Došao je i taj trenutak. Spremni ste da postavite čuveno pitanje i upustite se u avanturu zvanu brak. Prvi zadatak na tom putu je kupovina pravog prstena. Sigurno ste primetili da neki prstenovi, ma koliko divni bili, nekako ,,ne leže'' vašim rukama. Razlog je jednostavan – kao što postoje različiti tipovi tela, tako postoje i različiti oblici ruku i šaka. Ovaj kratki vodič je tu da vam pomogne da napravite najbolju odluku prilikom kupovine prstena za vašu izabranicu.  

Prva dilema prilikom izbora prstena jeste kako izabrati onaj koji će savršeno odgovarati vašoj verenici i koji će ona sa ponosom nositi. Uvek se možete osloniti na svoje prijatelje i porodicu za savet, ali postoji mnogo drugih načina da ih iznenadite samostalnim odabirom pravog komada ljubavi. Malo pažnje, strpljenja i istraživačkog duha su sve što vam je potrebno da pronađete jednistveni prsten koja će zablistati na njenoj ruci.

Posetite zlataru Spenderella za besplatno odeđivanje veličine

Ovo je jedna od najlakših opcija koji će vam pomoći da skratite svoje slatke ,,muke’’. U zlatari Spendrella u Beogradu,možemo vam ponudtiti besplatan alat kako biste najednostavnije proverili veličinu prsta. Uz pomoć ovog alata izmerićete obim (širinu) prsta svoje drage, kako bi prsten bio idealne veličine.

Iskoristite postojeći prsten

Ako želite da verenički prsten ipak bude iznenadjenje, najsigurniji način da obavite ovaj svadbeni zadatak jeste uz pomoć drugog prstena. Sigurni smo da vaša draga ima taj jedan prsten koji obožava i kog redovno nosi. Možete iskoristiti trenutak, krišom ga uzeti i doneti kod juvelira zlatare Spenderella u Beogradu, koji će prema njemu odrediti odgovarajuću veličinu za burmu. Uz malo snalažljivosti i domišljatosti na korak ste do savršenog prstena.


Preuzmite vodič za merenje veličine prstena  

Različite države sveta razvile su različite skale za određivanje veličine prstena – pa tako danas imamo američku, englesku, nemačku, azijsku skalu. Možda vam se ovo učini komplikovano,  poput neke matematičke jednačine sa dve nepoznate, ali nemojte paničti. U našoj državi koristi se ista skala koja se primenjuje u Japanu, Kini, Indiji i na prostoru cele Južne Amerike. Važno je napomenuti da i doba dana, kao i vremenske prilike utiču na veličinu naših prstiju. Kada je hladno, naša tela se skupljaju, a poznato je da pri višim temperatirama – naše telo se širi, pa samim tim i prsti. Najzgodnije vreme za merenje obima prsta vaše izabranice je predveče – tada su ruke najpribližnije svom ,,realnom’’ stanju. Ni previše tople, ni previše hladne. Ako pak niste u mogućnosti da posetite zlataru Spenderella u Beogradu, najpouzdaniji način da izaberete pravu veličinu prstena je ovaj kratki vodič za merenje. Konsultujte ga pre kupovine i budite sigurni da ste napravili dobru odluku. Ukoliko vam je potreban dodatan savet oko izbora materijala (zlato, srebro, belo zlato) – tu smo da vam pomognemo. Možete i sami dizajnirati svoj simbol večne ljubavi – ta opcija vam je na raspolaganju u zlatari Spenderella u Beogradu.