Ako bi jedan komad nakita nosio titulu - ,,najznačajniji’’ – onda su to, sigurno, burme! Kao predmet koji ćete, verujemo, nositi do kraja života, burme su važan ,,domaći zadatak’’ svih budućih supružnika. Izrađene u raznim tehnikama i materijalima, burme nam dolaze u divnim oblicima, veličinama i ukrasima kako bi i oni najizbirljiviji parovi pronašli svoj idealni simbol ljubavi.

17.09.2021.

Čestitamo! Upoznali ste ljubav svog života – osobu sa kojom ćete se voleti, poštovati, deliti i dobro i zlo na ovom putovanju koje zovemo ,,život’’. Burme kao simbol vaše večne ljubavi, snažne su koliko i izgovaranje reči ,,da’’. Bez burmi ne možemo zamisliti taj divan čin venčanja. Bilo da ih birate sami, ili ih za vas kupuju kumovi, pri odabiru burmi najvažnije je da vodite računa o pravilnoj veličini (link ka tom tekstu), kao i izboru adekvatnog materijala. Burme su obično izrađene od žutog, belog ili roze zlata ili pak od kombinacije različitih boja zlata koje mogu biti ukrašene dragim kamenjem. Pri kupovini burmi, uzmite u obzir i materijal od koga je izrađen vaš verenički prsten - jer bi bilo lepo da se ova dva prstena slažu. U nastavku teksta predstavljamo vam najčešće materijale od koje u zlatari Spenderella u Beogradu izrađujemo više od 65 godina.

Burma žuto zlato

Veruje se da burme od žutog zlata biraju osobe koje vole da neguju tradiciju. Savršena burma je ona koja na prvi pogled osvoji svaku osobu. Savršena burma je ona koja pored visoke estetske vrednosti, odlično pristaje osobi koja je nosi, stvarajući poseban osećaj. Naše burme od žutog zlata odlično pristaju mladencima raznih generacija i stilova: jedinstveni su klasik i vanvremenski detalj ljubavi.Burma belo zlato

Jedna od najčešćih dilema budućih mladenaca jeste: žuto ili belo ili roze zlato? Odluka je samo vaša. U pitanju su ukusi, a o njima se, kako stara poslovica kaže, ne treba raspravljati. Žuto zlato je sasvim u redu, osobama koje to vole i koje to znaju da iznesu na jedan specijalan način. Međutim, osobe koje ne vole zlato i nikada ga nisu nosile, češće se opredeljuju za model - burma belo zlato. Zbog svoje neutralne boje i lake uklopivosti, burme od belog zlata su prvi izbor mnogih mladenaca. I za kraj – otkrićemo vam jednu juvelirsku tajnu. Belo zlato se prekriva rodijumom, kako bi se dodatno učvrstilo, i kako bi se belom zlatu dao dodatni, karakteristični završni sjaj.Burme u dve boje

Mnogo je opcija koje stoje na raspolaganju svim budućim supružnicima, kada je odabir burmi u pitanju. Ako se ne pronalazite u gornjim redovima – možda su burme u dve boje – pun pogodak za vas. Kombinacija belog i žutog zlata česta je na modelima zlatare Spenderella, a poseban šmek daje matirana završnica. Elegantne i drugačije, ove burme su za one parove koje vole da prkose pravilima.

Crna burma

Zlatara Spenderella sa velikom pažnjom prati savremene juvelirske trendove koji oslikavaju moderne tokove i stremljenja. Uvek kreativno ,,budni’’, naši juveliri kreirali su inovativne burme sa emajlom u različitim bojama. Mladenci se najčešće opredeljuju za crnu boju za mušku burmu, dok mlade uglavnom biraju beli emajl. Dostupne su i druge boje poput roze, crvene, zelene i drugih.  Svaki komad ovog modela burmi pravi se u skladu sa veličinom i anatomskim oblikom vaše ruke. Jedinstvena crna burma je najlepša kruna vaše ljubavi. 

Burme sa sa dijamantima i burme sa brilijantima

Želite nešto drugačije? Spremni ste za eksperimentisanje? Predlažemo vam da burme ukrasite dijamantima, cirkonima ili omiljenim dragim kamenjem. Unesite malo dodatnog sjaja prekrasnim dijamantima, safirima, rubinima ili nekim drugim kamenjem po izboru. Glamurozne, drugačije i elegantne, burme sa ukrasima predstavljaju savršen spoj tradicije i modernosti po ugledu na najlepše Cartier burme.Engleska burma

Model koji je oduvek bio sinonim za venčane burme, jednostavna poluobla - engleska burma, svojevrsni je klasik u svetu mladenaca. Neprolazan i uvek aktuelan model burmi moguće je raditi u svim širinama i bojama zlata. U pitanju su burme sa izraženim anatomskim radijusom napravljene tako da savršeno pristaje vašoj ruci. Posetite našu juvelirnicu u Nušićevoj 7a i pronađite englesku ili rusku burmu po vašem ukusu.Da li ste znali?

Ruska burma je jedan od najpopularnijih modela vereničkog nakita. Specifičnost ruske burme ogleda se u tome što se ženska burma sastoji od tri prstena, u tri boje zlata: žute, crvene i bele. Osim dizajna, uz ovu burmu dolazi i zanimljiva legenda. Naime, u Rusiji muževi veruju kako njome mogu testirati vernost svoje izabranice. U slučaju da žena prevari svog supruga, ona više ne može staviti prstenje lako kao prvi put. 

**************************************************************************************************

Dobrodošli u zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja iluzija) gde ćete među 1300 modela burmi pronaći one koje savršene za vas. Pored standardnih modela, engleskih i ruskih burmi, možete izabrati i burme sa vašim otiskom prstiju ili otkucajima srca, kao i ugraviranim imenima supružnika (sa spoljne ili unutrašnje strane). Takođe, izrađujemo modele po vašoj želji i fotografijama. Birajte srcem!