Sjajno, blistavo, vredno – zlato je predmet žudnje mnogih civilizacija. Kroz vreme uvek je imalo svoje značajno mesto u svim periodima ljudske istorije. Zbog svojih specifičnih karakteristika, hemijskih osobina i neverovatne lepote – zlato je postojani čuvar vrednosti.

16.09.2022.

Zlato ima neprikosnoveni status čuvara vrednosti, jer je nepromenljivih karakteristika i ne može se štampati. Tokom istorije zlato je mnogim civilizacijama pružalo finansijsku stabilnost i prosperitet. Zlatni standard je, u suštini, naziv za devizno tržište koje je usvojila većina zemalja u svetu između 19. i 20. veka, i javnosti je poznat kao naziv za monetarni sistem u kome jedna novčana jedinica (valuta ili moneta) ima pokriće u zlatu. Zlatne poluge su savremeni ulagački instrument. Najpoznatiji proizvođać investicionog zlata u Evropi je koncern Argor Heraeus koji upravlja poslovnim procesima u nemačkoj kovnici Hearaeus i austrijskoj kovnici Munze Osterreich. Zlatara Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) je provereno mesto za kupovinu zlatnih poluga od 1gr pa navise, različitih gramaža po izboru, kao i zlatnih dukata po najpovoljnijim cenama. Uz svaku kupovinu dobijate i sertifikat o kvalitetu i poreklu zlata kako biste bili sigurni da je vaša investicija proverena. 

Zašto investirati u 999 fine gold zlato?

Trend ulaganja dela kapitala u zlato konstantno raste, pa danas taj procenat doseže i do 30%. Razvoj svetskih finansija, ekonomska kretanja, inflacije i recesije čine tržište nesigurnim, a u tim situacijama zlato je najsigurnija investicija, odnosno oblik dugoročnog ulaganja i štednje. Pored fizičkih i pravnih lica, većina razvijenih država svoje devizne rezerve čuvaju kroz investicione zlatne poluge kao najstabilniju valutu. Kupovinom fine gold 999 zlata u zlatari Spenderella u Beogradu investirate u svoju budućnost, kao i budućnost svoje porodice.

Prednosti investicionog 999 fine gold zlata

Cena zlata ostvaruje stabilan godišnji rast na svetskom tržistu. Zlato nikada ne može izgubiti na svojoj vrednosti, već naprotiv – vremenom se uvećava. Za razliku od novca koji ima simboličku vrednost, zlato je fizički dostupno kupcu i lako se prenosi. Jedna od najčešćih trgovačkih valuta – zlato ne podleže opterećenjima kao ostali oblici imovine. Idealan momenat za kupovinu investicionog zlata je kada steknete višak kapitala i spremni ste za ulaganje, jer se cena zlata menja gotovo iz sekunde u sekund. U zavisnosti od odluke o periodu ulaganja, srazmerno se smanjuje rizik od gubitka, zbog trenda stalnog rasta. Ukoliko odlučite da investirate u kupovinu novog elektronskog uređaja, automobila ili odeće, znate da taj predmet traje samo određeni vremenski period. Čak i predmeti koji su predmet kolekcionarstva, poput vina, cigara, antikviteta, slikarskih platana ili satova imaju vek trajanja i posle određenog perioda ili propadaju ili im je potrebna restauracija. Sa druge strane zlato je metal koji se ne menja, ne oksidira, ne zahteva održavanje i sposobno je da sačuva svoje fizičke karakteristike čak i u ekstremnim uslovima. Ulaganjem u investiciono zlato postajete vlasnik najčistijeg oblika zlata koje postoji na tržištu i koje je moguće zameniti za novac u bilo kom trenutku, u bilo kom delu sveta, po ceni koja je najbliža aktuelnoj berzanskoj ceni zlata.

Moji prvi gram 


Rođenje deteta novina je u porodici kojoj se svi beskrajno raduju. Dolazak na svet novorođenčeta prilika je u kojoj se biraju i kupuju pokloni. Bebama je sve dobrodošlo, posebno u prvim danima, kada se roditelji navikavaju i sagledavaju šta će im sve biti potrebno u narednom periodu. Zlatna pločica je idealni poklon za rođenje deteta ili njegov prvi rođendan. Važni životni trenuci zaslužuju vredne poklone – te je zlato najbolji izbor za ovakve prilike. Kako dete raste, možete uvećavati poklon, tj. kupovati pločice veće težine i mase. Dakle, ukoliko želite nekome da poklonite zlato, neka to bude upravo investiciono zlato zlatare Spenderella u Beogradu vidu pločica, dukata ili polugica različitih masa. Ono predstavlja najčistiji oblik zlata, za razliku od zlata koje dolazi u vidu nakita. Posebno dizajnirno pakovanje idealno je kao poklon za naše najmlađe. Ima li boljeg načina da poželite srećnu dobrodošlicu na ovaj svet nego zlatnom plougom? Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) i uživajte u radosti darivanja.