Stara izreka kaže da su prijatelji porodica koju biramo. Jedan prijatelj je sreća, dva su bogatstvo, a više od toga je poklon koji nam je život darivao. Sa najboljim prijateljima se smejemo, plačemo, delimo najvažnije životne trenutke i sitnice svakodnevice. Bilo da vaš najbolji prijatelj proslavlja rođendan ili obeležavate godišnjicu vašeg prijateljstva – nakit je idealan poklon kojim ćete pokazati koliko cenite vaše prijateljstvo.

16.02.2021.
Prijatelj je onaj koji vas poznaje, razume gde ste bili, prihvata šta ste postali, a i dalje vam, nežno, dozvoljava da rastete – Vilijam Šekspir.


Možda ste se sprijateljili prvog dana vrtića, na časovima plesa ili na novom poslu? Bez obzira da li je vaše prijateljstvo sveže ili ste prošli kroz različite faze i životne situacije zajedno, godišnjice prijateljstva treba obeležiti na prikladan način, uz male, slatke poklone iznenađenja. Budite sigurni da se prijateljstvo, baš kao i drugi odnosi u životu neguje i razvija. Drug je ona osoba sa kojom možemo da budemo prava i iskrena verzija sebe – sa svim svojim vrlinama, manama, slabostima i ranjivostima.

Još su stari Grci smatrali da je prijateljstvo najviši oblik ljudskog povezivanja – odnos u kojem postoji ravnopravnost, poštovanje i razumevanje. Prijatelji su osobe sa kojima se osećamo prijatno i sigurno. Međutim, savremeni tempo života, mnoštvo obaveza, uloga i aktivnosti koje obavljamo, često nam ne ostavljaju previše vremena za druženje. Zato su prilike poput rođendana, praznika i godišnjica odličan povod da se ispričamo sa svojim prijateljima, razmenimo novosti iz života, ali i male poklone. Ako su vas životni putevi odveli na različite strane, daleko jedno od drugog – godišnjice prijateljstva i prikladni pokloni su način da pokažete koliko brinete i mislite na vašeg prijatelja, bez obzira na udaljenost. Ukoliko vas je život ,,počastio'' prijateljem koga viđate često i redovno, sigurni smo da ćete imati želju da ih ,,nagradite'' za vaše zajednički provedeno vreme.


Ponekad je teško opisati rečima koliko vam prijatelj znači i na koji način je njegovo ili njeno prisustvo promenilo vaš život na bolje. Spisateljica Elizabet Foli možda je dala jedan od najlepših opisa: ,,Deliti trenutke sa ljudima koji su nam pravi prijatelji je kao da živimo u najlepšoj bajci''. I to je zaista tako! U tim trenucima možemo se osloniti na poklone koji će umesto nas - preneti poruku ljubavi i prijateljstva.

Nakit je jedan od najboljih ,,glasnika'' prijateljstva – zato ga moramo birati pažljivo i posvećeno, baš kao i naše prijateljstvo. Izbora je mnogo, ali treba pronaći onaj komad koji poseduje specifičnu simboliku i iskrenu emociju. Mi vam preporučujemo lančiće sa zanimljivim privescima koji će vašem prijatelju preneti iskru dobre vibracije. Srebro, žuto ili roze zlato? Izbor uskladite sa ukusom vašeg prijatelja i na taj način pokažite da ste uvek tu za njega i da je vaše prijateljstvo oslonac života.

Možda vaša najbolja prijateljica preferira minđuše? U našoj novoj kolekciji pronaći ćete minđuše sa simbolima srca, sreće ili zvezdica koji će ona sa zadovoljstvom nositi. Ako želite da odete korak dalje možete kupiti isti par narukvica za sebe i nju, baš kao što smo to nekada, u detinjstvu, radili. Kada pomislimo na narukvice prijateljstva uglavnom se setimo onih šarenih končića i prelica kakve smo delile sa najboljom prijateljicom i ponosno isticale da smo mi soul mates. Danas, kada smo malo odrasle, zamenile smo ih pravim zlatnim ili srebrnim narukvicama – simbolima našeg zajedništva i ljubavi. U isto vreme narukvice su i dobar podsetnik na važne događaje koje ste proživele zajedno. Svaki put kada vaša najbolja drugarica pogleda na svoju ruku i ugleda narukvicu – prisetiće se nekih zajedničkih avantura koje su vas zbližile i udružile.

Nakit je neizostavan detalj – važan svakoj ženi na svetu - zato se potrudite da obradujete svoju drugaricu jednim lepim i unikatnim komadom nakita koji će glasno reći - ,, Srećna sam što te imam za prijateljicu''. Živeli prijatelji, živelo prijateljstvo!