Zajedno sa rubinom i safirom, smaragd čini sveto trojstvo sveta juvelirstva. Kamen srca, smaragd, predstavlja simbol unutrašnje lepote: one neopipljve, nevidljive, ali jako moćne i jedinstvene. Ako ste u dilemi koji komad izabrati, ugledajte se na lepotice sa crvenog tepiha i birajte nakit ukrašen smaragdom.

01.08.2021.

Postoje komadi nakita koji su rezultat trenda i oni koji su potpuno vanvremenski ili svevremenski – takav je nakit ukrašen smaragdom. Ovaj zeleni dragulj obožavaju svi – od Kleopatre, preko kraljice Elizabete sve do Anđeline Džoli. Minđuše ili ogrlice ukrašene smaragdim kamenjem nametnule su se kao nepogrešiv izbor za različite svečane prilike, ali i svakodnevne sastanke i opuštena okupljanja.

U čemu je tajna smaragda? Njegova intenzivna zelena boja odlično se kombinuje sa različitim odevnim stilovima, frizurama i bojama tena. Poznate dame često biraju smaragde za dodele nagrada i filmske premijere. Najčešći ukras minđuša ili prstenja – smaragd – uparen sa crnom haljinom je modni izraz koji nepogrešivo privlači pažnju i koji se najčešće može ,,sresti’’ na crvenom tepihu. Danas, jedna od najvećih ambasadorki smaragda, čuvena Anđelina Džoli, ne propušta priliku da naglasi svoju ženstvenost dobrim komadom smaragdnog nakita. I ona je prva među jednakim holivudskim lepoticama!

Duboka zelena boja smaragda kao da omađija sve koji se usude da mu upute pogled. Jedan par smaragdnih minđuša ili ogrlice odlično ističe sve atribute lica: prodoran pogled, ujednačen ten i sve te divne nijanse vaše kose. I, zato za prvu svečanu priliku začinite svoj izgled sa malo smaragda i zablistajte poput najvećih diva sa crvenog tepiha.

U nastavku vam predstavljamo omiljene Spenderella komade nakita ukrašene smaragdnim detaljima.


Smaragdna ogrlica

Emerald oblik smaragda daje neponovljiv sjaj svakoj dami od stila. Izrađena od 14k belog zlata, ova ogrlica je idealna u kompletu sa prstenom i minđušama. Vašem preplanulom tenu ovog leta nedostaje samo jedan ovakav komad koji vas pretvara u pravu latino divu. Obucite omiljenu letnju haljinu, visoke potpetice i smaragdnu ogrlicu i ceo svet je vaš.


Dijamantske minđuše sa smaragdima

Dijamanti i smaragdi su par koji nikada ne greši. Sofisticirana kombinacija smaragda i dijamanata u 14k belom zlatu je rezultat velikog truda juvelira i iskonskog osećaja za lepotu. U vašoj kutijici za nakit ove minđuše će zauzimati posebno mesto. Jedan pogled na smaragdne minđuše dovoljan je da se oraspoložite i podignete energiju na viši nivo. I ne morate da imate povod da biste obradovale sebe ili nekog bliskog ovim jedinstvenim draguljima. Birajte smaragde – uvek i u svakoj prilici.

Smaragdni prsten u 18k zlatu

Ovaj izuzetni verenički prsten mladoženje najčešće biraju za svoje prve dame. Smaragdni prsten prve kategorije u 18k belom zlatu, sa brilijantima, idealan je u kompletu sa ogrlicom i minđušama. Sigurni smo da će na fotografijama sa venčanja ovaj izuzetan komad umetnosti istaći aristokratsku lepotu vaše izabranice. Jednostavan, upečatljiv i neponovljiv – ovaj prsten je komad za sva vremena, magijske moći i neverovatne snage.

Zlatara Spenderella nalazi se u srcu Beograda, u Nušićevoj ulici (7a) odmah pored Muzeja Iluzija. Tu smo da vaše snove pretočimo u stvarnost veličanstvenim komadima koji spajaju tradiciju i modernost na potpuno novi način. Dobro nam došli!