Drago i poludrago kamenje dokaz je magije prirode, njene moći i čarobnosti. Dragim kamenjem, baš kao i poludragim, smatraju se specifične vrste kamenja koje se od ostalog, običnog kamenja, razlikuju kako po raskošnim fizičkim osobinama, tako i po hemijskom sastavu i hemijskim osobinama. U nastavku teksta predstavljamo vam priču o dragom kamenju i novogodišnjoj Spenderella kolekciji koja će vas inspirisati da obradujete vama drage osobe ove Nove godine.

03.12.2021.

Vaše drage osobe zaslužuju samo najlepše dragocenosti. Da li ste se ikad zapitali kako nastaje to veličanstveno drago kamenje – predmet naših žudnji i najlepši ukras? Zbog čega je toliko dragoceno, kako prepoznati njegov kvalitet i, naravno, kako izabrati onaj kamen koji će na najbolji način istaći lepotu osobe koja ga nosi….U engleskom jeziku, za drago i za poludrago kamenje vezuje se termin „gemstones“. Od korena pomenutog termina, izveden je naziv ,,gemologija’’ - nauke o proučavanju dragog i poludragog kamenja. Gemolozi ili juveliri su osobe koje se bave proučavanjem kvaliteta dragog kamenja, utvrđivanjem njihove vrednosti, sjaja i lepote. U našem timu nalaze se iskusni juveliri zahvaljujući čijem talentu svaki komad zlatare Spenderella odiše luksuzom i posebnošću. Kad se spoje ljudska imaginacija i priroda, nastaju vrhunski komadi nakita kojima ne možete odoleti.Priču o dragom kamenjem moramo začiniti sa malo ,,istorije’’ kako biste shvatili koliko se snage i lepote krije u ovim raznobojnim delićima prirode. Drago kamenje, odnosno dragulji, minerali su prirodnog porekla, poznati po svojoj izuzetnoj lepoti i retkosti, te zahvaljujući tome uživaju posebni status u svetu, a naročito u juvelirskom zanatu. Zbog svojih karakteristika, od najranijih civilizacija do danas, obrađuju se, kako bi se dodatno istakla njihova blistavost i atraktivnost. Posebno se ističu u vreme Nove godine, kada svako od nas želi da dodatno naglasi svoju atraktivnost divim komadima rubina, safira, smaragda i dijamanta. Dobro znamo da nakit obogaćuje naš izgled, uz pravi komad nakita skrećemo pažnju i ističemo lepotu onog dela tela koji ukrašavamo


Ukoliko već uveliko razmišljate o novogodišnjem poklonu za devojku, sestru, drugaricu ili majku  izaberite nakit zlatare Spenderella, poklon koji će, sigurni smo, prevazići sva očekivanja!  U zlatari Spenderella u Beogradu pronaći ćete najlepši izbor nakita sa dragim i poludragim kamenjem: vereničko prstenje, ogrlice, minđuše, narukvice, priveske i drugi nakit. Čak i ako još uvek ne znate gde ćete za Novu godinu i šta ćete obući za doček, jedan pogled na našu novogodišnju kolekciju nakita dovoljan je da vas inspireše da pronađete svoju idealnu kombinaciju. Da li ste za crveno koje sluti na radost i nagoveštava vašu prosidbu u ponoć? Ovaj verenički prsten sa rubinom i dijamantima je savršen način da u Novu godinu uđete kao romantični ljubavni par. Rubin i dijamanti su divni saveznici, drago kamenje vaše ljubavi i simbol novog životnog poglavlja. Za one koje ne mogu da dočekaju da obraduju svoje drage osobe divnim novogodišnjim poklonom – preporučujemo naše safirne minđuše. U pitanju je onaj komad nakita koji će začiniti kraj 2021. godine na najbolji mogući način. Ako ste više ljubitelj zlatnih ogrlica sa neobičnim kamenjem – u zlatari Spenderella u Beogradu možete pronaći preko sto pedeset fantastičnih modela. Za praznike koji se dugo pamte izaberite ovu izuzetnu ogrlicu u žutom zlatu sa sedefom i oniksom - model koji prati svetske modne trendove. I to nije sve! Posetite nas u Nušićevoj 7a i istražite novogodišnju kolekciju zlatare Spenderella u Beogradu, originalan nakit ukrašen vašim omiljenim dragim i poludragim kamenjem. Iskoristite našu veliku decembarsku akciju i uživajte u brojnim popustima koje smo pripremili za vas: 50% popusta na preko hiljadu modela u srebru, 5% popusta na novu kolekciju u srebru, zlatu i dijamantima, kao i 10% popusta na burme. Popusti važe za gotovinsko plaćanje. Praznici nam stižu!