Izrada nakita jedno je od najlepših zanimanja koje nagrađuje i ispunjava osobu koja se njime bavi. Juveliri zlatare Spenderella u Beogradu prate najsavremenije trendove u svetu nakita kako bi primenili aktuelne tehnike u izradi i oblikovanju komada vanvremenske lepote. Kreativnost, strpljenje i posvećenost ključne su vrednosti koje naši juveliri sa ponosom utkaju u svaki komad zlatnog i srebrnog nakita. Istražite svet Spenderella zlatnih i srebrnih komada!

09.09.2022.
Prvi komadi zlatnog nakita napravljeni su u starom Egiptu gde su se primenjivale tehnike kovanja i livenja. Stari Grci su se ukrašavali školjkama i zlatom, dok su Rimljani voleli smaragde, ćilibar i indijske dijamante. Vremenom, procesi izrade nakita su se usložnjavali i razvijali kako bi nastajala dela neverovatne lepote koja ne prestaju da oduševljavaju. Juvelirstvo je postalo zanat i primenjena umetnost koja se izučava u školama i fakultetima širom sveta. Danas, nakit unosi neophodnu notu lukusuza, čini naš stil jedintsvenim i izdvaja nas od drugih. Prstenje, ogrlice, narukvice i minđuše su detalji bez kojih jedna moderna osoba ne izlazi iz kuće. 

Nezaobilazan deo detinjstva gotovo svake ženske osobe bio je “kićenje” maminim nakitom. Prosto smo obožavale da krišom na sebe stavimo sve iz te, često “zabranjene” kutije prepune ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja, raznih boja i veličina. Nakit je must have detalj svake odevne kombinacije modno osvešćene osobe. Kao i cipela, uvek nam treba “još samo jedan” aksesoar. Zato je svaki komad Spenderella nakita dizajniran i napravljen sa velikom ljubavlju. Spenderella ne predstavlja samo brend, to je priča koju koju vaš nakit govori o vama dok ga nosite. Nakit od zlata i srebra, vrhunskog kvaliteta, sa poludragim i dragim kamenjem, ali i dijamantima, predstavlja pravu “bajku za modernu princezu” i učiniće svaki vaš trenutak nezaboravnim! 

Pored tradicionalnih tehnika izrade nakita, koji se smatraju jednim od najstarijih oblika umetničkog stvaralaštva, zlatara Spenderella posvećeno prati najsavremenije trendove u domenu dizajna i izrade nakita. Jedna od njih je i invisible setting tehnologija koja se najčešće primenjuje prilikom izrade vereničkog prstenja. Naime, radi se o veoma modernoj tehnici kod koje skup manjih brilijanata čine vizuelnu iluziju jednog većeg dijamanta kako bi prsten ili drugi komad nakita zablistao sjajem veće karataže. Kod ovog tipa ugradnje nakita, svaki brilijant koristi zlatne držače ispod površine koji nisu vidljivi kako bi se stvorila iluzija jednog impozantnog blistavog dijamanta. Nakit izrađen u ovoj tehnici odiše sjajem, lepotom i luksuzom – po pristupačnim cenama. Prelamanje svetlosti kod ovih modela je magično što se postiže refleksijom mnoštva manjih brilijanata. U nastavku teksta predstavljamo vam nekoliko modela nakita izrađenih u invisible setting tehnologiji. Dopustite da sjaj ovih komada zavede sva vaša čula!

Ove decentne, elegantne minđuše izrađene od 14k žutog zlata su idealni način da ,,začinite’’ vaš dan. Invisible setting tehnologija čini da prelamanje svetlosti daje efekat jednog jedinstvenog kamena značajno veće karataže. Idealne su u kompletu sa prstenom i priveskom. I ne zaboravite - kada kupujete Spenderella nakit kupujete pravo malo umetničko delo i jedinstveni doživljaj.

  1. Invisible setting safirna burma 

Ova moderna tehnologija koristi se i prilikom izrade burmi i vereničkog prstenja. Naši juveliri posebno su ponosni na ovaj izuzetan model burme sa safirima u belom 14k zlatu. Idealan je u kompletu sa vereničkim prstenom, samostalno, kao burma ili u kombinaciji tri ista prstena sa različitim dragim kamenjem ili bojom zlata. Ovaj prsten je izuzetno tražen model kao apsolutni trend ove sezone. Plavo je boja lukusuza!

  1. Magija vereničkog prstena 

Planirate veridbu? Tražite jedinstven verenički prsten? Recite ,,Da’’ unikatnom Spenderella vereničkom prstenu izrađenom u invisible setting tehnologiji. Spoj modernog i klasičnog, ovaj prsten je  kao iz najlepše bajke. Neka vaša ljubav sija poput dijamanata! Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) i pronađite model iz snova. Od klasičnih komada do kreativnih zaokreta, naša kolekcija nakita od preko 500 razlicitih modela poziva vas da kreirate svoja pravila. Dobro nam došli!