Ljubav kao najlepši poklon

21.04.2020. | 01:35
Ljubav kao najlepši poklon

Bilo jednom u Veroni .... Dvoje mladih su se voleli,  bez ograničenja  i kalkulacija, tinejdžerskim žarom. Snažnija od mržnje, veća od života, njihova ljubav je ona inspiracija za kojom svi tragamo, mnogo vekova posle. Sila, čudo, nagon, energija .... ljubav je sve to, ali i mnogo više. 

O ljubavi se pisalo, slikalo, pevalo, snimalo, a opet, i dalje nam ostaje misteriozna, i na trenutke, nedokučiva. Potraga za ovim osećanjem započinje od samih početaka, kada se prvi put susretnemo sa ovim svetom – u toplom majčinom zagrljaju. I pored mnogih izazova, padova, neizvesnosti i razočarenja, potraga ne prestaje. A gde je Ljubav, tu je i Nada, one su najbolje prijateljice, uvek tu da jedna drugu osnaže, pomognu i podrže.

Za ljubav treba imati ,,dušu’’ ili ,,herca’’,  baciti sve na ,,crveno’’, prigrliti neizvesnost.  Da bismo je osetili, onako pravo, iz stomaka, važno je da prvo upoznamo sebe. Onda kad prihvatimo ono što možda ranije ne bi, kad zaronimo duboko u Sebe, tek tada smo na pravom smo putu da spoznamo šta to znači voleti i biti voljen.

,,Dok sede, dok se zaljubljuju, on ne treba ništa da traži od nje, baš ništa, treba da bude on, i da se ponaša onako kako se oseća. Često čovek mora da dȃ sve od sebe, ali baš sve što ima, a ponekad i ono što nema, da bi uspeo da se ponaša baš onako kako se oseća’’  -  Ivan Tokin.

Čovek treba da da sve od sebe, to je najveći poklon, iz srca drugom srcu. Ali ti mali, slatki pokloni, za rođendane, godišnjice, praznike su tu da ,,začine’’  ljubav, uvesele, nasmeju, razgale ….  Jednostavno, da pokažu da nam je stalo.  Šta mislite da bi Romeo poklonio Juliji? Cvet? Bombonjeru? Možda bi inspiraciju za darivanje pronašao u unikatnim komadima od belog, roze ili žutog zlata? Ili bi se opredelio za nežan i emotivan kamen morganit?  Da su okolnosti bile drugačije, Romeo i Julija  bi na svojim rukama nosili simbol večne ljubavi – burme – dokaz njihove odanosti, posvećenosti i jedinstva. Zavet ,,mi’’, obećanje večne ljubavi, materijalizuje se kroz nošenje burme – predmeta kružnog oblika koje su sve kulture sveta slavile.

U našoj ponudi možete pronaći vanvremenske komade sa cirkonima, dijamantima i drugim dragim kamenjem, prema vašem izboru. Savremeni Romeo, spreman da svoju dragu obraduje i iznenadi, to može učiniti jedinstvenim Spenderella komadima nakita koji govore o tome koliko je vaša veza vredna.

Bez obzira da li ste na početku jedne nove ljubavne priče ili slavite zlatnu godišnjicu, komad nakita je uvek pravi izbor. Slavite, negujte i ljubite ljubav!