Ovog proleća – teniske narukvice su pravi modni hit! Jednostavne, elegantne, efektne - teniske narukvice predstavljaju modne aksesoare sa bogatom istorijom prepunom anegdota.  Pored teniserki, među ljubiteljima "teniske" narukvice su i mnoge poznate ličnosti: Jennifer Aniston, Tina Fey, Emmy Rossum i Kerry Washington, kao i vojvotkinja Meghan. U nastavku teksta saznajte kakve veze ima jedna narukvica sa svetom tenisa i još mnogo zanimljivih priča…


21.04.2022.

Godine 1987., tokom meča na Australian Openu, Kris Evert, američka teniserka, na ruci je imala dijamantsku narukvicu koja je skliznula sa njene ruke i nestala u travi. Devojka je bila toliko uzbuđena da se obratila sudiji sa zahtevom da zaustavi meč. Nakon nekog vremena, narukvica je pronađena, a igra se nastavila. Slučaj nestale narukvice bila je glavna vest dana. Nakon intervjua, prisećajući se onoga što se dogodilo na terenu, Kris je priznala da jednostavno nije mogla nastaviti meč bez svoje srećne "teniske" narukvice. Nije iznenađujuće što Kris Evert ima 18 pobeda na pojedinačnim Grand Slam turnirima, uključujući tri Wimbledona. Takođe su Gabriela Sabatini i Serena Williams volele da igraju teniske mečeve sa tankim narukvicama na zglobovima. Nakon ovog događaja sa Kirs Evert, draguljari su radili na mehanizmu za pričvršćivanje, čime su narukvice postale pouzdanije. Dakle, sada vlasnice "teniske" narukvice nemaju o čemu da brinu. Veliki brendovi poput Tiffany-ja ili Cartiera utkrivali su se u tome ko će izbaciti bolji komad ovog popularnog modela nakita. 

U čemu je tajna teniske narukvice? Pre svega – u njenoj svedenosti i jednostavnosti dizajna – osnova za izradu ovog modela je belo zlato ili platina koji se, zatim, ukrašavaju dijamantima koji moraju biti apsolutno identični po veličini i obliku, visokog kvaliteta i čistoće. Juveliri najčešće izrađuju model od jednog reda dijamanta koji okružuju zglob i akcentuju lepotu ženske ruke. Izrađuju se i modeli sačinjeni od dva reda dijamanata – ukoliko želite da napravite zaokret od tradicionalnog modela. Zahvaljujući još jednom redu dijamanata – teniska narukvica postaje glamurozni komad koji privlači pažnju svojom blještavom lepotom. Fenomenalne teniske narukvice podjednako lepo izgledaju u kombinaciji sa večernjom haljinom ili svakodnevnom odećom. Predlažemo vam da uparite nekoliko komada ovih narukvica na svojoj ruci, kombinujući uzorke sa različitim bojama zlata, veličinama i oblicima dijamanata. U nastavku teksta predstavljamo vam Spenderella modele teniske narukvice koje će upotpuniti različite modne kombinacije naših dama ovog proleća.

  1. Idealna za venčanje

Ovo je primer jedne klasične i bezvremenska teniske narukvice od 14k zlata, optočene cirkonima. Možete je nositi na vašem venčanju, rođendanskoj proslavi ili u drugim svečanim prilikama. Uparite je sa adekvatnom ogrlicom – i utisak će biti fantastičan!

  1. Za sve prilike!

 

Ne morate biti teniserka da biste nosili ovu narukvicu! Znamo da su teniserke poznate po dobrom modnom stilu, a ova narukvica je dokaz toga. Blistavost 2.15ct karata na narukvici od 18k belog zlata, predstavlja pravi izbor za dame koja zaslužuju samo najbolje! Idealna je u kombinaciji sa minđušama modernog dizajna sa dijamantima u belom 14k zlatu. 

  1. Za onu koja zaslužuje najbolje!

Bilo koji komad dijamantskog nakita može biti dobra investicija, i tenis dijamantske narukvice nisu izuzetak. Ukoliko ste ljubitelj žutog zlata sa dodatkom dijamantskog začina – onda je ova narukvica pravi izbor za vas. Ne možemo dovoljno zahvaliti Kris Evert – jer bez nje ne bismo imali ove prelepe komade nakita. Nadamo se da ste u prethodnim redovima naučili nešto o istoriji čuvene teniske narukvice i da ste se inspirisali da i sami nabavite jednu. Posetite zlataru Spenderella u Nušićevoj 7a (pored Muzeja Iluzija) u Beogradu i istražite svet dijamantskog nakita od zlata, srebra i drugog dragog kamenja.