Česta pitanja

Pogledajte najčešće postavljena pitanja

image
Kako odrediti veličinu vereničkog prstena?

Ukoliko niste sigurni u tačnu veličinu, najbolje je prsten korigovati kada poklonite prsten. Naši juveliri će prema ruci dame oderiti tačnu veličinu. Korekcija traje 2-3 radna dana.

Da li svaki komad nakita poseduje GIA sertifikat?

Ne, GIA sertifikat ili HDR sertifikat izdajemo isključivo za nakit sa dijamantima od 0.50ct i više. Nakit sa dijamantima manje težine poseduje Spenderella sertifikat, koji je garancija kvaliteta.

Koliko je vremena potrebno za ručnu izradu nakita?

Vreme potrebno za ručnu izradu nakita zavisi od samog modela koji se pravi. O istom ćemo Vas izvestiti prilikom dogovara o ceni i izradi. Prosečno vreme je od 2 nedelje do mesec dana.

Da li otkupljujete dijamante?

Otkupljujemo dijamante preko 0.50ct, sa sertifikatom ili bez. Potrebno je da nas pozovete kako bismo dogovorili vreme procene i otkup sa našim juvelirom.

Da li postoji mogućnost zamene staro za novo?

Da. Zamena staro za novo je najisplativiji način plaćanja, jer vaše zlato računamo po berzi na dan zamene i ne ugradjujemo se u cenu otkupa. 

Da li primate čekove gradjana?

Nažalost ne primamo čekove, niti je moguće nakit kupiti na rate. 

Koliko traje izrada burmi?

Rok za izradu burmi je 2 nedelje. Moguće je izraditi burme i u roku od 5 dana, ali tom prilikom se cena uvećava za 30% zbog zaustavljanja proizvodnje.

Kakva pakovanja koristite?

U ponudi imamo nekoliko izuzetno kvalitetnih pakovanja. Pokazaćemo Vam svako a Vi ćete odabrati ono koje smatrate da je najbolje.

Zašto je neki prsten tako skup?

Cena zavisi od materijala i težine, ali i načina izrade, kao i same boje i čistoće ukoliko je u pitanju nakit sa dijamantima.

Da li možete da korigujete veličinu mog prstena?

Da. Veličina prstena može da se koriguje. Prsten može da se poveća ili smanji do 4 broja. Prva korekcija se ne naplaćuje. Izuzetak su prstenje sa kamenjem sa strane, kao i burme sa kamenjem preko pola obima.

Da li mogu da vratim nakit koji sam kupio kod vas?

Da. Nakit možete vratiti, ukoliko nije nošen, u roku od 7 dana ili zameniti za bilo koji drugi artikal.

Da li radite graviranje na nakitu?

Da, na modelima na kojima ima prostora za graviranje. Prva reč je gratis.

Da li šaljete nakit u inostranstvo?

Da. Potrebno je samo prethodno da nas pozovete kako bismo se oko svega dogovorili, jer postoje dodatni troškovi isporuke za inostranstvo.

Da li pravite nakit po želji kupca?

Da. Potrebno je da nam dostavite fotografiju i na osnovu toga možemo predložiti materijal i dati cenu.