Sigurno vam se, barem jednom u životu, dogodilo da pogledate neki klasik žanra romantične komedije i iznenada poželite da posedujete nakit glavne glumice u filmu? Baš taj komad nakita je onaj sveti predmet, amajlija koja glavnoj glumici donosi sreću u ljubavi i ,,happy end’’ o kojem svi maštamo. U nastavku vam predstavljamo kako možete da rekreirate izgled vaših omiljenih filmskih princeza i zadivite sebe.

02.04.2021.
Rubini su ljubav (film ,,Zgodna žena’’) Pre nego što će s princem na belom konju pogledati svoju prvu operu u životu, “Zgodna žena” će od njega dobiti impresivnu rubin ogrlicu. U ulozi Vivijan, Džulija Roberts u filmu ,,Zgodna žena'', pokazala je svoj raskošni glumački talenat, lepotu i ukus za modne dodatke. Složićemo se da je Džulija neodoljiva u svemu što stavi na sebe, ali ta neukrotiva crvena kosa, sexy crvena haljina i, rubin ogrlica od 18 karatnog belog zlata, učinili su da svaki put kad na radiju čujemo Orbisonovu “Pretty woman”, pomislimo na nju. Ovom ulogom Džulija se lansirala u sam vrh holivudskih princeza romantičnih komedija. Opera je lepa, princ na belom konju je još lepši, ali nekada možete biti sama svoja princeza koja ispunjava želje i ugađa samoj sebi – jer ko vas drugi bolje poznaje od vas samih? Ogrlica možda čak i ne mora biti od rubina, važno je da će učiniti da se osećate kao ,,zgodna žena''.

Biserni su večni (film ,,Doručak kod Tifanija'' i ,,Beležnica'' )

Kultna mala crna haljina, crne dugačke rukavice, muštikla i, naravno, biserna ogrlica sa dijamantskim brošem prepoznatljiv su simbol zlatne ere Holivuda. Izgled Odri Hepbern u filmu ,,Doručak kod Tifanija'' utisnuo se u modne anale i do dan danas se pamti kao jedan od najelegantnijih i najkopiranijih stilova. Naravno, možemo u nedogled nabrajati epitete kojim bismo opisivali Odrin look, ali zašto bismo dalje dužili. U našoj zlatari pronaći ćete onu bisernu ogrlicu uz koju ćete napraviti svoju verziju ,,Doručka kod Tifanija'' i baš poput omiljene Odri postati sinonim za prefinjenost i eleganciju.

Još malo bisera ( film ,,Beležnica'') Koliko nas je sanjalo da jednog dana doživi sudbinu Rejčel MekAdams iz filma ,,Beležnica'' – jednom od najromantičnijih i najemotivnijih filmova 2000-ih? Lik koji tumači šarmantna Rejčel nalazi se u dilemi – da li da bira između svoje glave ili srca. Rasplet priče verujemo da svi znate, a poljubac na kiši sa Rajanom Goslingom je jedna od kultnih scena savremene kinematografije. Šarmu i neodoljivosti njenog lika doprinele su prefinjene biserne minđuše nenametljive lepote. Kod nas možete dobiti iste biserne minđuše po ceni koja će se svideti i vašem srcu i glavi. Tu je i bogata kolekcija vereničkog prstenja ukrašenog biserima, dijamantima i drugim dragim kamenjem za savršene trenutke koje, ovog puta, režira život.

Dijamanti za zvezde života (film Mulen Ruž)

Pored estetske, nakit u filmu ima i simboličnu funkciju. Nakit na filmu često predstavlja naš nedosanjani san; u pitanju su vrhunski dometi juvelirske umetnosti i predmeti naše žudnje. Jedan od najlepših primera na ovu temu je slavna dijamantska ogrlica koju je Nikol Kidman nosila u filmu Mulen Ruž. U pitanju je ogrlica koju sačinjava više od 1.308 dijamanata, a njen dizajn potpisuje austrijski juvelir Stefano Kantur. Ogrlica, ali i jedna od pesama koju Nikol peva, direktan su omaž filmu Muškarci više vole plavuše. Ogrlica je dostigla neverovatnu cenu od milion dolara i predstavlja jednu od najskupljih filmskih umetnina.

Naravno, dijamanti i Merlin Monro upotpunju se kao jing i jang, dan i noć, sunce i mesec. U čuvenoj romantičnoj komediji Hauarda Hoks, Merlin Monro glumi lakomislenu Lorelaj Li, devojku čija je životna filozofija: ,,dijamanti su devojčini najbolji prijatelji.’’ U pitanju je čuveni kamen ,,the Moon of Baroda’’ - žuti dijamant u obliku kruške koji je težio 24, 04 karata. Poslednji put je viđen 2008. godine na izložbi ,,Diamond Divas’’ u Belgiji gde su posetioci imali priliku da se upoznaju sa najčuvenijim filmskim nakitom.

Ako ste u potrazi za dijamantima od kojih bi se i zvezde postidele, posetite nas i pronađite onaj komad s kojim biste ponosno hodale crvenim tepihom – pa makar on bio samo u vašoj glavi. I to nije sve! Ako imate neverovatnu ideju koja jedva čeka da ugleda svetlost dana – tu smo da je prevedemo u dijamante jer vaše želje i spretne ruke naših juvelira su tandem koji uvek pobeđuje.