Kao mali svi smo maštali da budemo veliki. Kad smo odrasli, želimo da opet budemo mali. Na tom putu odrastanja, nakit je naš verni pratilac. Svako od nas ima onaj jedan komad nakita koji simbolizuje ulazak u svet odraslih. Ogrlica, minđuše ili možda oba? Saznajte više.

17.07.2020.

Da li ste se nekad zapitali kako je ogrlica postala nezaobilazni modni detalj svake dame koje drži do sebe? Kako jedan komad nakita, pored estetskog, dobija i mitsku identitetsku funkciju? Čuvena, klišeizirana rečenica – odgovori na sva životna pitanja i dileme nalaze se u detinjstvu – ovde zaista ima svoje pravo mesto i značenje. Detinjstvo gotovo svake devojčice obeležio je trenutak u kome je krišom uzimala nakit svoje bake, majke ili tetke, stidljivo glumeći damu u tajnosti doma. Ogledalo, omiljena ogrlica, haljina i malo muzike je sve što nam je u tom trenutku bilo potrebno za zabavu. Pod naletom života i odrastanja, ovi trenuci iz detinjstva polako se zaboravljaju. Nadamo se da će ovaj tekst da vas podseti tih slatkih trenutaka kada je ,,kićenje’’ tuđim perjem bio čin preobraženja devojčice u ženu – zavodljivu i lepu poput svojih odraslih uzora. Taj magični predmet, ogrlica, nosi imanentnu ritualnu simboliku – sredstvo je inicijacije, uvođenja devojčice u svet odraslih. Ona na taj način, postaje deo vaše lične istorije, predmet koji se prenosi ,,sa kolena na koleno’’.

Komad vaše sreće

Kako odrastamo, ispunjavamo svoje živote svakodnevnim obavezama, zadacima i zahtevima, a omiljenu maminu ogrlicu, taj stari predmet, stavljamo rutinski, gotovo bez razmišljanja. Međutim, bez obzira na životni tempo i brzinu, ona ostaje naš večni saputnik. Sigurni smo da svaka ženska osoba ima taj jedan predmet, komad nakita koji čuva uspomenu na važne životne trenutke: prvu ljubav, maturu, prvi odlazak na letovanje, prvu diplomu. To je komad koji priča vašu ličnu priču, unosi neophodnu dozu samopouzdanja i sigurnosti u vaš dan. Ogrlica nije samo tu da ulepša vaš izgled, akcentuje vrat, istakne šarm. Ona je mnogo više od estetskog detalja; ona je vaša lična karta.

Kako izabrati pravi nakit

Odabir pravog komada nakita nekada deluje kao nemoguća misija, a izbora je toliko da poželite da odustanete. Međutim, kada jednom pronađete pravu ogrlicu, minđuše, ili prsten, to je kao da ste pronašli svoju srodnu dušu.

Želimo vam da kod nas, u Zlatari Spenderella, pronađete onaj komad nakita koji će nositi vaša buduća ćerka, sestričina, drugarica. Da li postoji lepši osećaj od toga? Mi mislimo da ne. Belo, roze, ili žuto zlato? U ponudi zlatare Spenderella nalaze se unikatni komade, rađeni uz veliko strpljenje i posvećenost iskusnih juvelira.

Ukoliko poželite da izradite nakit iz vaše mašte – tu smo da vam pomognemo. Dobro nam došli! Vaša Zlatara Spenderella. Za sve što vam je vredno.