Bez obzira da li poručujete nakit jedinstvene izrade ili kupujete neki od postojećih modela Spenderella kolekcije, izuzetno je važno izdvojiti vreme i posvetiti se svom nakitu kako bi uvek izgledao besprekorno, lepo i sjajno, jer jedino na taj način nakit možete sačuvati od spoljnih uticaja i oštećenja koja mogu nastati vremenom. Budite pažljivi prema svom nakitu kada ga nosite, redovno ga čistite i održavajte, odložite ga u odgovarajuću kutiju nakon nošenja, proveravajte čvorove, ne izlažite nakit kiši, suncu, hemijskim sredstvima ili izvoru toplote, kako biste sprečili matiranje i tamnjenje. Takođe, treba da znate kada ne treba da nosite nakit, izbegavajte da spavete sa nakitom i naravno pri ulepšavanju nakit ostavite kao najlepši ukras za kraj.

S obzirom da se nosi do kože, nakit skuplja razne masnoće i mrtve ćelije, kao i kamenac iz vode s kojom korisnik neminovno dolazi u dodir. Pre nego što počnete sa čišćenjem Vašeg nakita važno je da pažljivo pregledate nakit.

Srebro možete očistiti krpicom za srebro koju možete kupiti u Spenderella juvelirnici, ali takođe preopručujemo da ga donesete na profesionalno čišćenje – bar jednom godišnje.

Zlato je svakako otpornije, ali ono takođe može potamneti. Njega možete očistiti četkicom za zube ili malom slikarskom četkicom u mlakoj vodi u koju ste rastvorili kvalitetni tečni deterdžent ili prašak za pranje sudova. Nakon toga, sledi brisanje i glancanje mekom i suvom krpom.

Najtvrđi dragulji kao što su dijamanti, safiri i rubini su veoma otporni, ali se njihovo čišnjenje razlikuje od jedne do druge vrste, stoga ne preporučujemo da čisćenje dragulja obavljate sami već je najbolje da Vaš dragoceni komad prepustite profesionalnim juvelirima zlatare Spenderella.  

Očuvajte sjaj svog nakita, kada mu pružite ljubav Vaša dragocenost će ponovo zablistati, radovaćete se svakom nošenju kao da ga stavljate prvi put- onda je zagarantovano da će u njemu pored Vas uživati i Vaši naslednici.

Vaša zlatara Spenderella.Pogledajte sledeći članak

Podeli sa prijateljima