Dijamant je simbol moći, zrelosti, uspeha, sreće, večne ljubavi i neverovane „energetske vibracije“. O dijamantima su pisali mnogi, fascinirani njegovim sastavom i oduševljeni njegovom lepotom. Vekovima unazad, dijamant je predmet žudnje i divljenja, ne gubeći na svojoj vrednosti. U nastavku vam predstavljamo vanvremenski komad nakita – dijamantsku ogrlicu – poklon koji se pamti i ostavlja sledećim generacijama.

01.10.2021.

Ah, ti dijamanti! Nastaju se u raznim oblicima, najlepšim bojama, sjajni poput zvezda na nebu! Nema dame koja nije poželela da svoju kolekciju nakita upotpuni luksuznom dijamantskom ogrlicom, a trenutak kada se dijamantska ogrlica prvi put stavi oko vrata ostaje upamćen zauvek. Dijamanti nisu deo trenda, to je drago kamenje sa tradicijom koje u sebi sadrži čitav jedan svet priča. Oni su najbolji ženski saveznici koji će u svakoj prilici podići raspoloženje i akcentovati prirodnu lepotu. 

Kako se ovaj komad nakita nosi neposredno ispod lica, predstavlja prvi  komad nakita koju uočimo na jednoj dami – zato je važno da izaberemo onu ogrlicu koja se najbolje slaže sa našim oblikom lica i tenom. Među slavnim damama, najviše se izdvaja ambasadorka dijamanta, neponovljiva Merlin Monro, čije je svako pojavljivanje u javnosti bilo praćeno dijamantima. Sigurno se sećate scene iz kultnog filma ,,Muškarci vole plavuše’’ u kojoj Merlin peva i pleše u ružičastoj haljini sa mašnom koju je čak kopirala Madona u svom spotu za pesmu ,,Material girl’’. Merlin Monro pleni svojim bledim tenom, savršenom frizurom i ružičastim stajlingom koji ne bi bio potpun bez luksuzne dijamantske ogrlice o kojoj i danas maštaju devojke širom sveta.

 
 

Ni druga poznata dama, Agata Kristi, jedna od najobjavljivanijih autorki svih vremena, nije bila ,,imuna’’ na magiju prelepih dragulja koji se pojavljuju u mnogim njenim pričama, kao dramska okosnica. Radnja jedne od njenih čuvenijih knjiga ,,Smrt na Nilu’’ vrti se oko lukusuznih žutih dijamanata koje na kraju romana, pronađe detektiv Herkul Poaro. 

Dame iz visokih krugova posebno su bile opčinjene dijamantskim ogrlicama koje smatraju statusnim simbolom i predmetom prestiža. Jednu od najlepših dijamantskih ogrlica nosila je princeza Dajana: bila je napravljena od 51 karata i 5 vrsti bisera Južnog mora. Specijalno dizajnirana od strane juvelira Garrard 1997 godine, ovu ogrlicu Lejdi Di nosila je uz svetlo plavu haljinu na predstavi Labudovo jezero u Royal Albert holu u Londonu, 3 juna 1997. godine na jednom od svojih poslednjih javnih pojavljivanja.

 
 

ve dame, bilo da su one poznate javnosti ili ne, žele isto: da se osete posebno, jedinstveno i voljeno. Tu nam želju može ispuniti upravo jedna dijamantska ogrlica! Kako na svetu ne postoje dva ista dijamanta, tako ne postoje ni dve iste žene. Zato dame najviše biraju dijamantsku orglicu - i prema njoj razvijaju duboku emotivnu vezu. Dijamantske ogrlice nikad ne gube svoju vrednost, kako materijalnu, tako i emotivnu, što ih kandiduje u sam vrh najboljih poklona koje možete kupiti. Bilo da ste u potrazi za savršenim dijamantskim poklonom ili želite da obradujete samu sebe - tu smo da vam predstavljamo favorite zlatare Spenderella – svojevrsnog  dijamantskog centra u Beogradu. U našoj zlatari pronaći ćete duge, kratke, svedene ali i  glamurozne, masivne ali i diskretne ogrlice, kao i slojevete sa asimetričnim dodacima. Pored dijamanata, koji su naš favorit, ogrlice možemo ukrasiti i drugim dragim kamenjem, smaragdom, rubinima, safirima kao i poludragim ametistom, akvamarinom, tanzanitom, organitom, biserima, oniksom.

 1. Za sva vremena

Ova izuzetna ogrlica u 14k belom zlatu sa brilijantom 0.11ct G-SI kvaliteta, učiniće da ona koja je nosi zasija najlepšim sjajem. Idealna u kompletu sa prstenom i mindjušama. Savršeno se slaže sa dnevnim izdanjima, ali i onim večerenjim, kada je potrebna dodatna doza glamura i luksuza. Ukoliko ste više fan venecijaner modela, ogrlica izrađenih od pune žice, imamo i to. Naši juveliri uvek idu u korak sa vašim potrebama i zahtevima, tako da se u našoj juvelirnici nalaze i drugi traženi modeli, kao što je pancir (ogrlice sa debelim pljosnatim pločicima), lanac zmija, cartier tkanje, čuveni kraljevski rad, kao i tanki i dugački singapur lančići, sinonimi za svedenost, klasiku i nežnost. Veliki izbor modela za sve dame koje znaju šta vole.

2. Kao princeza iz najlepše bajke

Nema devojke koja nije sanjala da jednog dana izgleda kao junakinja iz svoje omiljene bajke. U to ime, kreirali smo ovaj jednostavan, elegantan i sveden komad dijamantske ogrlice napravljen od 14k belog zlata i blistavih dijamanta. Kako biste bili sigurni da je svaki komad nakita zlatare Spenderella originalan i samo vaš, uz svaku kupljenu ogrlicu pružamo vam sertifikat o autentičnosti. Dijamantske ogrlice rađene su specijalnom invisible setting tehnologijom kojom se postiže visok domet prelamanja svetlosti i efekat kamena značajno veće karatraže. Pored nje, primenjujemo i posebnu miracle tehnologiju brušenja 14k zlata oko brilijanta koja daje efekat kamena značajno veće karataže.

3.  Odavde do večnosti!

Ogrlice sa obrunutom osmicom, znakom beskonačnosti, postale su potpuni hit među damama različitih uzrasta. Ova izuzetna ogrlica od 14 pink zlata sa dijamantima ukupne karatraže 0.04ct G-VS može postati vaš novi talisman, znak mira, stabilnosti i povratka sebi. Posetite nas u zlatari Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored muzeja Iluzija) i nabavite svoj komad  večnosti jer - ,,diamonds are forever, baby’’!