Ah, ti dijamanti! Merlin Monro, Odri Hepbern, Ava Gardner, Greta Garbo, Beta Dejvis i Grejs Keli samo su neke od holivudskih glumica koje su doprinele popularnosti najdragocenijeg kamena u istoriji čovečanstva. Dijamantski nakit je stvoren da traje i prevazilazi sve trendove, a kraj godine je idealno vreme da ugodite sebi kvalitetnim komadom dijamantskog nakita. U nastavku vam predstavljamo naše najprodavanije komade u godini za nama.

23.12.2022.
Kraj 2022. godine i početak nove godine mogu da budu sjajno vreme za započinjanje porodične tradicije. Dijamantski nakit prenosi se sa generacije na generaciju, a Nova godina je idealno vreme za darivanje dijamantskog nakita koji će postati deo vaših porodičnih rituala. Ako nakit javno govori ono što njegov vlasnik potajno misli - onda dijamanti pričaju najlepše priče. Čuveni pisac Viktor Igo je rekao da bi bez žena dijamant bio običan kamenčić. I mi bismo se složili sa tim. Lepota žene dolazi do punog izražaja u sinergiji sa dijamantskim nakitom koji ističe karakter i stil osobe koju ukrašava. 
Dijamantski nakit najvećom merom, popularizovan je u zlatno doba Holivuda, 50-ih i 60-ih godina 20. veka. Filmske dive su sa ponosom isticale blistavi dijamantski nakit, kako u filmovima, tako i na njihovim premijerama, ali i za bilo koji drugi važan događaj, kada su imale priliku. Popularnost dijamanta je značajno porasla i nakon što je Merlin Monro odpevala svoju kultnu muzičku numeru “Diamonds are a girl’s best friend“. 

Novogodišnja euforija je uveliko počela, kao i razmišljanje o idealnom prazničnom poklonu. Nova godina predstavlja novi početak, a kao takva, idealno je vreme za darivanje poklona koji će ostati upamćeni! Jednostavnost, lepota i bezvremenost dijamantskog nakita su ono po čemu se on izdvaja od ostalih poklona. Bilo da je reč o paru malih dijamantskih minđuša koji će svemu dati dašak glamura ili blistavoj dijamantskoj ogrlici koja se savršeno uklapa uz večernju haljinu – sa dijamantima nema greške. U nastavku teksta predstavićemo vam najprodavanije dijamantske komade nakita zlatare Spenderella u Beogradu.

  1. Definicija elegencije

Ove dijamantske minđuše iz nove kolekcije za 2023.godinu u kombinaciji sa belom keramikom su zaista nešto posebno. Roze zlato, bela keramika i dijamanti su nežan, topli i romantičan spoj – baš kao i izabranica vašeg srca. Ukoliko ste više za crnu varijantu – imamo i to. Idealne su u kompletu sa prstenom i priveskom.
  1. Poklon za sve generacije!

Pink zlato nikada nije bilo popularnije. Ova izuzetna ogrlica u 14k pink zlatu sa brilijanatom učiniće da ona koja je nosi zasija najlepšim sjajem. Ova ogrlica je naš modni klasik i must have komad u godini za nama. 
3. Za one sa istančanim ukusom!

Ovaj prsten zapao je za oko mnogim damama koje dele istančan ukus za lepotu. U pitanju je klasičan prsten ukrašen dijamantima u belom 14k zlatu koji leži uz svaki stil i outfit. Ovaj prsten nećete skidati čak ni dok ste u teretani – jer njegov kvalitet i udobnost se ne dovode u pitanje. To je imperativ kojim se juveliri zlatare Spenderella vode pri kreiranju i osmišljavanju nakita.
4. Narukvice – višnjica na torti!

Nema dobre kolekcije nakita bez nekoliko zapanjujućih narukvica. Ako tek pravite svoju kolekciju, razmislite o krutim tankim narukvicama sa suptilnim ukrasom. One se mogu odlično uklopiti u poslovni stil, a prelep su ukras i uz večernju haljinu. Veoma lako se uklapaju i pletene narukvice, kao i jednostavni lanci krupnijih karika. Preporučujemo vam ovu izuzetnu narukvicu u žutom zlatu – ukrašenu dijamantima – jer vi zaslužujete najbolje. Posetite zlatara Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) i izaberite  komad nakita sa kojim ćete zakoračiti u godinu pred vama. Dobro nam došli!