Mnogo je stvari na koje mlada treba da misli tokom organizacije venčanja. Haljina, frizura, šminka, nakit … toliko detalja za najvažniji dan života. Potraga za njima je uzbudljivo i emotivno putovanje, puno radosti ali i obaveza. Pre svega, najvažnije je izabrati prikladnu venčanicu, onu u kojoj će se mlada osećati nestvarno, posebno i bajkovito. Zatim su na redu cipele, šminka i frizura. Poslednje, ali ne i najmanje važno je svakako nakit za mladu, a gde je nakit tu je i zlatara Spenderella u Beogradu. Otkrijte svet trendi detalja koja bi svaka savremena mlada poželela za sebe!

06.08.2021.

Ogrlica, narukvica ili minđuše?

Odgovor je da pravila nema. Neke mlade vole da kombinuju sve – ogrlice, narukvice i minđuše – vođene parolom – više je više. Ima i dama koje se opredeljuju za jedan efektan i upečatljiv komad. Kada je reč o materijalima, najčešće se biraju komadi u belom i pink zlatu koji unose dozu nežnosti i sofisticiranosti. Naša je preporuka da haljina bude ,,zvezda'' venčanja, a nakit njen verni pratilac koji će naglasiti sjaj i lepotu mlade. Od izbora venčanice zavisi izbor nakita, te ukoliko nosite venčanicu na kojoj dominira čipka, izaberite klasičan srebrni nakit ili nakit od belog zlata. Ukoliko se opredelite za senzualnu varijantu sa dubokim dekolteom, obavezno ga upotpunite ogrlicom.Vodite računa i o samoj haljini, ako venčanica ima dosta cirkona odlučite se za ogrlicu bez cirkona i obrnuto. Vodite se unutrašnjim kriterijumima i sopstvenim stilom, a u daljem tekstu ćete imati prilike da saznate pojedinosti o određenim komadima nakita za venčanje.

Možda ipak narukvica?

Ako volite da nosite narukvice, onda morate imati jednu i za vaš najbitniji dan u životu. Naime, od toga kakva vam je venčanica i drugi komada nakita za koje ste se odlučili, zavisi i izbor narukvice. Uz venčanice dugih rukava narukvica možda nije najbolji izbor, jer su rukavi sami po sebi detalj. Takođe, ako se odlučite za upečatljivu ogrlicu, ne preterujte i sa narukvicama. Narukvica sa smaragima, rubinima, safirima ili nekim drugim dragim kamenjem može biti uparena sa adekvatnim cipelama i sandalama – za sve one dame koje imaju izuzetan osećaj za modu.

Velike ili male minđuše?

Minđuše za mlade treba da budu specifične u svakom smislu. I ovde se naravno govori o minđušama od belog ili žutog zlata, koje mogu da budu i te kako efektne. Ako vam je kosa podignuta i ako će te minđuše baš doći do izražaja, onda one moraju da budu pažljivo izabrane. Dakle, mlade, nije vam lako – ali ne brinite, sve su to slatke muke. Glamurozne i velike minđuše savršen su izbor za venčanje kada želite da akcentujete oblik lica i ten. Sa druge strane, male elegantne, minđuše na klip su dobra investicija - jer ih možete nositi i u drugim prilikama. Ukoliko na venčanju nosite dugački veo – možda je bolje da ,,preskočite'' minđuše i opredelite se za narukvicu ili ogrlicu. Ogrlice su savršen izbor ukoliko ćete poneti venčanicu sa korsetom ili jednostavnu haljinu bez mnogo detalja. Započnite svoje putovanje u Spenderella zlatari i pronađite pravu za vas.


Nešto plavo za vencanje - akvamarin, safir i tranzit

Ako ste se ikada zapitali zašto mlada na venčanju treba da nosi nešto plavo - vreme je da otkrijete tajnu! Nešto plavo se nosi kao simbol ljubavi, čistote i večnosti. Mi vam predlažemo nakit ukrašen akvamarinom, safirom ili tranzitom. Ovo drago kamenje opravdano spada u kategoriju ,,najlepšeg’’ i ,,najređeg’’. Njihovo divno prelamanje boja, kao i koktetiranje sa svetlošću, bez izuzetaka, ostavljaju bez daha. Drage mlade, koju god nijansu plave da izaberete - nebesku akvamarina, jadransku boju safira ili ljubičasto-plavu tranzita - ispoštovaćete tradiciju, ali i sebe.


Umesto zaključka

Kako ne postoje dva ista venčanja, tako nema ni identičnih mladi. Detalji i raspoloženje su, pre svega, ono po čemu se mlade razlikuju, a sve ih spaja potreba da se osećaju i izgledaju lepo na jedan od najsrećnijih dana njihovog života. Kako ćete, drage mlade, znati da ste napravile dobar izbor pri kupovini nakita? Pre svega, pravi komad nakita je onaj koji ističe vašu prirodnu lepotu, podstiče dobro raspoloženje i samopouzdanje. Nakit zlatare Spenderella, više od 65 godina, deo je najlepših životnih trenutaka i nepogrešiv izbor za svečane prilike. Posetite nas u Nušićevoj 7a i uživajte u lepoti izbora nakita za venčanje. Dobro nam došli!