Pažnja, mladoženje! Želite da isprosite vašu ljubav – najvažniju ženu života? Isplanirali ste taj trenutak do poslednjeg detalja, ali vam nedostaje verenički prsten? U današnjem tekstu vam donosimo savete i ideje kako da odaberete savršeni prsten – simbol vaše ljubavi.

25.06.2021.

Verenički prsten, pored burme, predstavlja najvažniji komad nakita u životu svake žene. Posvećenost, briga, ljubav ...darivanje vereničkog prstena je običaj koji priča o ovome, ali i mnogo više. Kada dvoje mladih odluči da se jedno drugom obeća, dariva prsten od belog zlata ili prsten od žutog zlata kao znak ljubavi i budućeg zajedničkog života. Ovaj običaj nastaje u Starom Egiptu, odakle se prenosi u Staru Grčku sve do Rimljana. Potreba za zajedništvom, svojom ,,drugom polovinom’’ – osobom sa kojom ćemo izgraditi porodicu i zajedno dočekati starost stara je koliko i ljudska civilizacija.

U starom Rimu nailazimo na tradiciju koja je bliska našoj – savremenoj. Rimljani su budućoj supruzi kupovali dva prstena: jedan za dom, a drugi za javnost. Gvozdeni prsten se nosio kod kuće, a prsten od žutog zlata je čuvan za izlaske u javnost. Srednjovekovni spisi zabeležili su običaj poklanjanja prstena tokom ceremonije veridbe – simbola neraskidive veze dvoje ljudi. Tradicija darivanja dijamantskog vereničkog prstenja započeta je u doba renesanse. Davne 1477. nadvojvoda Maksimilijan Austrijski svojoj budućoj supruzi, Mariji Burgendlanskoj, poklanja dijamantski verenički prsten. Mistična snaga dijamanata tada je prvi put zasijala u punom sjaju. Sinonim večnosti, dijamanti su postali norma vereničkog prstenja, kako među aristokratskim porodicama, tako i kod ,,običnog’’ sveta. Suze bogova, kako su Stari Grci nazivali dijamante, oduvek su predstavljali modne klasike i vrhunac juvelirske umetnosti.

Današnji mladići, kao i oni koji su živeli stotinama godina pre njih, susreću se sa istim pitanjima i dilemama kod kupovine vereničkog prstena. Da li izabrati žuto zlato ili belo zlato? Možda pre roze zlato? Nekad je stvarno teško doneti odluku. Mi vam savetujemo – nemojte žuriti. Važno je da prvo osmislite budžet, zatim istražite ukus svoje devojke, ali i najnovije trendove koji vam mogu pomoći kod donošenja odluke. Imajte na umu da lepota prstena treba da oslikava dubinu vaše ljubavi, ali to ne znači da treba da se rukovodite motom - ,,što skuplje to bolje’’. Ukoliko želite da olakšate sebi, pozovite njenu najbolju drugaricu, kumu ili sestru koje će vam, sigurni smo, dati odlične smernice kod kupovine vereničkog prstena od belog zlata. Kod nas je najtraženiji roze zlato, belo zlato i žuto zlato, a procenat zlata u prstenju je potpuno isti u sve tri boje što garantuje njihov visok kvalitet i dugovečnost. U nastavku teksta vam predstavljamo naše zvezde – tri verenička prstena za sve one srećkoviće koji su pronašli svoj ,,životni dijamant’’. Želimo vam sreću, zdravlje i ljubavlju ispunjen zajednički život. 

 

 1. Reci ,,da’’ morganitu 

  Ovaj izuzetan verenički prsten od belog zlata ili poklon za damu koja prevazilazi standarde. Ovaj prsten napravljen je od 14k belog zlata, a okružen je brilijantima ukupne karataže 0.10ct F-VS kvaliteta. U pitanju je dragulj naše kolekcije vereničkog prstenja, pravo remek delo juvelirstva. Morganit je posebno popularan kod mladih parova koji žele nešto nesvakidašnje, posebno i unikatno. 

 2.  Jedan u milion!

  ...jer i ona je jedna u milion. Kruna vašeg susreta, ovaj prsten sa centralno pozicioniranim dijamantom je atraktivan i blistav, ukupne karataže 0.14ct F-VS kvaliteta u belom 14k zlatu. Posebna miracle tehnologija brušenja 14k zlata oko brilijanta daje efekat kamena značajno veće karataže centralnog kamena. Za dame koje imaju stila i kojima je stil sve.

   

  3.  Žuto i brilijantsko!

  Žuto zlato je izbor onih koji vole i poštuju tradiciju. Ovaj prsten svedenog dizajna izrađen u žutom zlatu jedva čeka da pronađe svoje mesto na nežnoj ženskoj ruci. Centralni brilijant karataže 0.053ct G-VS u žutom 14k zlatu idealan je u kompletu sa mindjušama i priveskom.

   

  Da li ste znali?


  Dijamant je kroz istoriju bio popularan kao talisman, a predstavljao je i simbol hrabrosti i muškosti. U starom Egiptu, nošenje dijamanata na četiri prsta leve ruke, navodno, je osiguravalo da vena amortis (vena ljubavi) ide iz prstiju direktno u srce, dok je dijamantski prah na vrhovima prstiju garantovao spajanje ljubavi sa večnošću. Veruje se da je u Evropu dijamante prvi doneo Aleksandar Veliki.

   
  Posetite nas u Nušićevoj 7a u Beogradu (odmah pored Muzeja Iluzija) za vaš savršen verenički prsten i novo životno poglavlje.