Lep komad nakita za devojčicu ili dečaka je idealan način da se obeleže posebni trenuci-događaji poput upisa u školu, prve predstave ili diplome ili nekog drugog uspeha. Ovakvi darovi imaju duboku emotivnu vrednost, a deca se, poput odraslih, iskreno obraduju divnim malim komadima. Sa druge strane, rodbina i prijatelji često se odlučuju se za kupovinu nakita poput narukvica, minđuša, ogrlica ili privezaka u prilikama kao što su rođendani, krštenja i druge važne zivotne prekretnice. U narednim redovima pronaći ćete inspiraciju za kupovinu nakita za svoje mališane koji će im izmamiti široke osmehe i iskre u očima.

26.08.2021.

Iako se čini da je nakit za decu aktuelni trend, praksa kupovine i darivanja nakita deci nije nova. Nakit za decu je tradicija i običaj u mnogim kulturama i narodima sveta. Koristio se za obeležavanje verskih događaja, kao što su prva pričest ili krštenje, kao talisman za odbijanje zla ili privlačenje sreće ii još mnogo toga. Danas, dodajemo i modu kao jedan od mnogih razloga za kupovinu nakita za decu. Pri odabiru nakita za naše najmlađe, važno je voditi računa o sigurnosti – nakit mora biti prilagođen uzrastu dece, kako im ne bi smetao pri raznim aktivnostima. Dečiji nakit se najčešće izrađuje od zlata, srebra, ili kombinacije ova dva materijala. Roditelji biraju decentne narukvice, minđušice i lančiće sa privescima u motivima bliskim deci. Uspomena, izraz ljubavi i pažnje, dečiji nakit je način pokazivanja nežnosti i brige za naše male princeze i prinčeve. Pravilno odabran, nakit inspiriše dečiju maštu, čini ih posebnim i voljenim i upotpunjava njihov svet. Upoznajte pravila koje će vam olakšati kupovinu nakita za najmlađe.

  1. Vodite računa o izboru materijalima

Bebe i deca imaju nežnu, osetljivu kožu koja je sklona iritaciji i alergijama. Zato birajte proverene materijale – zlato je uvek najbolji izbor. Vodite računa da izabrani nakit ne otežava dečije aktivnosti, već im pomaže da se sa lakoćom igraju, vesele i druže. U zlatari Spenderella pronaći ćete moderne i kreativne komade nakita koji će ulepšati njihov svet izrađene po najvišim standardima kvaliteta, 100% bezbedne za nošenje. Naša preporuka su narukvice sa pločicama, poput ovog komada ukrašeog turmalinom koji možemo dodatno ukrasiti personalizovanom porukom. Na raspolaganju su vam i dijamanti ili bilo koje drugo drago kamenje po izboru. Elegantne, jednostavne i unikatne, ovakve narukvice idealan su personalizovano poklon za razne prilike i svečanosti.

        2. Birajte nakit u skladu sa karakterom deteta

Da li je vaše dete mirno i povučeno, ili aktivno, uvek u pokretu i društvu? Tempo i dinamika svakog deteta se razlikuju i presudni su pri kupovini nakita. Ukoliko su vaši klinici i klinceze razigrani i energični, birajte manje komade naklita koji su lagani i ne ometaju igru. Na primer, zlatna oglrica sa imenom je onaj klasik koji vole svi. Tu su i privesci u obliku srca, zvezda ili leptirića za one koji preferiraju motive prirode.

Pri kupovini nakita, vodite računa i godinama i aktivnostima vašeg deteta - jer oni diktiraju veličinu i tip nakita. Neka deca obožavaju šarmantne narukvice, ali one se mogu zakačiti za odeću ili druge predmete, pa je najbolje da ih ne nose pri igri. U tom slučaju birajte slatke, male minđuše na rusko kopčanje koje možete pronaći u zlatari Spenderella u Beogradu. Minđuše na šraf ili alke raznih oblika i ukrasa stvorene su da upotpune najlepše momente odrastanja. Dobar stil se uči od malih nogu!

        3. Birajte ovalni nakit veselih detalja

Ukoliko se odlučite za kupovinu dečijeg nakita, birajte komade ovalnog oblika, bez šiljatih i oštrih ivica koji su opasni za malu decu. Naime, komadi sa oštrim ili nazubljenim rubovima mogu se zakačiti za odeću ili za neke predmete u kući i na taj način napraviti štetu. Jednostavni komadi, ovalnih i zaobljenih oblika su pun pogodak za decu različitog uzrasta. Juveliri zlatare Senderella stoje na raspolaganju da Vas upozore na modele koji nisu praktični za decu, ali i preporuče idealan komad koji će trajati. Posebno je tražena kolekcija nakita sa motivima crtanih junaka uz koje smo odrastali svi.  Ovi mali aksesoari će uneti dozu zabave i sjaja u svaki dečiji stajling i svakodnevno podsećati na bezbrižno detinjstvo.

        4. Naši favoriti 

Bake, deke, tetke, kumovi … znamo da je potraga za idealnim nakitom za krštenje ili neku drugu važnu priliku, ponekad nemoguća misija. Zašto se ne biste opredelili za klasične priveske sa krstićema, zlatnik ili nežne zlatne i srebrne ogrlice? Imajte na umu da zlato ne gubi na vrednosti; zlatni komad nakita je investicija u dečiju budućnost. Ukoliko želite da odete korak dalje, onda razmislite o dijamantu u posebnom pakovanju - blisteru. Blister brilijant (dijamant) izbrušen je posebnom tehnikom u koju se ulaže mnogo vremena, strpljenja i truda da bi nastao jedan komad vanvremenske lepote. Ima li boljeg načina da pokažete svu ljubav koju osećate prema vašem mališanu? I, jednog dana, kad deca odrastu, dijamant se može ugraditi u druge komade nakita i zauvek nositi. Posetite zlataru Spenderella u ulici Nušićeva 7a (pored Muzeja Iluzija) u Beogradu gde se krije nakit unikatnog dizajna, raznih oblika i boja koji će obležiti najvažnije životne trenutke vaših mališana.