Veridbe i svadbe članova kraljevskih porodica oduvek su privlačili našu pažnju. Njihove životne priče podsećaju nas na najlepše Dizni filmove koje mogu, uz malo sreće i pravih odluka, postati stvarnost. Jedan od takvih događaja bilo je venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton – čija je glavna zvezda bio divni prsten od safira – simbol neprolazne otmenosti i elegancije. Karakteriše ga ovalni cejonski safir od 12 karata okružen sa 14 dijamanta i belim zlatom. Verenički prsten – kao nešto plavo za venčanje- odlično se uklopio u Kejtinu venčanicu od belog satena, u boji slonove kosti sa šlepom dugačkim 2,70 m. Tvorac ove neverovatnog dragulja bila je britanska juvelirnica House of Garrad koja je bila zadužena i za izradu britanske krune. House of Garrad osnovana je 1735. godine od strane juvelira Džorža Vika. Ovo je jedna od retkih juvelirnica koje su imale dugu saradnju sa kraljevskom porodicom, što je samo po sebi svedočanstvo kvaliteta.Originalna inspiracija za ovaj verenički prsten leži u brošu u obliku bele rade, sa safirom kao centralnim draguljem, okruženim manjim dijamntima kao laticama. Prsten zapravo predstavlja umanjenu verziju ovog broša, koji je princ Albert poklonio kraljici Viktoriji 1840. godine kao venčani dar. 

Prvi vlasnik prstena bila je pokojna princeza Dajana. Dobila ga je od kralja Čarlsa kada ju je zaprosio 1981. godine. Nejasno je da li ga je, kada su se razveli 1996. godine, vratila nekadašnjem suprugu.  Međutim, nakon njene smrti 1997. godine, završio je u posedu njenih sinova. Veruje se da je njen najmlađi sin, princ Hari, bio prvi primalac prstena. Novi kraljevski dokumentarac otkrio je kako se princ Hari nesebično odrekao vereničkog prstena svoje majke, princeze Dajane, kako bi ga njegov brat Vilijam mogao dati svojoj tadašnjoj verenici Kejt Midlton. U jednom intervju mladi princ Vilijam je izjavio: Sećam se kada sam držao mamu za ruku kada sam bio mali i taj prsten me je uvek pritiskao jer je bio tako veliki.” Safir je dragulj koji mnogi smatraju simbolom ljubavi i romantike pa se neretko bira za detalj koji ukrašava verenički prsten. Zbog njegove plave, čitste i prozirne boje, oduvek je  bio povezivan sa nebom i svetlošcu. U davna vremena postojala si verovanja da zemlju pokriva ogroman safir i da je zbog toga nebo plavo. Postoje zapisi da je je još u VII veku pre nove ere safir bio nakit Grka i Rimljana koji su ga donosili iz Indije. Verovali su da ih kamen štiti od zlobe, nepravde i povreda. Stari Persijanci su verovali da je njegova boja boja raja. Danas se safir smatra simbolom mudrosti, čistote, čednosti, poštenja, istrajnosti, iskrenosti, uzvišenosti: najviših ljudskih vrlina. Ukoliko ste i vi u potrazi za savršenim vereničkim prstenom posetite zlataru Spenderella U Beogradu gde ćete pronaći veliki izbor modela vereničkog prstenja. Jedan od takvih modela je ovaj fantastični safirni prsten u belom 14k zlatu obogaćen brilijantima po uzoru na verenički prsten britanske kraljevske porodice. Ovaj prsten primer je savršenog balansa između modernog dizajna, elegancije i gracioznosti kako bi vaša izabranica izgledala poput junakinje iz bajki. Dragulj safir dolazi i u elegantnoj crnoj boji koja se savršeno kombinuje sa belim, roze ili žutim zlatom kao što je ovaj model vereničkog prstena. Glamurozna i sofisticirana, crna boja je onaj klasik za sva vremena. Neka prva dama vašeg srca nosi ovaj model kao svedok vaših najdragocenijih životnih trenutaka i novog životnog poglavlja. Dodajte tome i par decentnih safirnih minđuša i adekvatan privezak da bi plava čarolija bila potpuna. 

Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja Iluzija) i izaberite model koji će simbolizovati vašu kraljevsku ljubav. Od prstenja u dve nijanse sve do dijamantskih komada –  postoji prsten za svačiji ukus. Izrađujemo vereničko prstenje prema vašoj ideji i želji, kako bi vaš verenički prsten bio jedinstven - baš kao i vaša priča. Dobro nam došli!
 


Pogledajte sledeći članak

Podeli sa prijateljima