Budite retki i neponovljivi poput crnog dragog kamenja. Ovog Black Friday-a pripremili smo popuste na kupovinu crnih i srebrnih komada. Istražite Black Friday groznicu i spremno je dočekajte.

20.11.2020.
Najveći praznik kupovine, Black Friday, samo što nije stigao. Praznik koji najavljuje veliku sezonu darivanja – Novu godinu, Božić, slave i naravno – Dan zaljubljenih. Budite pametni i isplanirajte kupovinu poklona na vreme – a zašto ne biste iskoristili i popuste na nakit koji vam Black Friday nesebično pruža. A, kako je sve počelo? Kako se poslednji petak u novembru pretvorio u dan o kojem priča ceo svet?

Rodno mesto Black Friday fenomena je – pogađajte - Amerika. Tamo je davne 1952. godine iniciran najveći shopping praznik, a ubrzo se ,,primio’’ i na ostalim kontinentima i državama sveta – Velika Britanija, Nemačka, Austrija, Švajcarska, i dalje – sve do Kine i Australije.

Tradicionalno, Black Friday se dešava svakog prvog petka nakon Dana zahvalnosti, jednog od najvećih praznika u SAD. To je trenutak kada se porodice okupljajaju na velikom prazničkom ručku. U tom duhu, Dan zahvalnosti bio je ispraćen masovnim paradama koje su okupljale veliki broj ljudi po ulicama američkih gradova, a robne kuće poput ,,Macy’s’’ i ,,Eaton’s’’ predstavljale su sponzore tih manifestacija. Ove parade rezultirale su time da veliki broj ljudi, po njihovom završetku, odlazi u kupovinu upravo u pomenute robne kuće. I to je bio prelomni trenutak u razvoju Black Friday manifestacije.

Zašto je petak crn?

U početku, termin ,,Black Friday’’ nije bio u upotrebi, on je postao deo marketinškog žargona od sredine 60-ih godina. Čak i kada se pojavio, nije bio popularan još dve decenije. Veruje se da je ovaj naziv potekao od policajaca, vozača autobusa i taksista koji su strepeli od velike gužve u saobraćaju koja je nastajala nakon Dana zahvalnosti. Popusti su iz godine u godinu sve više rasli, veliki robni lanci su se takmičili u privlačenju što većeg broja ljudi, a mnoge radnje otvarale su svoja vrata i po nekoliko sati ranije. Od nedavno, svedočimo kako se ovaj fenomen širi i na našim prostorima, i dobija neke nove oblike.

Crni dijamanti za crni petak

Kod nas, Black Friday sija dijamantskim sjajem. Zašto ne biste obradovali sebe ili neku dragu osobu kupovinom nakita sa crnim dragim kamenjem? Ove godine, crno kamenje je potpuni hit – a mi u ponudi imamo dva retka crna lepotana – crni dijamant i crni safir. 

Crni dijamant je jedan od najređih dragih kamenja u prirodi, zbog čega je izuzetno tražen i poštovan. Njegova crna boja nastaje kombinacijom grafita i drugih mikročestica, a do sada su pronađi jedino na dva mesta u svetu – Brazilu i Centralnoj Africi. Zbog svoje intenzivno crne boje – nakit ukrašen ovim dragim kamenjem zrači misterioznošću i elegancijom. Krajem XX veka, crni dijamanti postaju jako traženi – najčešće u formi vereničkog prstenja, ogrlica, minđuša ili narukvica. Želite da budete primećeni i drugačiji? Crno je vaša omiljena boja, a minimalizam deo vašeg modog DNK-a? Onda ne propustite našu veliku Black Friday akciju kada možete da pronađete jedan unikatni primerak crnog dijamanta na 10% popusta. Naravno, uz nakit ukrašen crnim dragim kamenjem sigurno rušite stereotipe sveta nakita, izbegavajući kič i banalnost.

Još jedan markantni kamen zaslužuje nekoliko minuta vaše pažnje. U pitanju je crni safir – remek delo prirode. Dok su plavi safiri klasika, crni su prava egzotika! Ako želite da izbegnete klišee i ostavite utisak ,,drugačijeg’’ i ,,originalnog’’ onda je pravo vreme da zavirite u svet crnog safira. O njemu će se pesme tek pisati, jer je magija i lakoća sa kojom se ovaj kamen uklapa u razne stilove i karaktere, neverovatna… Krajnje jednostavan, ali i glamurozan, crni safir poznat je kao i safir crne zvezde i predstavlja oblik korunda. U prirodi je redak, a najčešće se pronalazi u vulkanskim delovima Burme, Tajlanda, Šri Lanke, Cejlona. Izuzetno je čvrst kamen visoke vrednosti na Mosovoj skali. To je dovoljno da ga poželite u svojoj omiljenoj kutiji za nakit … Bilo da se odlučite za minđuše ili prstenje ukrašene crnim safirom uz unikatne Spenderella komade glasno poručujete da ste smeli i moderni – i uvek za korak ispred drugih.

Čekamo vas 27. novembra na našoj velikoj Black Friday akciji gde vas očekuje čak i do 50% popusti na kupovinu srebrnog nakita.