Savršen par: verenički prsten i burma. Kojim se modnim pravilima voditi? Ukoliko ste na ovim ,,slatkim mukama’’ – u narednim redovima predstavićemo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da uparite ova dva najvažnija komada nakita u vašem životu.

22.07.2022.
Ukoliko već uživate u svom savršenom vereničkom prstenu prilikom kupovine burme treba mudro izabrati i dobro ih upariti. Ponekad nije lako pronaći savršeno ukopliv par burme i vereničkog prstena, jer se dizajn, materijali i drago kamenje moraju lepo nadopunjavati. Postoji nekoliko smernica koja vam tu mogu pomoći i olakšati proces kupovine. Ukoliko je vaš verenički prsten potpuno ili delimično optočen dragim kamenjem najbolji izbor za burmu jeste njen najjednostavniji model. Čist, bez detalja i dragog kamenja. Unutrašnjost možete izgravirati inicjalima ili datumom venčanja - dok njena spoljašnost ostane netaknuta, jer verenički prsten je već dovoljno ukrašen. Kada je verenički prsten sa brilijantima, izbegavajte burmu ukrašenu cirkonima jer se vremenom može videti razlika u boji i sjaju kamenja. To je nešto što ne želite, zar ne? U tom slučaju najbolji izbor za burmu jeste klasičan engleski model burme od belog, roze ili žutog zlata. Za one koji žele da odu korak dalje - predlažemo kombinaciju vereničkog prstena sa brilijantima i burme sa nekoliko svetlucavih brilijanata koji mogu biti postavljeni do pola burme ili duž čitavog prstena.

 
Ukoliko ste ipak ljubitelj dragog kamenja i voleli biste da i burma bude optočena safirima, rubinima, smaragdom ili nekim drugim dragim kamenjem, onda je najbolje razmišljati o tome već kod kupovine vereničkog prstena. Verenički prsten možete ukrasiti brilijantima – kamenjem koji najbolje oslikava trajnost vaše ljubavi. Na ovaj način će se burma i verenički prsten činiti jedinstvenu celinu i izgledaće prelepo na vašim rukama. 

Prilikom uparivanja vodite računa i o obliku prstena. Kada oba prstena budu na ruci delovaće kao da se radi o jedinstvenom prstenu. U zlatari Spenderella u Beogradu postoje posebno uklopive burme sa vereničkim prstenom kako bi sve izgledalo savršeno i harmonično. Boja zlata je još jedan detalj na koji treba da obratite pažnju. Najbolje bi bilo da burma i verenički prsten budu napravljeni od istih materijala, ili materijala u sličnim nijansama. Ukoliko ste par koji voli da eksperimentiše i ,,ruši’’ pravila možete izabrati kombinacije materijala koje su vama po volji. Jedino što je važno je da birate srcem. Danas se mladenci najčešće opredeljuju za kombinaciju burme od belog zlata, tradicionalnog oblika, bez suvišnih detalja, i vereničkog prstena u bojama roze ili žutog zlata, ili obrunuto, ukoliko je verenički prsten od belog zlata naše drage dame biraju modele od žutog ili roze zlata. Na taj način komade nakita koje nosite - i burmu i verenički prsten možete kombinovati i u jednoj i u drugoj boji zlata bez ograničenja. Za one koje ipak ne mogu da odole svetlucavom dragom kamenju – možete birati vereničko prstenje ukrašeno dijamantima u kombinaciji sa ružičastim kamenjem na burmi poput morganita ili tanzanita. Pri kupovini burmi i vereničkog prstenja ne vodite se prolaznim trendovima, već birajte  vanremenske komade – jer ćete ovo prstenje nositi tokom celog života. Uložite vreme, trud i strpljenje –  u pitanju su najvažniji komadi nakita – simboli vaše ljubavi. Posetite zlataru Spenderella u Beogradu (pored Muzeja iluzija) i izaberite vaš savršeni par vereničkog prstenja i burmi. Naši juveliri su vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i nedoumice kako bi pronašli onu kombinaciju koja se stilski savršeno nadopunjuje. U našoj ponudi nalazi se preko 1300 modela burmi i 500 modela vereničkog prstenja kako bi zadovoljili zahteve i onih najizbirljivijih mladenaca. Ponosni smo na više od 67 godina tradicije u izradi vereničkog prstenja u burmi od žutog, belog i roze zlata. Posetite nas i uverite se u kvalitet i izuzetni dizajn naših komada svadbenog nakita. Srećno mladenci!