako bi baš ti pronašla komad nakita kao iz bajke. Ne brinite ako nemate iskustva u izboru, mi smo tu da pomognemo kako bi najbolje upotpunili vaš “stajling”. Dobrodošli u Nušićevu 7a u Beogradu. Vaša zlatara Spenderella.