Nemate ideju šta pokloniti bebi za prvu posetu? Ne brinite. Pokloni za bebe su tema koja nas inspiriše i rado ćemo vam dati mnoštvo korisnih ideja i saveta. Mnogima nije lako da odaberu odgovarajući poklon, pogotovo ako nemaju iskustva sa bebama. Zato vas sada vodimo kroz ovu temu vrlo detaljno i nadamo se da ćete do kraja teksta pronaći inspiraciju za poklon za bebu.

07.10.2022.

Rođenje deteta donosi mnogo radosti i uzbuđenja u jednu porodicu. Posebno ako se radi o dolasku prve bebe i ako je pojam roditeljstva potpuna nepoznanica. Poklonom za bebu ne možemo nadmašiti već najbolji poklon koji je mama dobila, ali hajde da podelimo sreću sa njom i pokrenemo lavinu dobrih stvari koje je čekaju jednim lepim znakom pažnje. 

Pokloni za babine

Babine označavaju period od 40 dana nakon rođenja deteta kada mama i beba uspostavljaju posebnu vezu. Ovaj običaj poznat je po tome što nakon 40 dana, rodbina i svi bliski prijatelji odlaze u posetu mami i bebi sa posebnim darovima. Ukoliko ste počastvovani pozivom na babine, vreme je za kupovinu poklona. Poklone za novorođene bebe je možda i najteže izabrati, ali ne brinite, u zlatari Spenderella imamo predloge za idealan poklon.Kupovina nakita je lep način pokazivanja pažnje i naklonosti. Nakit novorođenoj bebi obično poklanjaju članovi bliske porodice kao što su bake i deke, tetke, ujaci, stričevi, a često i kumovi i baš bliski prijatelji. Nekada davno se pored bebine glavice obavezno stavljao dukat koji se kasnije nizao u niske dukata za žensku decu. Danas nema dukata, ali je lako odabrati neki komad nakita za bebe iz velike ponude ogrlica, narukvica, lančića ili naušnica. Može to biti nešto malo što će beba uskoro nositi ili neki  „ozbiljniji“ komad nakita koji će roditelji čuvati i dati detetu da nosi kada bude starije. U svakom slučaju, koji god nakit da odaberete, personalizujte poklon posvetom i datum rođenja deteta. 

Moj prvi gram je novina u ponudi zlatare Spenderella. U pitanju je zlatna pločica teška 1 ili vise grama koja se najčešće kupuje za rođenje deteta ili njegov prvi rođendan. Važni životni trenuci zaslužuju vredne poklone – te je zlato najbolji izbor za ovakve prilike. Kako dete raste, možete uvećavati poklon, tj. kupovati pločice veće težine i mase. Dakle, ukoliko želite nekome da poklonite zlato, neka to bude upravo investiciono zlato zlatare Spenderella u Beogradu vidu pločica, dukata ili polugica različitih masa. I to nije sve! My first errings je posebno pakovanje minđuša za novorođenče koje se nose nakon bušenja ušiju, i predstavljaju poseban događaj u životu svake devojčice. Istražite našu kolekciju minđuša za decu od zlata ili srebra, i pronađite one koje će ostati lepa uspomena na prve dečije dane. Pokloni za krštenje

Glavno obeležje svakog krštenja jeste krstić, pa je potpuno očekivano da dete na poklon dobije lančić s krstićem ili bar privesak u obliku krsta. Obično se radi o zlatnom lančiću i zlatnom krstu, ali to može biti i lep srebrni nakit (link). Na ovaj poklon možete ugravirati datum i posvetu ili nešto drugo što želite. Detetu će ovakav poklon ostati kao uspomena za ceo život i uvek će ga podsećati na dan krštenja. U ponudi zlatare Spenderella pronaći ćete veliki izbor zlatnog i srebrnog nakita koji možemo dodatno personalizovati po vašoj želji. Dijamant u blisteru je odličan poklon u posebnom pakovanju za sve prilike – rođenje, krštenje ili prvi rođendan. Svaki dijamant u blisteru kupljen u zlatari Spenderella u Beogradu dolazi uz sopstveni sertifikat na kom su definisane sve njegove karakteristike, kao i poreklo. Karatažu kupljenog dijamanta, njegovu boju, čistoću i način sečenja proverili su stručni gemolozi čiji potpis garantuje da kod sebe imate jedinstven komad. Dijamant se može savršeno uklopiti u stil deteta koje, kad odraste, može da ugradi komad u svoj omiljeni nakit - od minđuša, prstenja, ogrlica sve do burmi – u zavisnosti od preferencija. Dijamant se može uvećavati iz godine u godinu sve do 18-og rođendana. Nakon toga ga besplatno ugrađujemo u komad nakita po izboru. Dijamant i vaše dete odrastaju zajedno u jedan veliki, blistavi dijamant. Zlatara Spenderella u Beogradu pruža mogućnost zamene blistera za novi, veći dijamant uz adekvatnu doplatu


Ručni rad zlatare Spenderella 

Termin ,,ručni rad’’ je izuzetno poštovan jer podrazumeva veliko iskustvo, znanje i veštinu u stvaranju bilo kog predmeta, pa tako i nakita. Tehnički gledano, to je najbolji način da se dizajnira i proizvede vanvremenski komad nakita. Ručno rađeni komadi od zlata i srebra, ukrašeni dragim kamenjem, prevazilaze trendove i postaju večni simboli određenog trenutka i emocije. Posebno smo ponosni na ovu dečiju narukvicu u pink 14k zlatu sa turmalinom koji predstavlja osobe rođene u oktobru. Pravi je izbor za personalizovani poklon devojčičici - a uz svaku kupljenu ogrlicu poklanjamo i graviranje sa spoljne ili unutrašnje strane. Neka vaš poklon ima ličnu poruku. Posetite zlatra Spenderella u Beogradu (Nušićeva 7a, pored Muzeja iluzija) i pronađite savršeni komad nakita za babine, krštenje, rođendane i druge važne događaje u vašim životima. Dobro nam došli!